Ειρήνη Φ. Φώτη

Ειρήνη Φ. Φώτη

2023 Ελληνες λογοτέχνες
Η Ειρήνη Φ. Φώτη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1976.
Σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων στην ίδια πόλη και αποφοίτησε από τη σχολή το 1998. Εργάστηκε στον τομέα συντήρησης επιφάνειας μνημείων στην Ακρόπολη των Αθηνών (στον Παρθενώνα και στο Ερέχθειο) από το 1999 έως και το 2006. Από το 2006 μέχρι και σήμερα βρίσκεται στα εργαστήρια συντήρησης του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας.
Ξεκίνησε να γράφει σε μικρή ηλικία διάφορες ιστορίες και διηγήματα, που όμως παρέμειναν ανέκδοτα. Η συγγραφή ήταν γι’ αυτήν ένα κληροδότημα από τον πατέρα της, ο οποίος υπήρξε και ο ίδιος ανεξάρτητος συγγραφέας. Το πρώτο εκδομένο βιβλίο της είναι το μυθιστόρημα «Ο Νόμιμος Κηδεμόνας», το οποίο βραβεύτηκε με το Α΄ Βραβείο Πεζογραφίας κατά την συμμετοχή του στον 3ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Λογοτεχνικού Συλλόγου Λόγου-Μουσικής-Τέχνης «Λίνος» το 2020. Το δεύτερο μυθιστόρημά της με τον τίτλο «Στην Δίνη των Σιωπών, Τα Μονοπάτια του Πεπρωμένου» αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, μέσα στο 2023.
Επίσης, μερικά γνώμης και ιδεών άρθρα της φιλοξενήθηκαν στις στήλες του λογοτεχνικού περιοδικού Κέφαλος, των ομώνυμων εκδόσεων, όπως και το μικρό διήγημά της «Στις Ημέρες των Αβάφτιστων Νερών».
Από το 2006 έως και σήμερα διαμένει στην γενέτειρα του πατέρα της, στην νότια Πελοπόννησο, μαζί με τον σύζυγο της.
Έχει το blog: Ειρήνη Φ. Φώτη – Irene F. Fotis.
Μυθιστορήματα
Ο Νόμιμος Κηδεμόνας (2019), Ιδιωτική Έκδοση
Στη Δίνη Των Σιωπών (2023), Ιδιωτική Έκδοση

Στη Δίνη Των Σιωπών – Ειρήνη Φ. Φώτη

Στη ΔίνηΤα μονοπάτια του πεπρωμένου


Το μυθιστόρημα ”Στη Δίνη των σιωπών, Τα Μονοπάτια του Πεπρωμένου” της Ειρήνης Φ. Φώτη, αν και έπεται χρονικά στην έκδοσή του, αποτελεί το πρελούδιο του πρώτου και βραβευμένου της βιβλίου “Ο Νόμιμος Κηδεμόνας”. Η συγγραφέας μέσα από μια σειρά ανατρεπτικών γεγονότων, ζωηρών περιγραφών, παράξενων παιχνιδιών της μοίρας και παρεμβάσεων της μαγικοθρησκευτικής λατρείας των Δυτικών Ινδιών, ξεδιπλώνει επιδέξια τους χαρακτήρες των ηρώων της, εξετάζει προσεκτικά τα ψυχικά χαρακτηριστικά τους και θέτει με άριστο τρόπο το ερώτημα της ανεξαρτησίας του ανθρώπου απέναντι στην βούληση μιας ανώτερης, υπερφυσικής δύναμης. Ο νεαρός κύριος Μπέρνς επιλέγει να βαδίσει οικειοθελώς στα μονοπάτια τού πεπρωμένου του, αγνοώντας, ωστόσο, πως πίσω από αόρατες γωνιές ενεδρεύουν θεοί και άνθρωποι που έχουν τον δικό τους σκοπό για εκείνον. Η μεταφορά στο παρελθόν επιτυγχάνεται απρόσκοπτα, δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να ταξιδέψει πίσω στην Αγγλία και στις Δυτικές Ινδίες από την δεκαετία του 1830 ώς και τα μέσα του 19ου αιώνα. Το βιβλίο, το οποίο αποτελεί μια αυτοτελή ιστορία, διαβάζεται εύκολα τόσο από τους αναγνώστες που δεν έχουν υπόψη τους την πλοκή του μυθιστορήματος ”Ο Νόμιμος Κηδεμόνας”, όσο και από τους αναγνώστες που την γνωρίζουν, προσφέροντάς τους άγνωστες λεπτομέρειες και άκρως σημαντικές πτυχές της ζωής του Χένρυ ‘Αρκαμ Μπέρνς κατά τους νεανικούς, και όχι μόνο, χρόνους του.

Κεντρική διάθεση: Bookstation.gr

Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, 2023, 657 σελ.

Ο Νόμιμος Κηδεμόνας – Ειρήνη Φ. Φώτη

Ο ΝόμιμοςΈνα ταξίδι μυστηρίου πίσω στην Βικτοριανή εποχή


“Η Κλωντίν, μια μικρή Γαλλίδα, ορφανή από μητέρα, εγκαταλείπεται στα δέκα της χρόνια από τον πατέρα της σε ένα αυταρχικό οικοτροφείο καλογραιών στην Βρετάνη. Χωρίς να της δοθεί καμία απολύτως εξήγηση, ο γονέας της παύει να έχει κάθε επαφή μαζί της. Εννέα χρόνια μετά και ενώ ζει ακόμη σε εκείνο το οικοτροφείο, δύο δικηγόροι την επισκέπτονται και της ανακοινώνουν τον αιφνίδιο θάνατο τού πατέρα της, Ζαν Ζακ Ντε Ρσέ και την επιθυμία της διαθήκης του. Είναι η μοναδική κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του, αλλά μέχρι να κλείσει το εικοστό πρώτο έτος της ηλικίας της πρέπει να τεθεί υπό την κηδεμονία ενός άγνωστου άνδρα, ο οποίος υπήρξε, όπως της γνωστοποιούν, καλός και έμπιστος φίλος του γεννήτορα της. Πρόκειται για έναν Βρετανό αριστοκράτη, ο οποίος ζητά από εκείνη να εγκατασταθεί στο αρχοντικό του στην Βόρεια Αγγλία. Το κορίτσι συμμορφώνεται και ταξιδεύει έως εκεί για να ανακαλύψει σύντομα, πως αυτός ο παράξενος και σκοτεινός άνδρας αποτελεί το μοναδικό κλειδί της αποκάλυψης βαθιά θαμμένων μυστικών, που σχετίζονται με το παρελθόν τής οικογένειας της. Ένα φοβερό παρελθόν που η ίδια μέχρι πρότινος αγνοούσε παντελώς.”

Κεντρική διάθεση: Bookstation.gr

Μυθιστόρημα, Ιδιωτική Έκδοση, 2019, 598 σελ.

Πηγές: Biblionet

Please wait...