Ιοκάστη Κωνσταντούρου

Ιοκάστη Κωνσταντούρου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ιοκάστη Κωνσταντούρου γεννήθηκε στην Αθήνα, κάπου μέσα στο 1982, και λατρεύει τα παιδιά, τη φύση, τα ταξίδια, τα όνειρα και το γράψιμο. Επέλεξε το επάγγελμα της εκπαιδευτικού, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και έκτοτε, τα τελευταία δεκαεννιά χρόνια, υπηρετεί την ιδιωτική εκπαίδευση εμφυσώντας στους μαθητές της τις αξίες της ζωής, που θα οδηγήσουν στο φως που όλοι αναζητάμε. Λατρεύει τον γιο της και όνειρό της είναι να μπορούσε να φτιάξει για εκείνον, αλλά και για όλα τα παιδιά του κόσμου, μια κοιλάδα με αυλούς που θα ηχούσαν μόνο αγάπη, χαρά και ανθρωπιά.
Παιδική λογοτεχνία
Η Κοιλάδα των μαγεμένων αυλών (2022), Οσελότος

Η Κοιλάδα των μαγεμένων αυλών – Ιοκάστη Κωνσταντούρου

Η Κοιλάδα


Τότε ένα φωτεινό άστρο τού έδειξε την αλήθεια του: πως οι κακές πράξεις του είχαν τραυματίσει τη φύση, που πριν από λίγο τόσο γλυκά τον είχε φροντίσει. Κοίταξε γύρω του και είδε τον ήλιο κρυμμένο, τα φύλλα ξερά και το νερό λιγοστό. Τα λουλούδια, μαραμένα, τον καλούσαν να τα βοηθήσει να ξαναζωντανέψουν και ν’ απλώσουν παντού το άρωμά τους.
Τότε, θέλοντας να ευχαριστήσει τα ζώα του δάσους για τη φροντίδα τους, αποφάσισε να λύσει στη στιγμή τα μαγικά, καθώς η αγάπη τού είχε γιατρέψει την ψυχή. Η αγάπη όλα τα κάνει πιο εύκολα. Η αγάπη όλα τα λύνει. Η αγάπη όλα τα μπορεί.
Η αγάπη, η φιλία, η συγχώρεση, ο σεβασμός της φύσης και η δύναμη του «μαζί» έρχονται να σας ταξιδέψουν σ’ ένα φανταστικό και περιπετειώδες παραμύθι, που θα διδάξει τα παιδιά και θα ξανακάνει τους μεγάλους να θυμηθούν την παιδική τους ηλικία.

Εικονογράφηση: Αριστείδης Καραβίας

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2022, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος