Κατερίνα Παπαποστόλου

Κατερίνα Παπαποστόλου

Ελληνες λογοτέχνες
H Κατερίνα Παπαποστόλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε σε πολλά καλλιτεχνικά και θεατρικά εργαστήρια, κάνοντας παράλληλα και πολλά σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού στην εκπαίδευση αλλά και αρκετά περιβαλλοντικά. Έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακά προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ενώ έκανε τη διπλωματική της πάνω στο θέμα της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής. Στα Χανιά φοίτησε σε ιδιωτική σχολή Καλών Τεχνών και πήρε μέρος σε πολλές εκθέσεις κατασκευής μαριονετών και κούκλων Θεάτρου, ενώ τότε ξεκίνησε και τα πρώτα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα στην τάξη της σχετικά με τη φιλοζωία τα οποία και συνεχίζει κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα, έχοντας καταφέρει μάλιστα να εκπονήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σχεδόν καθημερινή παρουσία σκύλου στην τάξη αλλά και να συγγράψει και να σκηνοθετήσει παιδική θεατρική παράσταση όπου ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν ένας σκύλος! Από το 2008 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου-Πρασινάδας του νομού Ημαθίας.
Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά site και είναι συγγραφέας του Δώρου, του Δώρου της Διώνης και της Μεγάλης Επιστροφής που ανήκουν στις εκδόσεις Welldone.
Έχει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, έχει κάνει σπουδές εκπαιδεύτριας σκύλων ενώ αυτή τη στιγμή σπουδάζει Ζωοθεραπεία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας στη Γαλλία, ενώ η Διώνη που έχει “γράψει” το Δώρο έχει πιστοποιηθεί από το ίδιο Ινστιτούτο ως σκύλος εκπαιδευτικής διαμεσολάβησης. Είναι ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) όπου μαζί με τους 100 εθελοντές της και τους τρεις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοζωίας εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ σε όλα τα σχολεία της χώρας.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ισπανικά.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Το δώρο (2017), Well Done
Το δώρο της Διώνης (2019), Well Done

Συλλογικά έργα
Πανδημία, Ιστορίες εγκλεισμού (2020), 24 γράμματα

Το δώρο της Διώνης – Κατερίνα Παπαποστόλου

Το δώρο της ΔιώνηςΔες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλου


Η Διώνη, ο Άξελ και ο Πόθος αφού νίκησαν τους δράκους τους και βρήκαν επιτέλους τη μωβ νεράιδά τους, μας καλούν να δούμε όλοι μαζί τη ζωή μέσα από τα όνειρα τους! Τι σκέφτονται άραγε λίγο πριν κοιμηθούν; Σε ποια χώρα μαγική ταξιδεύουν; Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένας πρωτότυπος οδηγός εκπαιδευτικών φιλοζωικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους! Ένα εγχειρίδιο φιλοζωίας για μικρούς, ένα βιβλίο πρόκληση για μεγάλους! Είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής με δραστηριότητες βασισμένες σε εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ που εκπονούν οι Ζω.Ε.Σ. σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να αναμετρηθείς με τις γνώσεις σου; Πόσο καλά γνωρίζεις τελικά τον σκύλο σου; Ξέρεις να συμπεριφέρεσαι σωστά σε έναν αδέσποτο σκύλο ; Έχεις τραγουδήσει ποτέ περπατώντας στο Δάσος των Ευχών; Έχεις ζωγραφίσει ποτέ μέσα στο Παλάτι των Ονείρων; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η φαντασία και η δημιουργικότητά σου; Σε τι κόσμους μπορούν να σε μεταφέρουν; Ξέρεις τι σκέφτεται ένας σκύλος; Τι όνειρα βλέπει, όταν κοιμάται; Μπορείς να μπεις για λίγο στη θέση του και να νιώσεις όπως εκείνος; Μήπως ήρθε η ώρα να δώσεις επιτέλους φωνή σε έναν σκύλο αλλά και σε άλλα ζώα; Ήρθε η στιγμή να γνωρίσεις τους σκύλους μέσα από ώρες παιχνιδιού και χαράς! Εμείς βάζουμε τις ιδέες! Εσύ βάλε τις γνώσεις και τη φαντασία σου και ταξίδεψε στον μαγικό κόσμο της Διώνης και των φίλων της! “Το Δώρο της Διώνης” δεν είναι ένα απλό τετράδιο δραστηριοτήτων! Είναι ένας οδηγός υπεύθυνης κηδεμονίας! Είναι ένα βιβλίο χαράς, φαντασίας και δημιουργίας! Που μαζί του μπορείς να γράψεις, να ζωγραφίσεις, να τραγουδήσεις, να χορέψεις, να αποκτήσεις σημαντικές γνώσεις, να προβληματιστείς, να μπεις στη θέση του άλλου, να παίξεις και να ψυχαγωγηθείς. Με αρωγούς το παιχνίδι, την πολυθεματικότητα, τη διαθεματικότητα και τη διαδραστικότητα είναι ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό εργαλείο διασκέδασης, γνώσης και δημιουργίας!

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Well Done, 2019, 36 σελ.

Το δώρο – Κατερίνα Παπαποστόλου

Το δώρο


Ποια είναι η Διώνη; Πού πάει και πού μας πάει; Από το παλάτι των Ονείρων στο Δάσος των Ευχών και από κει στη μεγάλη πόλη. Ζωή σαν παραμύθι; Όχι! Ζωή αληθινή. Ζωή σαν δώρο. Ζωή που είναι δώρο. Δες μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου. Τι βλέπεις; Τι νιώθεις; Αυτή είναι η ζωή τους. Μη γελιέσαι. Κόλαση. Όμως, πώς είναι να ξαναστέκεσαι στα πόδια σου; Ζώα που διδάσκουν, ένα βασίλειο που γκρεμίζεται, ένας σκύλος που ήρθε να μοιράσει αγάπη και να εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία, μια νέα εποχή που μόλις ξεκινά.

Μια μαγική αλλά αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και της καλοσύνης. Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε όλους τους μικρούς αδέσποτους αγγέλους που χάνουν τη μάχη καθημερινά, αλλά και στους μικρούς ήρωες που στέκονται δίπλα τους ακλόνητοι, διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή. Μια αληθινή μαρτυρία για όσα πολέμησαν και κατέκτησαν αυτές οι δύο ψυχές, η Διώνη και η Κατερίνα. Μια ιστορία δύναμης, της δύναμης που βρήκε η Διώνη να σηκώσει το κεφάλι και να παλέψει, να διεκδικήσει όλα όσα της στέρησαν απάνθρωπα, ο αγώνας της να κερδίσει την αγάπη των ανθρώπων, την οποία βρήκε στη “νεράιδα” της, την Κατερίνα. Ένα μάθημα ζωής που η Κατερίνα θέλησε να μοιραστεί με όλους εμάς, για να πιστέψουμε πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αν το θελήσουμε πραγματικά, μετατρέποντας το αρνητικό σε κάτι θετικό τόσο για μας όσο και γι’ αυτούς που βρίσκονται κοντά μας. Μπορούμε να είμαστε οδηγοί και πρωταγωνιστές στο ταξίδι της ζωής, κι όχι απλοί θεατές. Μπορούμε να αγωνιστούμε και στο τέλος να απολαύσουμε τη νίκη. Η τυχερή μέσα στην ατυχία της Διώνη, η γεννημένη νικήτρια της ζωής, δείχνει δίχως να το ξέρει πόσο σημαντικό Δώρο είναι η ζωή, επισημαίνοντας ότι δεν είναι κάτι δεδομένο, αφού κάποιοι παλεύουν γι’ αυτήν! Ας μην ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες της ζωής για όσους δεν καταθέτουν τα “όπλα” θεωρούνται “μεταμφιεσμένες ευλογίες” για τα καλύτερα που έρχονται, αφού η πίστη αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιτυχία.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Well Done, 2017, 157 σελ.

Πηγές: Biblionet, Well Done

Please wait...