Γιώργος Ραΐλης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Ραΐλης γεννήθηκε το 1976 και έχει σπουδάσει Οικονομικά.
Επαγγελματικές προστακτικές τον ταξίδεψαν σε τόσο πολλούς τόπους ώστε να διαπιστώσει ότι στα μάτια του το πιο ωραίο μέρος της Γης είναι ο τόπος καταγωγής του, η Βατσουνιά Καρδίτσας. Μοιράζεται τη ζωή του με την Έλενα προσπαθώντας καθημερινά να κάνουν τους δύο γιους τους, τον Λάμπρο και τον Λουκά, χαρούμενους. Ζει στη Λάρισα και αφιερώνει τον χρόνο του στην αναζήτηση απάντησης στην ερώτηση που συχνά ο Έλληνας διατυπώνει ” ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” και αναρωτιέται αν πραγματικά ξέρουμε ποιοι είμαστε. Στο παρόν μυθιστόρημα, το πρώτο του, αποτυπώνεται η προσπάθειά του να διερευνηθεί ο ανθρώπινος παράγοντας και τα πάθη που διαμόρφωσαν τα ιστορικά γεγονότα την περίοδο του Εμφυλίου.
Μυθιστορήματα
Όταν η Παναγία συνάντησε τη μάνα του Ιούδα (2017), Λυκόφως

Παιδική λογοτεχνία
Πόσα like έχει ο Άγιος Βασίλης; (2021), Υδροπλάνο

Πόσα like έχει ο Άγιος Βασίλης; – Γιώργος Ραΐλης

Πόσα like


Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Στο χωριό του Άγιου Βασίλη επικρατεί κατήφεια. Ο Άγιος Βασίλης δε φαίνεται να είναι τόσο αγαπητός όσο παλιά. Τα παιδιά πλέον ακολουθούν άλλους σούπερ ήρωες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τον συμβουλεύουν να γίνει πιο μοντέρνος και να κάνει συνεχώς αναρτήσεις για να έχει like από τα παιδιά. Μαθαίνει ότι ακόμα κι ένας βοηθός του τον άφησε να για να συμμετάσχει σ’ ένα τηλεπαιχνίδι επιβίωσης. Ο Άγιος Βασίλης μένει μόνος και δεν έχει πού να πάει εκείνα τα Χριστούγεννα. Ο Ρούντολφ τον καλεί να τον ακολουθήσει σ’ ένα θεματικό πάρκο, στο οποίο έπιασε δουλειά, για να φωτογραφίζεται με τα παιδιά. Κάποια στιγμή, θα συμβεί κάτι που θα θυμίσει σε όλους ότι ο Άγιος Βασίλης είναι κάτι περισσότερο από δώρα… Μία όμορφη ιστορία που πρέπει τα μικρά παιδιά να διηγηθούν στα μεγάλα παιδιά, γιατί τα μεγάλα φαίνεται ότι ξέχασαν…

Εικονογράφηση: Σπυρίδων Ζαχαρόπουλος

Παιδική λογοτεχνία, Υδροπλάνο, 2021, 30 σελ.

Όταν η Παναγία συνάντησε τη μάνα του Ιούδα – Γιώργος Ραΐλης
Σε μια περίοδο και σε μια χώρα που αδελφός σκοτώνει αδελφό, είναι δύσκολο για κάποιον να ξεχωρίσει ποια είναι η μάνα του Χριστού και ποια η μάνα του Ιούδα, ποιος εκπροσωπεί το Καλό και ποιος είναι προδότης. Το ιστορικό μυθιστόρημα του Γιώργου Ραΐλη «Όταν η Παναγία συνάντησε τη μάνα του Ιούδα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, βουτάει στα άδυτα των ανθρώπινων ψυχών και με νηφαλιότητα αναδεικνύει το μέγα για την Ελλάδα πρόβλημα του διχασμού, μέσα από ανθρώπινες ιστορίες. Η υπόθεση του μυθιστορήματος εκτυλίσσεται σε ένα μικρό ορεινό χωριό, το Πέτρινο. Οι κάτοικοι θα διχαστούν βαθιά στην περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και του Εμφύλιου. Ζωές χάνονται, ανθρώπινες αντοχές σπάνε, αρχές και αξίες δοκιμάζονται, πεποιθήσεις συγκρούονται σε ένα ανελέητο κυνήγι. Τραγικές φιγούρες οι μανάδες που βλέπουν ότι καταστρέφονται οι ζωές των παιδιών τους.

Ιστορικό μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2017, 512 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως, Υδροπλάνο