Καλλιόπη Πισσιώτη

Καλλιόπη Πισσιώτη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994 στο Μόναχο-Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη σε μία όμορφη γειτονιά που λέγεται Τσινάρι. Από τη νηπιακή της κιόλας ηλικία ήξερε ότι μεγαλώνοντας, θα ήθελε να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που θα έχει σχέση με παιδιά. Μεγαλώνοντας κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Στα φοιτητικά της χρόνια ξεκίνησε τη δημιουργία παιδικών παραμυθιών και η έμπνευση αρκετές φορές προερχόταν από τις ανάγκες των μαθημάτων που της έδιναν το κίνητρο να συνεχίσει τη συγγραφή. Το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή Προσχολικής Εκπαίδευσης και η πορεία της ως νηπιαγωγός ξεκίνησε αμέσως. Για τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Αρκετά γρήγορα αποφάσισε πως θα ήθελε να ανοίξει και άλλο τις φτερούγες της και να ζήσει στο εξωτερικό. Το 2020 κατάφερε να εργαστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε παρεμφερές επάγγελμα. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό και να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία εκεί.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ρας ο κομπιουτεράς (2022), Εκδόσεις Φυλάτος

Ρας ο κομπιουτεράς – Καλλιόπη Πισσιώτη

Ρας


Ο Ρας ο Κομπιουτεράς μπορεί να έχει μία μικρή ιδιαιτερότητα, αλλά αυτό δε θεωρείται εμπόδιο προκειμένου να γίνει ένας ολοκληρωμένος υπολογιστής μαζί με την αγαπημένη του την Κεντρική Μοναδούλα.
Πώς θα μπορούσε όμως να της το αποδείξει από τη στιγμή που η Κεντρική Μοναδούλα δε θέλει να δίνει πληροφορίες σε ένα κομπιούτερ με σπασμένη οθόνη; Μήπως να της έγραφε μερικά τραγούδια ή να της αγόραζε μερικά σοκολατάκια; Μα φυσικά και όχι γιατί εδώ μιλάμε για τον Ρας τον Κομπιουτερά, που όνειρό του είναι να φτιάξει τον πιο τέλειο υπολογιστή και να τον χαρίσει στην καλή του!
Βέβαια, τολμηρά πράγματα σαν και αυτό, χρειάζονται λίγη περιπέτεια και γι’ αυτό άλλωστε ο Ρας ο Κομπιουτεράς επιλέγει να γυρίσει όλες τις χώρες της τεχνολογίας προκειμένου να βρει τα καλύτερα μέρη υπολογιστή και να τα χαρίσει στην καλή του!
Εσύ πιστεύεις ότι ο Ρας τελικά τα κατάφερε; Και αν ναι ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό του;
Μα φυσικά η ΑΓΑΠΗ!

Εικονογράφηση: Χρύσα Γκανούδη

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2022, 40 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος