Ιωάννης Ι. Κουλάνης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ιωάννης Ι. Κουλάνης για αρκετά χρόνια ταξίδεψε σε πολλές χώρες, εξερευνώντας πολιτισµούς, θρησκείες, κουλτούρες και έθιµα διαφόρων εθνών ανά την υφήλιο. Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του σε διάφορα εναλλακτικά θεραπευτικά συστήµατα, εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια ως ολιστικός θεραπευτής καθώς και συντονιστής οµάδων αυτογνωσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ο ιδρυτής των εκδόσεων Καμηλοπάρδαλη το 2017 και ξεκίνησε την εκδοτική του πορεία τον ίδιο χρόνο με στόχο ο εκδοτικός οίκος Καμηλοπάρδαλη να γίνει το παράδειγμα για την διεθνή αδέσμευτη και αλογόκριτη λογοτεχνική έκφραση. Έκφραση της οποίας μοναδική ανάγκη είναι η ανάδειξη της ελεύθερης γραφής και των προοδευτικών ιδεών κάτω από την σκέπη της πνευματικής συμπαντικότητας, η οποία μας ενώνει. Ανεξαρτήτου καταγωγής, ιδεολογίας, θρησκευτικού, πολιτικού ή όποιου άλλου προσδιορισμού ή ταυτότητας. Η παρθενική παρουσία του οίκου στην Ελληνική αγορά έγινε τον Νοέμβριο του 2017 με το βιβλίο “Αναζητητής Θαυμάτων-Η αυτοβιογραφία ενός υ-ιού”.
Έχει την όμορφη ιστοσελίδα: Miracle Seeker

Αναζητητής θαυμάτων – Ιωάννης Ι. Κουλάνης

Η αυτοβιογραφία ενός υ-ιού


Προσπαθώντας να περιγράψει κανείς το βιβλίο, είναι αµφίβολο αν µπορεί να πει ότι ανήκει στην κατηγορία Μυθιστόρηµα, Βιογραφία, κείµενο Αυτογνωσίας, Ταξιδευτικό, όλα αυτά µαζί ή πάλι µια
νέα κατηγορία από µόνο του.
Έτσι θα πούµε απλά ότι πρόκειται για µια ανθρώπινη ιστορία η οποία περιγράφει τις περιπέτειες ενός ταξιδευτή του κόσµου και της ψυχής, µέσα από τα µάτια ενός Αναζητητή Θαυµάτων. Ένα έργο – αληθινή κατάθεση ψυχής, που θα συγκινήσει κάθε αναγνώστη.

Αυτογνωσία, Καμηλοπάρδαλη, 2017, 392 σελ.

Το ιπτάμενο σαλιγκάρι – Ιωάννης Ι. Κουλάνης
Το ιπτάμενο σαλιγκάρι είναι ένα αληθινά διδακτικό παραμύθι, γεμάτο παραμυθένιες διδακτικές αλήθειες.
Είναι εκείνο το παραμύθι το οποίο μπορεί να διαβαστείαπό κάθε παιδί, από κάθε ενήλικα και από κάθε ενήλικο παιδί.
Θα έλεγε κανείς με βεβαιότητα, ότι είναι το μοναδικό παραμύθι που διαβάζεται από τα παιδιά στους γονείς τους.

Παιδική λογοτεχνία, Καμηλοπάρδαλη, 2019, 110 σελ.

Πάντα να γΕλλάς – Ιωάννης Ι. Κουλάνης
Η ποιητική συλλογή “Πάντα να γΕΛΛΑΣ” είναι μια σειρά δώδεκα ποιημάτων εμπνευσμένα από τη λαμπερή παρουσία της Κλασικής Ελλάδας στους αιώνες, σε σχέση με τα σημεία των καιρών στο σήμερα. Δώδεκα ποιήματα τα οποία είναι αφιερωμένα στους δώδεκα Ολύμπιους Θεούς.

Ποίηση, Καμηλοπάρδαλη, 2019, 86 σελ.

Τα εκτός ενδότερα – Ιωάννης Ι. Κουλάνης
Η ποιητική συλλογή “Τα εκτός ενδότερα” είναι μια σειρά ποιημάτων εμπνευσμένα από τη διαδραστική σχέση που πυροδοτεί η διαρκής αλληλεπίδραση ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο του καθενός μας. Μια σχέση η οποία δημιουργεί δυναμικές και αντιδράσεις που σαν κατάληξη έχουν την ασυνείδητη υιοθέτηση αντιλήψεων, πεποιθήσεων και συμπεριφορών.

Ποίηση, Καμηλοπάρδαλη, 2019, 86 σελ.

Ο ποιητής του έρωτα – Ιωάννης Ι. Κουλάνης
“Ο ποιητής του Έρωτα” είναι μια συλλογή ποιημάτων που προσεγγίζει έντεχνα τις δυο πλευρές του ‘Ερωτα. Τη φωτεινή του η οποία είναι γεμάτη ενθουσιασμό και χαρά, αλλά και τη σκοτεινή του η οποία με πολύ πρωτότυπο τρόπο, μας φέρνει αντιμέτωπους με την ανάγκη μας για απελευθέρωση από τα τραύματα του παρελθόντος και εξέλιξη.

Ποίηση, Καμηλοπάρδαλη, 2019, 76 σελ.

Το μελωδίνι και το φίδι – Ιωάννης Ι. Κουλάνης

Το μελωδίνι


Το “Μελωδίνι και το φίδι” είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από την σκληρή πραγματικότητα που χαρακτηρίζει τις σχέσεις οι οποίες κυβερνώνται από την υπεροψία και την αλαζονεία του Εγώ.
Περιγράφει με έναν παραμυθένιο τρόπο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες τις οποίες συναντάμε στις μέρες μας ακόμα και στην αθώα κοινότητα των παιδιών, με την μορφή του γνωστού σε όλους μας “bullying”, καθώς επίσης και πως αυτό μπορεί τελικά να μεταλλαχθεί σε συγχώρεση, μέσα από την δύναμη της αγάπης.

Παιδική λογοτεχνία, Καμηλοπάρδαλη, 2019, 56 σελ.

Αιγλληνική μυθευλογία – Ιωάννης Ι. Κουλάνης

Αιγλληνική


Η “Αιγλληνική μυθευλογία” είναι μια συλλογή επτά ποιημάτων εμπνευσμένα από ανάλογο αριθμό αρχαιοελληνικών μύθων. Ποιήματα τα οποία αποτελούν την ποιητική απόδοση των μύθων αυτών, αλλά και ακόμη βαθύτερα, των ποιοτήτων και των διδαγμάτων που αυτοί εμπεριέχουν.

Ποίηση, Καμηλοπάρδαλη, 2020, 86 σελ.

Ποιητικό ΑλφαΒητάρι – Ιωάννης Ι. Κουλάνης

Ποιητικό ΑλφαΒητάρι


Η ποιητική συλλογή «Ποιητικό ΑλφαΒητάρι» αποτελείται από μία σειρά ποιημάτων, τα οποία είναι εμπνευσμένα και αντιστοιχούν στους εικοσιτέσσερις φθόγγους της Ελληνικής γλώσσας. Είναι η έντεχνη ποιητική αποτύπωση του μεγαλείου της αλφαβήτου, μέσα από διάφορες ποιότητες που γεννά το κάθε γράμμα.

Ποίηση, Καμηλοπάρδαλη, 2020, 114 σελ.

Ποίηση
Πάντα να γΕλλάς (2019), Καμηλοπάρδαλη
Τα εκτός ενδότερα (2019), Καμηλοπάρδαλη
Ο ποιητής του έρωτα (2019), Καμηλοπάρδαλη
Αιγλληνική μυθευλογία (2020), Καμηλοπάρδαλη
Ποιητικό ΑλφαΒητάρι (2020), Καμηλοπάρδαλη

Δοκίμια-Μελέτες-Αυτογνωσία
Αναζητητής θαυμάτων (2017), Καμηλοπάρδαλη

Παιδική λογοτεχνία
Το ιπτάμενο σαλιγκάρι (2019), Καμηλοπάρδαλη
Το μελωδίνι και το φίδι (2019), Καμηλοπάρδαλη

Πηγές: Biblionet, Καμηλοπάρδαλη