Ιανός Δελφινόσημος

Ιανός Δελφινόσημος

2022 Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ιανός Δελφινόσημος, κατά κόσμο Αντώνης Εμμ. Λεβισιανός, γεννήθηκε στη Σάμο και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Στατιστική και Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το management εταιρειών σε υψηλόβαθμες θέσεις ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και ασφαλιστής κινδύνων. Το βιβλίο του «Το τζιν τόνικ της πανδημίας», των εκδόσεων Κομνηνός, είναι το τρίτο του. Προηγήθηκαν το μυθιστόρημα «Θεός όμορφος, διάβολος νόστιμος» και το «Παραμύθι μιας χίμαιρας».
Μυθιστορήματα
Θεός όμορφος, διάβολος νόστιμος (2021), Εκδόσεις Κομνηνός
Το τζιν τόνικ της πανδημίας (2022), Εκδόσεις Κομνηνός

Παιδική λογοτεχνία
Παραμύθι μιας χίμαιρας (2021), Εκδόσεις Κομνηνός

Το τζιν τόνικ της πανδημίας – Ιανός Δελφινόσημος

Το τζιν τόνικ


Φόβος, ανασφάλεια και καταχνιά, εντάσεις, ερωτικές αναζητήσεις που οδηγούν σε μια περίεργη ανταλλαγή συντρόφων ανάμεσα σε δύο άνδρες, που αναζητούν τις δικές τους ισορροπίες σε μια βίαιη και ρευστή εποχή. Ο ένας ειρωνικός, σκωπτικός, μοναχικός αναζητά τις ερωτήσεις που θα ταίριαζαν στις φιλοσοφημένες… απαντήσεις του. Ο άλλος μουσικός με ανασφάλειες και την αγωνία τού αύριο, που θα ξημερώσει και θα είναι μαρτυρικό. Και δύο γυναίκες με κρυφούς πόθους και ανεκπλήρωτα όνειρα.
Τέσσερις άνθρωποι αλληλομπλέκονται σ’ ένα αμήχανο παιχνίδι με απρόσμενο, οδυνηρό φινάλε.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2022, 482 σελ.

Θεός όμορφος, διάβολος νόστιμος – Ιανός Δελφινόσημος

Θεός όμορφος


«Ήρθε η ώρα, φιλήσαμε τη γιαγιά, που δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά της, ο πατέρας δάκρυσε και αυτός μαζί με την πεθερά- σύμμαχό του. Όλων τα συναισθήματα έμεναν παγωμένα αγάλματα στην άκρη στην προβλήτα, εκείνη τη χρονιά του ’68, με τη μάνα μου σιωπηλή και απόμακρη, περίμενε να ξεμακρύνει ο βράχος, να τον αφήσει πίσω της για να βγάλει όλο τον καταπιεσμένο αέρα που έκρυβε μέσα της.
Πήραμε τα λίγα πράγματα, τα κουρέλια μας, και αφήναμε πίσω μια ζωή στρωμένη, με κτήματα, σόγια και τάφους, για να πάμε πού;
Πέρα από την άκρη της απελπισιάς νομίζαμε, νόμιζε δηλαδή ότι κρυβόταν η ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, στην ουσία όμως ήταν το κυνήγι της ουτοπίας, μιας χίμαιρας, που πολύ σύντομα θα ήταν και για τους δύο η σκληρή πραγματικότητα».
Πολλές και διαφορετικές ιστορίες που περιδιαβαίνουν τον χρόνο με συναίσθημα, πάθος, χιούμορ, εξάρσεις, ερωτικές αναζητήσεις, έντονες απογοητεύσεις και πόνο απώλειας.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κομνηνός, 2021, 356 σελ.

Παραμύθι μιας χίμαιρας – Ιανός Δελφινόσημος

Παραμύθι μιας χίμαιρας


Τι μυστήριο κρύβει η χρυσή ζώνη με τα πετράδια και τα διαμάντια που λαμποκοπούν και γιατί όλοι τη θέλουν δική τους;
Γιατί ο πατέρας των αρχόντων, Λεβιάθαν, πούλησε την ψυχή του και τι ακριβώς συνέβη, ώστε να βρεθεί απροστάτευτο ένα νεογέννητο στο νησί που βρίσκεται επάνω στον ποταμό, ανάμεσα στις δύο όχθες και τα δύο αρχοντικά με τα χρυσαφένια πόμολα;
Τι συνδέει τη μικρή Μαρλέν, που μεγαλώνοντας οφείλει ν’ αναζητήσει τις αληθινές της ρίζες, με τους δύο ψυχρούς, αδίστακτους άρχοντες, τον Ιάκωβο και τον Χρυσαφίξ, με τους φτωχούς υποτακτικούς;
Άνθρωποι, ζώα, δέντρα, ξωτικά, αερικά και μια παραμυθένια περιπλάνηση. Κι ο μάγος Μπουμπουνέλ, ο σκύλος Θωρ, η γιαγιά Μαργκώ, που συντροφεύουν τη Μαρλέν σ’ ένα ταξίδι αυτογνωσίας.
Ένα υπέροχο παραμύθι που μιλά για αξίες και ιδανικά και για ανθρώπους που κυνηγούν χίμαιρες και ουτοπίες.

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις Κομνηνός, 2021, 102 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κομνηνός