Ιωάννα Καστάνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ιωάννα Καστάνη σπούδασε βοηθός μικροβιολόγου. Από το 2000 έως το 2006, εργάσθηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της Σάμου, με κύριο αντικείμενο την προβολή κοινωνικών θεμάτων. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Νοσοκομείο Σάμου πάνω στην ειδικότητά της.
Μυθιστορήματα
Ανάσα ζωής (2012), Υπερόριος

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Απρόσκλητος επισκέπτης (2012), Υπερόριος

Απρόσκλητος επισκέπτης – Ιωάννα Καστάνη
Μα, να μη μ’ αφήνουν σε ησυχία; “Βάλια κάτσε διάβασε, Βάλια βάλε τις κρέμες για τα σπυράκια, Βάλια πρόσεχε τα σιδεράκια σου, Βάλια πλένε καλά τα δόντια σου, Βάλια στρώσε το κρεβάτι σου, Βάλια… Βάλια… Βάλια…”!!! Ένα τεράστιο κατεβατό με οδηγίες και εντολές! Έλεος!

Να μια λέξη που θα μ’ ακούσετε να τη λέω συχνά. Για να δείτε πού κατάντησα, να ζητάω το έλεος των γονιών μου, αλλά αυτοί… ανελέητοι! Εντελώς, όμως!

Ώσπου μια μέρα συνέβη κάτι που άλλαξε τη ζωή μου…

Ένα βιβλίο για κορίτσια που μπαίνουν στην εφηβεία.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Υπερόριος, 2012, 103 σελ.

Ανάσα ζωής – Ιωάννα Καστάνη
Όσο απρόβλεπτη είναι η ζωή, άλλο τόσο είναι και οι άνθρωποι. Εκεί που νομίζεις πως γνωρίζεις καλά, πραγματικά καλά, έναν άνθρωπο, εκεί ακριβώς κάνει κάτι που σε ξαφνιάζει… Κάτι που δεν θα το περίμενες ποτέ… Πόσο καλά γνωρίζουμε λοιπόν τους ανθρώπους γύρω μας; Πόσο καλά γνωρίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό; Γιατί κι αυτός, ώρες-ώρες, μας ξαφνιάζει… Ίσως μάλιστα, περισσότερο απ’ όλους τους άλλους…
Ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα καρδιάς…

Μυθιστόρημα, Υπερόριος, 2012, 239 σελ.

Πηγές: Biblionet, Υπερόριος