Ιλάρια Τούτι

Ιλάρια Τούτι

Ξένοι λογοτέχνες
Η Ilaria Tuti γεννήθηκε το 1976 και ζει στη μικρή πόλη Τζεμόνα ντελ Φριούλι (Gemona del Friuli) της βορειοανατολικής Ιταλίας.
Σπούδασε οικονομικά, από μικρή είχε πάθος με τη ζωγραφική και στον ελεύθερο χρόνο της εργάζεται ως εξωτερική συνεργάτιδα ενός μικρού εκδοτικού οίκου. Το 2014 κέρδισε το λογοτεχνικό βραβείο Gran Giallo Citta di Cattolica για μια νουβέλα της. Το “Λουλούδια πάνω απ’ την κόλαση” είναι το πρώτο μυθιστόρημά της, τα δικαιώματα του οποίου έχουν πουληθεί σε 22 χώρες και πρόκειται να γυριστεί σειρά για την τηλεόραση.
Μυθιστορήματα
Λουλούδια πάνω απ’ την κόλαση (2019), Ψυχογιός

Series
Teresa Battaglia
Flowers Over the Inferno (2019)
The Sleeping Nymph (2020)
Painted in Blood (2021)

La ragazza dagli occhi di carta (2015) e-book
Fiori sopra l’inferno (2018)
Ninfa dormiente (2019)
Luce della notte (2021)
Figlia della cenere (2021)

Λουλούδια πάνω απ’ την κόλαση – Ιλάρια Τούτι

Λουλούδια


Ένα ειδυλλιακό χωριό στις Άλπεις. Ένα κρυφό αμάρτημα. Το Κακό παραμονεύει στα παγωμένα δάση.

Ανάμεσα στα δάση και στις βραχώδεις πλαγιές, δίπλα στο μονοπάτι που οδηγεί στο ποταμάκι, πίσω από τις λιμνούλες που σχηματίζουν οι λιωμένοι πάγοι, κρύβεται κάτι. Μου το λένε τα ίχνη του αίματος, μου το λέει η εμπειρία: έχει συμβεί, αλλά μπορεί να ξανασυμβεί. Αυτό είναι η μόνο η αρχή. Κάτι τρομαχτικό έχει γίνει σ’ αυτά τα βουνά. Κάτι που απαιτεί όλες τις ερευνητικές μου ικανότητες. Είμαι αστυνόμος, ειδικευμένη στη δημιουργία ψυχολογικών προφίλ των εγκληματιών, και κάθε μέρα περπατάω πάνω απ’ την κόλαση. Ούτε το περίστροφο ούτε η στολή είναι αυτά που με χαρακτηρίζουν. Το μυαλό μου είναι το πραγματικό όπλο μου. Αλλά ακόμη κι αυτό αρχίζει να με προδίδει. Όχι το αδύναμο πια σώμα μου ούτε η βασανισμένη ψυχή μου. Κινδυνεύει η διαύγειά του πνεύματός μου και μαζί της οι έρευνες.

Με λένε Τερέζα Μπατάλια, έχω ένα μυστικό που δεν τολμάω να ομολογήσω ούτε στον ίδιο μου τον εαυτό, και για πρώτη φορά στη ζωή μου φοβάμαι. Φοβάμαι πραγματικά.

Ένα θρίλερ για ένα μέρος γεμάτο μυστικά, αλλόκοτες ιστορίες από το παρελθόν και πρωτόγονα ένστικτα.

Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη
Πρωτότυπος τίτλος: Fiori sopra l’inferno

Μυθιστόρημα, Ψυχογιός, 2019, 424 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ψυχογιός