Γιώργος Νυκταράκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Νυκταράκης γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα και ζει στη Νέα Σμύρνη.
Φοίτησε στο Τμήμα Φυσικής και, αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές, άρχισε να εργάζεται ως καθηγητής. Παράλληλα, ασχολείται με τον κινηματογράφο δημοσιεύοντας κριτικές ταινιών. Οι κινηματογραφικές και λογοτεχνικές επιρροές του τον οδήγησαν μοιραία στον συγγραφικό χώρο. Το βιβλίο «Αναζητώντας την Ουτοπία» αποτελεί το δεύτερο λογοτεχνικό του έργο. Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Ελεύθεροι Άνθρωποι».
Μυθιστορήματα
Ελεύθεροι άνθρωποι (2018), Λυκόφως

Διηγήματα
Αναζητώντας την ουτοπία (2021), Λυκόφως

Αναζητώντας την ουτοπία – Γιώργος Νυκταράκης

Αναζητώντας την ουτοπίαΣειρά: Σκοτεινές πόλεις


Δέκα τυχεροί κέρδισαν εισιτήρια που τους εξασφάλιζαν ταξίδι με λεωφορείο στην Ουτοπία, την, σύμφωνα με τις φήμες, ιδανική πόλη, όπου μπορούσαν να κάνουν πραγματικότητα κάθε τους όνειρο και φιλοδοξία.
Από νωρίς, οι δέκα επιβάτες, ο οδηγός και ο ελεγκτής σχημάτισαν μία μικρή κοινότητα με συμμαχίες, αντιπαλότητες, προσωπικά συμφέροντα, εγωισμούς και εντάσεις. Οι ικανότητες του οδηγού για τη διαδρομή που είχε επιλέξει προς την Ουτοπία αμφισβητήθηκαν γιατί οι αφορμές υπήρξαν.
Η ανταρσία βρισκόταν προ των πυλών.
Και η καταιγίδα δεν άργησε να ξεσπάσει.
Γιατί, η Ουτοπία σε δοκιμάζει.
Και ποιο το νόημα να φτάσουμε στην Ουτοπία αν στην πορεία χάσουμε τον εαυτό μας;

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 112 σελ.

Ελεύθεροι άνθρωποι – Γιώργος Νυκταράκης




2084. Η Όναρ είναι η μοναδική πόλη που κατοικείται. Ο Τόνι-01369, ένας δεκαπεντάχρονος με ανήσυχο πνεύμα, δυσκολεύεται να πειθαρχήσει στους κανόνες καθώς έχει σοβαρές αμφιβολίες για όσα υποστηρίζει η Διοίκηση σχετικά με τον κόσμο. Στον δρόμο του θα βρεθεί ένας μυστηριώδης άντρας που θα του παρουσιάσει μια διαφορετική αλήθεια από εκείνη της Διοίκησης. Όμως, όσο περισσότερα μαθαίνει ο Τόνι, τόσο περισσότερο αρνείται να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα ζωής στην Όναρ. Έχοντας στο πλευρό του τη φίλη του Μάιρα τολμάει να σκεφτεί τη φυγή.

Πόσο εύκολη υπόθεση είναι όμως;

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2018, 216 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως

Please wait...