Ιωάννης Ι. Κουλάνης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ιωάννης Ι. Κουλάνης για αρκετά χρόνια ταξίδεψε σε πολλές χώρες, εξερευνώντας πολιτισµούς, θρησκείες, κουλτούρες και έθιµα διαφόρων εθνών ανά την υφήλιο.
Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του σε διάφορα εναλλακτικά θεραπευτικά συστήµατα, εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια ως ολιστικός θεραπευτής καθώς και συντονιστής οµάδων αυτογνωσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι ο ιδρυτής των εκδόσεων Καμηλοπάρδαλη το 2017 και ξεκίνησε την εκδοτική του πορεία τον ίδιο χρόνο με στόχο ο εκδοτικός οίκος Καμηλοπάρδαλη να γίνει το παράδειγμα για την διεθνή αδέσμευτη και αλογόκριτη λογοτεχνική έκφραση. Έκφραση της οποίας μοναδική ανάγκη είναι η ανάδειξη της ελεύθερης γραφής και των προοδευτικών ιδεών κάτω από την σκέπη της πνευματικής συμπαντικότητας, η οποία μας ενώνει.
Ανεξαρτήτου καταγωγής, ιδεολογίας, θρησκευτικού, πολιτικού ή όποιου άλλου προσδιορισμού ή ταυτότητας.
Η παρθενική παρουσία του οίκου στην Ελληνική αγορά έγινε τον Νοέμβριο του 2017 με το βιβλίο “Αναζητητής Θαυμάτων-Η αυτοβιογραφία ενός υ-ιού”.
Ιστοσελίδα: Miracle Seeker

Αναζητητής θαυμάτων – Ιωάννης Ι. Κουλάνης

Η αυτοβιογραφία ενός υ-ιού
Προσπαθώντας να περιγράψει κανείς το βιβλίο, είναι αµφίβολο αν µπορεί να πει ότι ανήκει στην κατηγορία Μυθιστόρηµα, Βιογραφία, κείµενο Αυτογνωσίας, Ταξιδευτικό, όλα αυτά µαζί ή πάλι µια
νέα κατηγορία από µόνο του.
Έτσι θα πούµε απλά ότι πρόκειται για µια ανθρώπινη ιστορία η οποία περιγράφει τις περιπέτειες ενός ταξιδευτή του κόσµου και της ψυχής, µέσα από τα µάτια ενός Αναζητητή Θαυµάτων. Ένα έργο – αληθινή κατάθεση ψυχής, που θα συγκινήσει κάθε αναγνώστη.

Αυτογνωσία, Καμηλοπάρδαλη, 2017, 392 σελ.

Το ιπτάμενο σαλιγκάρι – Ιωάννης Ι. Κουλάνης

Το ιπτάμενο σαλιγκάρι είναι ένα αληθινά διδακτικό παραμύθι, γεμάτο παραμυθένιες διδακτικές αλήθειες.
Είναι εκείνο το παραμύθι το οποίο μπορεί να διαβαστείαπό κάθε παιδί, από κάθε ενήλικα και από κάθε ενήλικο παιδί.
Θα έλεγε κανείς με βεβαιότητα, ότι είναι το μοναδικό παραμύθι που διαβάζεται από τα παιδιά στους γονείς τους.

Παιδική λογοτεχνία, Καμηλοπάρδαλη, 2019, 110 σελ.

Πάντα να γΕλλάς – Ιωάννης Ι. Κουλάνης

Η ποιητική συλλογή “Πάντα να γΕΛΛΑΣ” είναι μια σειρά δώδεκα ποιημάτων εμπνευσμένα από τη λαμπερή παρουσία της Κλασικής Ελλάδας στους αιώνες, σε σχέση με τα σημεία των καιρών στο σήμερα. Δώδεκα ποιήματα τα οποία είναι αφιερωμένα στους δώδεκα Ολύμπιους Θεούς.

Ποίηση, Καμηλοπάρδαλη, 2019, 86 σελ.

Τα εκτός ενδότερα – Ιωάννης Ι. Κουλάνης

Η ποιητική συλλογή “Τα εκτός ενδότερα” είναι μια σειρά ποιημάτων εμπνευσμένα από τη διαδραστική σχέση που πυροδοτεί η διαρκής αλληλεπίδραση ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο του καθενός μας. Μια σχέση η οποία δημιουργεί δυναμικές και αντιδράσεις που σαν κατάληξη έχουν την ασυνείδητη υιοθέτηση αντιλήψεων, πεποιθήσεων και συμπεριφορών.

Ποίηση, Καμηλοπάρδαλη, 2019, 86 σελ.

Ο ποιητής του έρωτα – Ιωάννης Ι. Κουλάνης

“Ο ποιητής του Έρωτα” είναι μια συλλογή ποιημάτων που προσεγγίζει έντεχνα τις δυο πλευρές του ‘Ερωτα. Τη φωτεινή του η οποία είναι γεμάτη ενθουσιασμό και χαρά, αλλά και τη σκοτεινή του η οποία με πολύ πρωτότυπο τρόπο, μας φέρνει αντιμέτωπους με την ανάγκη μας για απελευθέρωση από τα τραύματα του παρελθόντος και εξέλιξη.

Ποίηση, Καμηλοπάρδαλη, 2019, 76 σελ.

Ποίηση
Πάντα να γΕλλάς (2019), Καμηλοπάρδαλη
Τα εκτός ενδότερα (2019), Καμηλοπάρδαλη
Ο ποιητής του έρωτα (2019), Καμηλοπάρδαλη

Δοκίμια-Μελέτες-Αυτογνωσία
Αναζητητής θαυμάτων (2017), Καμηλοπάρδαλη

Παιδική λογοτεχνία
Το ιπτάμενο σαλιγκάρι (2019), Καμηλοπάρδαλη

Πηγές: Biblionet, Καμηλοπάρδαλη

28 views