Τζένη Τσίτσα

Ευγενία Τσίτσα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ευγενία Τσίτσα γεννήθηκε στη Χαλκίδα.
Είναι διδάκτορας της Φαρμακευτικής και διδάσκει σαν αναπληρώτρια καθηγήτρια στον τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μυθιστορήματα
Προσμονή (2014), Γαβριηλίδης
Ποια αλήθεια; (2016), Γαβριηλίδης
Στα μονοπάτια του χρόνου (2019), Εκδόσεις Αέναον

Δοκίμια-Μελέτες
Φυσικά καλλυντικά (2007), Εκδόσεις Τσουκάτου

Στα μονοπάτια του χρόνου – Ευγενία Τσίτσα

Στα μονοπάτια του χρόνου


Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται αργά, κυλώντας ανάμεσα από τα δύσβατα και κακοτράχαλα πολλές φορές μονοπάτια του χρόνου.

Ο αναγνώστης γίνεται Θεατής των γεγονότων που εκτυλίσσονται μέσα από τις ιστορίες των ηρώων, που ερωτεύονται, κάνουν όνειρα, μισούν, μάχονται, πεθαίνουν, ξενιτεύονται.

Η καταστροφή της Σμύρνης, ο ξεριζωμός, η Ελλάδα του διχασμού και των πολιτικών παθών, ο ξενιτεμός στον Νέο Κόσμο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και του Αλ Καπόνε. Τέλος στην Ελλάδα και πάλι ο εμφύλιος σπαραγμός, οι πολιτικοί πρόσφυγες.

Η αυλαία πέφτει για πολλούς. Τα πρόσωπα αλλάζουν, μα το κουβάρι εξακολουθεί να κυλά και να ξετυλίγεται ανάμεσα στα αέναα μονοπάτια του χρόνου.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αέναον, 2019, 250 σελ.

Ποια αλήθεια; – Κωνσταντίνος Τζαρδής, Ευγενία Τσίτσα

Ποια αλήθεια


Παλέρμο, 16ος αιώνας. Ο δεκάχρονος Τζούλιο μένει ορφανός και απροστάτευτος. Θα δώσει τον αγώνα του για την επιβίωση με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Μια μοιραία συνάντηση θα του αλλάξει τη ζωή. Μια ξαφνική δολοφονία κι ένα μυστικό κλειδωμένο στο συρτάρι θα ανατρέψουν τα πάντα.

Βενετία, 16ος αιώνας. Στα τοξωτά γεφύρια και στα σκοτεινά κανάλια της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας κυκλοφορούν πατρίκιοι, μεγαλοαστοί, αλλά και συνωμότες. Ετοιμάζονται λαμπρές γιορτές, αλλά εξυφαίνονται και σκοτεινές ίντριγκες. Το κουβάρι της μοίρας θα ξεδιπλώσει αργά την αγάπη, την προσήλωση στα “πιστεύω”, αλλά και σκοτεινά αβυσσαλέα πάθη, μέχρι να έρθει η ώρα της τρομακτικής αποκάλυψης και της σύγκρουσης…

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2016, 267 σελ.

Προσμονή – Κωνσταντίνος Τζαρδής, Τζένη Τσίτσα

Προσμονή


Η Ελεάννα Χατζηπέτρου εργάζεται σαν υπάλληλος στο μεσιτικό γραφείο του Φίλιππου Στασινού εδώ και τρία χρόνια. Μετά τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας, η όμορφη Ελεάννα θα ξαναβρεί επιτέλους το χαμόγελό της στην αγκαλιά του γοητευτικού εργοδότη της. Ωστόσο έχει ένα μεγάλο κενό στην ψυχή της, σαν να λείπει ένα μεγάλο κομμάτι της ύπαρξης της

Μυθιστόρημα, Γαβριηλίδης, 2014, 140 σελ.

Φυσικά καλλυντικά – Ευγενία Π. Τσίτσα

Φυσικά καλλυντικά


… Η ίδια η φύση είναι ένα τεράστιο θησαυροφυλάκιο πρώτων υλών για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών. Έτσι λοιπόν τα αιθέρια λάδια των εσπεριδοειδών, της λεβάντας, της τριανταφυλλιάς, της δάφνης, του ευκαλύπτου, του σαντάλου, του γιασεμιού, χρησιμεύουν στην κατασκευή αρωμάτων αλλά και στον αρωματισμό σαπουνιών και διαφόρων άλλων ειδών για το μπάνιο. Το γαρυφαλέλαιο, λόγω των αντισηπτικών ιδιοτήτων του είναι ιδανικό για οδοντόπαστες και για διαλύματα στοματικών πλύσεων. Το λάδι του πεύκου εκτός από την αρωματοποιία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε είδη μπάνιου, σε αποσμητικά προϊόντα, που έχουν συγχρόνως και μικροβιοκτόνο δράση.

Πέρα από τα αιθέρια λάδια, πολλά άλλα φυσικά προϊόντα όπως η πατάτα, το πορτοκάλι, η μπανάνα, ο σαμπούκος, η φράουλα, το χαμομήλι, το σαπουνόχορτο, η τσουκνίδα, το τσάι, και τόσα άλλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή καλλυντικών σκευασμάτων. Ακόμη υπάρχουν προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως το γάλα, το μέλι, το αβγό, ή και ορυκτής προέλευσης όπως το θειάφι, ο βόρακας και η στύψη, τα οποία έχουν χρήσεις στην παρασκευή καλλυντικών, θα αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτά αργότερα στις πρώτες ύλες φυσικής προέλευσης για την παρασκευή καλλυντικών.

Αποτελεί λοιπόν γεγονός αναμφισβήτητο, ότι σήμερα οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει την αξία των φυσικών προϊόντων και επανέρχονται σε αυτά για την φροντίδα τους.
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Μελέτη, Εκδόσεις Τσουκάτου, 2007, 88 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Τσουκάτου, Γαβριηλίδης, Εκδόσεις Αέναον