Γιώργος Μεσολογγίτης

Γιώργος Μεσολογγίτης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Μεσολογγίτης γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1983.
Τα παιδικά του χρόνια ήταν μοιρασμένα σε Σαλαμίνα και Πειραιά γεμάτα φαντασία και παιχνίδι. Το όνειρο του ήταν να γίνει αθλητικός ρεπόρτερ, πράγμα που πέτυχε την τριετία 2013-2016, αφού πρώτα δούλεψε ως Τεχνικός Η/Υ όπου αρχικά είχε σπουδάσει, υπάλληλος γραφείου, οδηγός ταξί κ.α. ενώ σήμερα, εργάζεται σαν κειμενογράφος και social media manager σε διαφημιστική εταιρεία. Έχει εργαστεί στα sites superbasket.gr και aftodioikisi.gr, ενώ πέρασε και ένα φεγγάρι από το ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ. Από το 2013, διατηρεί το προσωπικό του site αφιερωμένο στη rock μουσική και την geek κουλτούρα, το schoolofrock.gr. Έχει διακριθεί με βραβεία και υποτροφίες για λογοτεχνικά και δημοσιογραφικά του κείμενα, ενώ η δεύτερη αγάπη του είναι η μουσική.
Διηγήματα
“Η εκδίκηση” του Ιάσονα Λεμονιάτη (2015), Rising Star
Όταν κλείνω τα μάτια (2021), Οξύ – Brainfood

Συλλογικά έργα
Τρόμος (2017), Ανάτυπο

Όταν κλείνω τα μάτια – Γιώργος Μεσολογγίτης

Όταν κλείνω τα μάτια


Μετριέται το σκοτάδι που κρύβεται μέσα μας;

Οι εκδόσεις Οξύ με χαρά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του ανερχόμενου Έλληνα συγγραφέα τρόμου Γιώργου Μεσολογγίτη «Όταν Κλείνω τα Μάτια».

Το πρώτο βιβλίο τρόμου Έλληνα συγγραφέα που εκδίδουν οι εκδόσεις Οξύ είναι πλέον πραγματικότητα και είχαν έναν καλό λόγο για να το κάνουν, τη συγγραφική πένα και τη φαντασία του Γιώργου Μεσολογγίτη.

Επτά ιστορίες, επτά όνειρα, επτά εφιαλτικές πραγματικότητες. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα συναντήσετε σαν παλιόφιλους, αυτά που σας έκαναν (και ακόμα το κάνουν) να μην κοιμάστε τα βράδια. Γιατί όταν το κάνετε, βρίσκεστε εκεί: στην κόλαση.

Όταν Κλείνω τα Μάτια, μια νεαρή ξεσκεπάζει το έρεβος της Αθήνας· μια γυναίκα τρέχει μακριά από την απώλεια· μια παρέα ανακαλύπτει την κόλαση που ξερνάει η μισαλλοδοξία· ένας άνδρας έρμαιο του φόβου του, αντιμετωπίζει την άβυσσο· ένας κώδικας επικοινωνίας γίνεται το όπλο ενός άνδρα κόντρα στην μαφία· μια ακατανόητη ανάσταση εκ νεκρών πραγματοποιείται· ένα ασανσέρ-καθαρτήριο στο κέντρο της Αθήνας τρέφεται με μίσος.

Διηγήματα, Οξύ – Brainfood, 2021, 168 σελ.

“Η εκδίκηση” του Ιάσονα Λεμονιάτη – Γιώργος Μεσολογγίτης

Η εκδίκηση


Ο Ιάσονας Λεμονιάτης ήθελε να επιστρέψει. Να επιστρέψει στην ελίτ όπου άνηκε και να αποδείξει πως δεν ήταν ένας λογοκλόπος. Ένας απατεωνίσκος. Τι και αν είχαν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από την… παρεξήγηση; Θα έκανε τα πάντα για να πετύχει, όπως το είχε κάνει και τότε. “Η εκδίκηση” ήταν το μεγαλειώδες έργο του. Οι πράξεις του παρελθόντος όμως, χάραξαν το μέλλον.

Ένα μέλλον ζοφερό που ο αλτρουισμός έγινε μονόδρομος και η επιβίωση υποχρέωση. Δεν υπήρχε πια χώρος και χρόνος για να κλαψουρίζει η Κατερίνα τη ζωή που δεν είχε ζήσει. Έπρεπε να βγει μπροστά

Ένας φρικιαστικός πόλεμος μόλις είχε ξεκινήσει.

Άνθρωποι μολυσμένοι με μίσος, έπνιγαν στο αίμα κάθε τι διαφορετικό από τη διεστραμμένη μετάλλαξή τους. Μανιακοί βιτζιλάντιδες, οριοθετούσαν αδιαπέραστα σύνορα για την πόλη-κράτος του Πειραιά. Του Πειραιά του Άλκη.

Ένα καυτό Αυγουστιάτικο πρωινό του 2010, οι ζωές όλων άλλαξαν μια για πάντα.

Διηγήματα, Rising Star, 2015, 138 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οξύ – Brainfood, Rising Star