Ιφιγένεια Αμοργιανού

Ιφιγένεια Αμοργιανού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ιφιγένεια Αμοργιανού γεννήθηκε στους Σοφάδες Καρδίτσας.
Έμαθε Αγγλικά, Γαλλικά και εξειδικεύθηκε στη μετάφραση. Εκπαιδεύτηκε στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Από το 1992 είναι μόνιμη κάτοικος Βούλας. Είναι παντρεμένη και έχει ένα αγόρι. Εργάστηκε για 27 έτη στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας ως Γραμματέας του Καρδιολογικού Τμήματος. Μετά τη συνταξιοδότησή της από την υπηρεσία της με ανήλικο παιδί ξεκίνησε μια δεύτερη δημιουργική πορεία στη ζωή της με συγγραφή και ποίηση. Έχει γράψει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Ο κηπουρός” και στη συνέχεια το “Πίσω από τις κλειστές πόρτες”. Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών διηγημάτων.
Μυθιστορήματα
Ο κηπουρός (2013), Εκδόσεις Σκαραβαίος
Πίσω από τις κλειστές πόρτες (2014), Ιδιωτική Έκδοση
Έρωτας και επανάσταση (2016), Εκδόσεις Σκαραβαίος

Ποίηση
Ιδεόπλαστος έρωτας (2020), Ιδιωτική Έκδοση
Προσήνεμη Πορεία (2022), Ιδιωτική Έκδοση

Προσήνεμη Πορεία – Ιφιγένεια Αμοργιανού

ΠροσήνεμηΠοιήματα

Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2022, 114 σελ.

Ιδεόπλαστος έρωτας – Ιφιγένεια Αμοργιανού

Ιδεόπλαστος έρωτας


Περιέχει 74 ποιήματα.

Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2020, 108 σελ.

Έρωτας και επανάσταση – Ιφιγένεια Αμοργιανού

Έρωτας και επανάσταση

Περιγράφεται γλαφυρά η ιστορία μιας γυναίκας η οποία κάνει την προσωπική της επανάσταση όταν ξαφνικά ερωτεύεται έναν άλλο άντρα ενώ είναι παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Διακατέχεται από συναισθήματα επώδυνα που την βασανίζουν απελπιστικά καθώς πρέπει να κρύψει το μυστικό της το οποίο είναι ένας ικανότατος εραστής που την απογειώνει ερωτικά καθώς δημιουργεί τέτοιους κραδασμούς μέσα στην ψυχή της όταν ενθρονίζεται σύσσωμος μέσα της, εκπέμποντας μια μαγική δύναμη που εξαπολύει επάνω της δέσμες ερωτικού παραλογισμού και ηδονικής παραφροσύνης.
Σεβασμός και πόθος, σύζυγος και εραστής, αγάπη και έρωτας ήταν οι λέξεις που αποσυμπίεζαν το μυαλό της. Ζούσε το μαρτύριο της μοιχείας αλλά και την κατάρριψη της πρότερης οικογενειακής της ευτυχίας καθώς η ζωή της είχε χαρίσει οικογενειακή θαλπωρή, μητρότητα, πλούτη και κοινωνική καταξίωση από έναν εύπορο και καλοπροαίρετο σύζυγο.
Έπρεπε να μαζέψει τα ερείπια της πρότερης ευτυχίας της ζώντας μια ζωή προς όφελος των άλλων ή έπρεπε να τρέξει στον αγαπημένο της με όποιο τίμημα; Αποδέχτηκε τελικά τη μοίρα της;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Σκαραβαίος, 2016, 385 σελ.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες – Ιφιγένεια Αμοργιανού

Πίσω από τις


Περιγράφει την ζωή μιας κοπέλας που ερχόμενη στην Αθήνα να σπουδάσει νομικά ζει μια πολύ έντονη ερωτική ζωή που δεν είναι αυτοσκοπός της αλλά είναι το πεπρωμένο της. Παρόλα αυτά αγωνίζεται να συναντήσει τον άντρα της ζωής της ενώ κάνει δύο γάμους χωρίς να είναι επιλογή της και αποκτά ένα παιδί. Η συνέχεια είναι πολύ ενδιαφέρουσα καθώς η ίδια γίνεται θύτης και θύμα της σύγχρονης εποχής και των προβλημάτων σχέσης που αντιμετωπίζουν οι νέοι καθώς μετά το πρόβλημα της ανεργίας το πιο βασικό τους πρόβλημα είναι η ανθρώπινη επαφή και οι ερωτικές τους σχέσεις.
Η ζωή είναι γλυκιά σαν μια ωραία ταινία, ένα νόστιμο φαγητό, σαν το τρυφερό χάδι ενός άντρα. Η ζωή είναι πολύπλοκα συμβάντα που μας ταξιδεύουν μακριά, μας αφήνουν όμως πάντα στο ίδιο μέρος. Ξεκινά με την πρώτη ανάσα, δραστηριοποιείται με τα όνειρα και εφησυχάζει με τη νηφαλιότητα και ωριμότητα της ψυχής. Οδηγούμαστε απο στενά και επικίνδυνα μονοπάτια για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε καθετί μεγαλεπήβολο που εμφανίζεται μπροστά μας και φαντάζει επιθυμητό. Όμως όλος ο αγώνας μας έχει ως αρχή και τέλος τη σηματοδότηση της εσωτερικής μας γαλήνης μέσα απο την προσωπική μας πορεία.

Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, 2014, 538 σελ.

Ο κηπουρός – Ιφιγένεια Αμοργιανού

Ο κηπουρός


Έφτασα έξω απ’ την πόρτα. Άκουσα σιγανές ομιλίες και γέλια αισθησιακά.
“Τι συμβαίνει;” αναρωτήθηκα. “Τι μπορεί να είναι όλα αυτά;” Έπιασα το πόμολο και άνοιξα. Έμεινα μετέωρος.
Έβλεπα τη σκηνή που διαδραματιζόταν μπροστά μου και πραγματικά δεν ήξερα αν ζούσα σ’ αυτόν τον κόσμο ή σε κάποιον άλλο. Αυτό που έβλεπα διατάραζε την ψυχική μου ισορροπία, καταρράκωνε την ηθική μου υπόσταση κι εκμηδένιζε την προσωπικότητά μου. Έβλεπα τη γυναίκα μου πάνω στο κρεβάτι μας με τον κηπουρό σε ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ.
Ναι, αυτός ήταν ο σωστός όρος της εικόνας που αντίκριζα: ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΟΥΣΙΑ. Η γυναίκα μου, έξι μηνών έγκυος, ήταν με τον κηπουρό πάνω στο κρεβάτι μας, σε ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ, σαν να ήταν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.
Τον αγκάλιαζε και γελούσε μαζί του χωρίς…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Σκαραβαίος, 2013, 272 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Σκαραβαίος