Πήγε τρία χρόνια στο εξατάξιο γυμνάσιο Ορεστιάδας και μετά ήρθε στην Αθήνα όπου έβγαλε την τεχνική σχολή Ηράκλειτος. Πριν πάει φαντάρος, γνώρισε τον συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, οπότε αντί να πάει στον στρατό, με παρότρυνσή του, πήρε αναβολή και ξαναπήγε σχολείο, στις σχολές Δοξιάδη. Eκεί, δεν έμαθε να διακοσμεί εσωτερικούς χώρους ούτε να ζωγραφίζει, γνώρισε όμως τη γυναίκα του, τη Μύριαμ. Στη συνέχεια φοίτησε στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών εκπληρώνοντας το πρώτο του όνειρο που ήταν να γίνει ηθοποιός. Έπαιξε δυο χρονιές στο θέατρο Έρευνας του Δημ. Ποταμίτη αλλά κι από κει έφυγε και προτίμησε το εμπορικό, μουσικό θέατρο. Τη δεκαετία 1980-90 πήρε μέρος σε κινηματογραφικές ταινίες εκπληρώνοντας το δεύτερο μεγάλο του όνειρο να βγει στο σινεμά. Την ίδια εποχή συμμετείχε σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές. Στο θέατρο εργάστηκε και ως βοηθός σκηνοθέτη, σκηνοθέτης, βοηθός σκηνογράφου, σκηνογράφος. Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με κάποιο θέατρο πρόζας κι έτσι σιγά-σιγά λίγο το βαρέθηκε ο ίδιος πολύ τον βαρέθηκε εκείνο, παράτησε το εμπορικό θέατρο και μπήκε στο εμπόριο, όπου και έμεινε. Παραμένει παντρεμένος με την κοπέλα που γνώρισε στη σχολή Δοξιάδη κι έχουν δυο παιδιά. Το βιβλίο “Ο Κώστας, εγώ κι ο Ταχτσής”, το πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα είναι ντοκουμέντο, με αυτοβιογραφικά στοιχεία και ελάχιστη μυθοπλασία. Το “Κόκκινο φεγγάρι πάνω απ’ το ποτάμι” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Οι “Κατάρες” είναι το τρίτο του βιβλίο.
Κόκκινο φεγγάρι πάνω απ’ το ποτάμι (2017), Φίλντισι
Κατάρες (2018), Φίλντισι
Βιογραφίες-Αφηγήσεις
Ο Κώστας, εγώ και ο Ταχτσής (2013), Οδυσσέας
Κατάρες – Γιώργος Πολυχρονίδης
Τέσσερα χοντρά τετράδια του δάσκαλου γεμάτα με την ιστορία του τόπου, τους καταραμένους πολέμους, την προσφυγιά αλλά και την ιστορία της οικογένειας, που κι αυτή μέσα από κατάρες διαμορφώθηκε και μ’ αυτές πορεύτηκε. Άσχημα λόγια που ειπώθηκαν πάνω σε μεγάλο θυμό και πραγματοποιήθηκαν.
Μυθιστόρημα, Φίλντισι, 2018, 228 σελ.
Κόκκινο φεγγάρι πάνω απ’ το ποτάμι – Γιώργος Πολυχρονίδης
Ο Δημήτρης, ο τελευταίος γιος μιας επταμελούς φτωχής οικογένειας, που ζει στα σύνορα, σ’ ένα χωριό δίπλα στον ποταμό Έβρο, γεννημένος στα μέσα της δεκαετίας του ’50 έχει βάλει ένα στόχο στη ζωή του: Να ξεπεράσει τη μοίρα του και να γίνει πλούσιος.
Η Αθήνα μπορεί να είναι η ευκαιρία, οπότε κατεβαίνει στην πρωτεύουσα για σπουδές και να βρει δουλειά. Προσπαθεί, ελπίζει, δεν παραιτείται, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει πως δεν είναι καθόλου εύκολο.
Βάζει στην τρύπια βαλίτσα του στιγμές που έζησε, λίγες ρομαντικές και αρκετές απόρριψης και επιστρέφει στο χωριό του, για λίγο.
Κι αυτό το λίγο γίνεται πολύ, διότι εκεί τον περιμένει η ανέλπιστη ευκαιρία. Ο ντροπαλός, φιλόδοξος 18χρονος τότε Δημητράκης θα γίνει ο πάμπλουτος κύριος Δημήτρης από τη μια μέρα στην άλλη.
Τότε, θα έρθει στη ζωή του κι ο έρωτας, στο πρόσωπο της; Ανέτας, ανορθόδοξος αλλά καταλυτικός.
Μυθιστόρημα, Φίλντισι, 2017, 396 σελ.
Ο Κώστας, εγώ και ο Ταχτσής – Γιώργος Πολυχρονίδης
Είκοσι πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Ταχτσή ο συγγραφέας καταθέτει σαν στεφάνι ευγνωμοσύνης πώς βίωσε αυτός τον άνθρωπο αλλά και το συγγραφέα Κώστα Ταχτσή. Μέσα από την αφήγησή του αποκαλύπτεται ένα πρόσωπο πέρα από αυτό που οι περισσότεροι νομίζουν πως γνωρίζουν μέσα από τους σκανδαλοθηρικούς τίτλους των εφημερίδων της εποχής.
Γιατί ο Ταχτσής μπορεί να υπήρξε μια ακραία προσωπικότητα, αλλά ήταν κατά έναν οξύμωρο τρόπο βαθιά ηθικός. Έτσι βοήθησε χωρίς ανταλλάγματα ένα παιδί από την επαρχία που κινδύνευε να καταποντιστεί στον κόσμο της νύχτας.
Ο συγγραφέας σταχυολογεί και παρουσιάζει αποσπάσματα από γραπτά και συνεντεύξεις του Ταχτσή αλλά και αδημοσίευτες σημειώσεις, επιστολές και απομαγνητοφωνήσεις. Στις σελίδες του βιβλίου του παρελαύνουν σύγχρονα γνωστά ονόματα της χώρας και ο αναγνώστης ξαναζεί μια εποχή άγριας αθωότητας στο δρόμο για τη χειραφέτηση της σεξουαλικότητας.
Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Ταχτσή παρουσιάζεται στον αναγνώστη μέσα από τις σημειώσεις του και ανακαλύπτουμε έναν υπέροχα σύγχρονο παρατηρητή της νυχτερινής (και όχι μόνο) Αθήνας των περασμένων δεκαετιών.
Βιογραφίες,Αφηγήσεις, Οδυσσέας, 2013, 192 σελ.
Πηγές: Biblionet, Οδυσσέας, Φίλντισι