Γιώργος Κλάγκος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Κλάγκος γεννήθηκε στον Πειραιά και έχει σπουδάσει Computer Science και Weight-Personal Training.
Στο παρελθόν συμμετείχε στην ανθολογία “Metal-ικές ιστορίες φαντασίας και τρόμου” (εκδ. Αίολος), και στις ανθολογίες των εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές “Η πτώση των Θεών”, “Ανθολογία βραβείων Larry Niven 2015” και “Τα Μπλουζ της Πόλης”.
Έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς σε περιοδικά.
Κατοικεί στην πόλη Turku της Φινλανδίας.
Διηγήματα
Βιαιοθάνατοι (2017), Nightread

Συλλογικά έργα
Σκιές και αντανακλάσεις (2018), Ars Nocturna

Βιαιοθάνατοι – Γιώργος Κλάγκος

Και άλλες ιστορίες


Από τα σκοτεινά έγκατα της λακωνικής γης ξεπηδούν ανήσυχες παγιδευμένες ψυχές. Βιαιοθάνατοι επιστρέφουν από κολαστήρια, αναζητώντας δικαίωση και επιστήμονες που αφιερώνουν τη ζωή τους στην έρευνα, ανακαλύπτουν την ουτοπία της ψυχομηχανικής στα στενά της Πλάκας.

Η έκλειψη του σκοτεινού ήλιου αποτελεί τη στιγμιαία νίκη του φωτός σε έναν υποχθόνιο κόσμο, ενώ τα μάτια ενός μηχανικού φρουρού ατενίζουν ανέκφραστα την τοξική βροχή που ποτίζει την επιφάνεια του κατεστραμένου μας πλανήτη.

Αόρατα δάχτυλα χαιδεύουν τα πλήκτρα ενός πιάνου συνθέτοντας νυχτερινή μουσική, τα γυάλινα τοιχώματα μιας σφαίρας περικλείουν μια επικίνδυνη παράλληλη διάσταση, ενώ στο λυκόφως μεταξύ ζωής και θανάτου, η αγάπη υπερνικά τα πάντα.

Δώδεκα ιστορίες που εκτείνονται από την αρχαιότητα έως το ζοφερό μέλλον και από την Ελλάδα του παρελθόντος και του παρόντος, σε χιονισμένα τοπία του βορρά, σε μια εσωτερική περιπλάνηση.

Διηγήματα, Nightread, 2017, 192 σελ.

Πηγές: Biblionet, Nightread