Καλλιόπη Ν. Παπουτσή

Καλλιόπη Παπουτσή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Καλλιόπη Ν. Παπουτσή γεννήθηκε στον Βόλο, όπου ζει και εργάζεται. Αν και λογίστρια στο επάγγελμα, η ψυχή της φλέρταρε από μικρό παιδί με τις τέχνες. Στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε αρκετά χρόνια, σπούδασε ελεύθερο σχέδιο καθώς και μουσική – ανώτερα θεωρητικά και πιάνο. Εργάστηκε σε ωδεία και στον χώρο της εκπαίδευσης, παραδίδοντας μαθήματα σχεδίου. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική διακοσμώντας επαγγελματικούς χώρους και παιδικά δωμάτια. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσίασε και την προσωπική της έκθεση. Λάτρης της λογοτεχνίας, συμμετείχε σε διάφορες λέσχες ανάγνωσης καθώς και σε τμήματα δημιουργικής γραφής. Παράλληλα είναι μέλος στη θεατρική πειραματική σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου. Το πρώτο μυθιστόρημά της “Δια πυρός και συζύγου”, κυκλοφόρησε το 2013.

Δια πυρός… και συζύγου – Καλλιόπη Παπουτσή

Δια πυρός… και συζύγου


Πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό στο εαυτό της;
Πώς αφέθηκε; Γιατί αγνόησε τα κλάματα, τις ικεσίες του εαυτού της για την έξοδο στο φως; Ποιό ήταν το λάθος που το πλήρωνε ξανά κάθε φορά με το θάνατο της ψυχής της; Αν είχε ζήσει αλλιώς, αν είχε οδηγήσει αλλιώς το τιμόνι των επιλογών της τώρα δεν θα είχε καταστρέψει τα πάντα γύρω της. Αυτός ο άνθρωπος δεν της είχε πει την αλήθεια…Η Μαρίνα έπραξε, επαναστάτησε, ευτύχισε, έκρυψε και κάθε φορά εναπόθετε στην ζωή το αντίστοιχο κέρμα.
Τελικά… Άξιζε;

Μυθιστόρημα, Bookstars-Γιωγγαράς, 2013, 510 σελ.

Ανεξίτηλες στιγμές – Καλλιόπη Παπουτσή

Ανεξίτηλες στιγμές


Αρκεί μια στιγμή χαράς, λύπης, θυμού για να αλλάξει την πορεία της ζωής μας; Πολλές φορές είναι αρκετά ακόμα και λίγα λεπτά για να ανατρέψουν αυτά που γνωρίζαμε ή για να ανακαλύψουμε αυτά που δε γνωρίζαμε για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό και την ψυχή μας. Σε κάθε μια από τις δεκαέξι ιστορίες του βιβλίου, οι ήρωες βιώνουν μια ανεξίτηλη στιγμή που θα ανατρέψει τα δεδομένα της ζωής τους. Για την Αγγελική αρκεί μια φωτογραφία. Για τη Βασιλική μια αποκάλυψη. Για τη Στελίνα ένα άλμπουμ. Για την Αλίνα ένα μικρό μολυβάκι. Για τον Παναγιώτη μια λέξη. Για την Κάτια το άνοιγμα μιας πόρτας. Αυτοί είναι μερικοί από τους ήρωες που θα συναντήσει κανείς στις Ανεξίτηλες Στιγμές. Για κάποιους από αυτούς δε θα υπάρχει επιστροφή.

Διηγήματα, Ελκυστής, 2019, 140 σελ.

Μυθιστορήματα
Δια πυρός… και συζύγου (2013), Bookstars-Γιωγγαράς

Διηγήματα
Ανεξίτηλες στιγμές (2019), Ελκυστής

Πηγές: Biblionet, Ελκυστής, Bookstars-Γιωγγαράς