Γιώργος Κωστόπουλος

Γιώργος Κωστόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη.
Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος και στον ελεύθερό του χρόνο γράφει μικρές και μεγάλες ιστορίες, κυρίως τρόμου και φαντασίας. Το 2013 κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Τρόμου στα βραβεία Larry Niven με το διήγημα Σάιμον, ενώ το 2014 συμμετείχε στο 25th Hour Project. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει δύο μυθιστορήματα (Εξιλέωση, 2015 και John Smith: Αναπαυτής, 2017), δύο νουβελέτες ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ο Μπιλ Μίλερ τα έχει όλα: μια όμορφη οικογένεια, ένα καινούργιο σπίτι, μια επιτυχημένη συγγραφική καριέρα – ίσως γι’ αυτό αρνείται να δεχτεί πως ο κόσμος του καταρρέει. Τερατώδη πλάσματα παραμονεύουν στις σκοτεινές γωνίες του σπιτιού του κι απόκοσμες παρουσίες τον ακολουθούν, στοιχειώνοντας τα βήματά του. Καθώς η υφή της πραγματικότητας αρχίζει να φθείρεται και όλο και περισσότερα αποτρόπαια όντα κάνουν την εμφάνισή τους, ο Μπιλ θα πρέπει να αμφισβητήσει όσα είχε ως δεδομένα, να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να ατενίσει ό,τι κρύβεται στο σκοτάδι – στο αιώνιο έρεβος του Βασιλείου των Σκιών. (Ανίερη Πόλη, 2016 και Η Μαύρη Πυραμίδα, 2017) και μια νουβέλα σε μορφή e-book μέσω του site Nyctophilia.gr (Οι Γιατροί της Πανούκλας, 2020). Διάφορα διηγήματά του βρίσκονται στις ανθολογίες Τρόμος (2017), Κοσμικό Έρεβος (2020), Με Όλες Τους Τις Δυνάμεις (2020) και Once Upon A Horror Time (2021), καθώς και στο περιοδικό Crime & Horror (2020). Από το καλοκαίρι του 2021 συμμετέχει στο περιοδικό Αλλόκοσμες Ιστορίες με ένα μυθιστόρημα σε συνέχειες και με άρθρα για επιτραπέζια παιχνίδια. Μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook, στη σελίδα Το Βασίλειο Των Σκιών, καθώς και στο ομώνυμο blog του, όπου ανεβάζει μικρά διηγήματα σε άτακτα χρονικά διαστήματα αλλά και ολοκληρωμένα έργα κάθε Αύγουστο.
Μυθιστορήματα
Εξιλέωση (2015), Συμπαντικές Διαδρομές
John Smith: Αναπαυτής (2017), Εκδόσεις Πηγή
Το βασίλειο των σκιών (2022), Υδροπλάνο

Διηγήματα
Ανίερη Πόλη (2016), Συμπαντικές Διαδρομές

Συλλογικά έργα
Τρόμος (2017), Ανάτυπο

Το Βασίλειο των Σκιών – Γιώργος Κωστόπουλος

Το Βασίλειο


Ο Μπιλ Μίλερ τα έχει όλα: μια όμορφη οικογένεια, ένα καινούργιο σπίτι, μια επιτυχημένη συγγραφική καριέρα – ίσως γι’ αυτό αρνείται να δεχτεί πως ο κόσμος του καταρρέει. Τερατώδη πλάσματα παραμονεύουν στις σκοτεινές γωνίες του σπιτιού του κι απόκοσμες παρουσίες τον ακολουθούν, στοιχειώνοντας τα βήματά του. Καθώς η υφή της πραγματικότητας αρχίζει να φθείρεται και όλο και περισσότερα αποτρόπαια όντα κάνουν την εμφάνισή τους, ο Μπιλ θα πρέπει να αμφισβητήσει όσα είχε ως δεδομένα, να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να ατενίσει ό,τι κρύβεται στο σκοτάδι – στο αιώνιο έρεβος του Βασιλείου των Σκιών.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2022, 538 σελ.

John Smith – Γιώργος Κωστόπουλος

John SmithΑναπαυτής


Θυμάστε τις μέρες του Τρόμου;
Θυμάστε τότε που οι Λεγεώνες του Χάους
επιτέθηκαν στον κόσμο μας και σχεδόν τον αφάνισαν;
Τότε που το Κακό πήρε σάρκα και οστά,
ζωντανεύοντας τους εφιάλτες μας;
Τότε που οι κραυγές αγωνίας των σφαγιασθέντων
ήταν η συντροφιά μας κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό;
Τότε που ο αέρας μύριζε αποσύνθεση και τρέλα και που
η απόγνωσή μας μεγάλωνε με κάθε ανάσα που παίρναμε;

Σε έναν κόσμο που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές του και να απωθήσει στα βάθη της μνήμης του τα γεγονότα που τον άλλαξαν, ένας ερευνητής καλείται να ανακαλύψει τα σκοτεινά πλάσματα που επέζησαν και να τα εξολοθρεύσει. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του θα έρθει αντιμέτωπος με την παλιά του Νέμεση, θα ανακαλύψει ότι η αλήθεια του είχε αποκρυφτεί και θα πρέπει να αποφασίσει αν οι ηθικές του αναστολές είναι ισχυρότερες από τη δίψα του για εκδίκηση.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2017, 308 σελ.

Ανίερη Πόλη – Γιώργος Κωστόπουλος

ΑνίερηΒιβλίο IV


Οι θρύλοι λένε ότι αν καταφέρεις και διανύσεις τις ερημικές πεδιάδες της Ιορδανίας κι επιζήσεις από τον ανελέητο ήλιο και τα πλάσματα που σέρνονται κάτω από την άμμο, θα φτάσεις σε μια Μαύρη Πόλη – μια πόλη που το πραγματικό της όνομα δεν μπορεί να προφέρει κανένας άνθρωπος, εκτός ίσως από τα χυδαία βδελύγματα που κατοικούν εκεί.

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2016, 46 σελ.

Εξιλέωση – Γιώργος Κωστόπουλος

Εξιλέωση


Ο γέρος έδειξε αόριστα κάπου στα δυτικά. «Ταξίδεψε δυτικά», τον συμβούλεψε. «Φτάσε μέχρι τις πόλεις όπου ο ουρανός είναι σκοτεινός από το φλεγόμενο μαύρο νερό. Ρώτα για την συμμορία του Τζεμπεντάια και έχε το νου σου για σημάδια που να υποδηλώνουν την παρουσία τους. Συνήθως ένα ξεκληρισμένο χωριό είναι το σήμα κατατεθέν τους». Άνοιξε μια κουβέρτα που είχε δίπλα του κι έβγαλε δύο περίστροφα από μέσα, τα οποία παρέδωσε στον νεαρό άντρα. Εκείνος τα περιεργάστηκε φευγαλέα. «Δεν έχω άλλες συμβουλές να σου δώσω. Το μίσος σου θα σε καθοδηγήσει σωστά».

Σε έναν κόσμο που έχει πάψει να υπάρχει, ένας άντρας αναλαμβάνει μια σχεδόν ακατόρθωτη αποστολή: να βρει την συμμορία που λυμαίνεται τα απομεινάρια της ανθρωπότητας και που είναι υπεύθυνη για τον θάνατο της οικογένειάς του. Στην μακριά πορεία του ανάμεσα στα ερείπια του πολιτισμού θα έρθει αντιμέτωπος με παράνομους χωρίς ηθικές αναστολές, ακατονόμαστα πλάσματα, αδίστακτους πιστολέρο και, τελικά, με τον ίδιο του τον εαυτό.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2015, 320 σελ.

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο, Εκδόσεις Πηγή, Συμπαντικές Διαδρομές