Νεκρικοί

Γιώργος Κατσάμπουλας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Κατσάμπουλας γεννήθηκε το 1995 στη Ζαχάρω Ηλείας.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ και έκανε την πρακτική του στο δημοτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης. Ανέκαθεν του άρεσαν τα βιβλία τρόμου και μυστηρίου και τον Νοέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο «Memento Mori» σε μορφή e-book. Πλέον, ζει και εργάζεται στη Ζαχάρω ως δημοσιογράφος.
Διηγήματα
Νεκρικοί διάλογοι (2022), Εκδόσεις Πηγή

Νεκρικοί διάλογοι – Γιώργος Κατσάμπουλας

ΝεκρικοίΜια σειρά διηγημάτων με
τρομακτικά αστείες ιστορίες


Οι ζωντανοί μπορεί να απέχουν λίγο από τον θάνατο, αλλά οι νεκροί έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους. Και οι νεκροί λένε ιστορίες…

Αλίμονο, από τον Χάρο, τον Βαρκάρη του Αχέροντα, που είχε ακούσει πολλές από δαύτες… ένα σωρό!

Ο Μέγας Αλέξανδρος καίγεται στα καμίνια της κόλασης και κάνει συμφωνία με τον Διάβολο, ένας άντρας κυνικός με απεριόριστη φαντασία, ένας ιδιωτικός ερευνητής και μια υπόθεση νεκροφιλίας και ένα σωρό τρομακτικά αστείες ιστορίες. Ιστορίες που είχαν διηγηθεί οι ψυχές στον Βαρκάρη, στο ύστατο ταξίδι της ζωής τους. Διάβασέ τες, αν σε ευχαριστεί, και γίνε μάρτυρας των νεκρικών διαλόγων.

Και σου εύχομαι, την ημέρα που θα αφήσεις την τελευταία σου πνοή πάνω σε τούτη τη γη, την ημέρα που το σώμα σου θα γίνει βορά για τα σκουλήκια, την ημέρα που το σώμα σου πεθάνει και η ψυχή σου θα αντικρίσει τον Βαρκάρη, να έχεις και εσύ κάτι αξιόλογο να του πεις. Και σου ορκίζομαι πως αν κατά λάθος την ακούσω, να κάτσω και να πω τη δική σου ιστορία.

Ένα βιβλίο φαντασίας, στο οποίο οι ιστορίες παρατίθενται ακριβώς όπως μας τις αφηγήθηκε -εμπιστευτικά- ο μαυροντυμένος Βαρκάρης.

Αυτοτελείς ιστορίες φαντασίας

Διηγήματα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 180 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή