Κέλλυ Δαμίγου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κέλλυ Δαμίγου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε αρχικά βρεφονηπιαγωγός και κατόπιν συνέχισε τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πάνω στον Ανθρώπινο Παράγοντα. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως βρεφονηπιαγωγός και αργότερα για δέκα χρόνια εργάστηκε ως Ιπταμένη Συνοδός στην Ο.Α., και έτσι επισκέφτηκε διάφορους προορισμούς, όμως η βαθιά προσωπική πνευματική αναζήτηση ήταν πάντα το αγαπημένο της ταξίδι. Η πορεία της ζωής της την ωθούσε πάντα στο να απαντήσει βαθύτερα ερωτήματα για τον εαυτό της και για τον άνθρωπο. Το 2015 παραιτήθηκε από το δημόσιο, την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλεια Πτήσεων, για να εκπληρώσει τη βαθύτερη λατρεία και αγάπη της καρδιάς της: Υλοποίησε την κοινότητα Love-Truth-Life Angelic Healings.
Μέσα από τον χώρο αυτό, ανοίγει τον άνθρωπο στην άνευ όρων συμπαντική αγάπη και αλήθεια εαυτού, μέσα από την πιο κατάλληλη γι/ αυτόν αγγελική ενέργεια. “Το ταξίδι της Φλόγας στη Γη” είναι το πρώτο της βιβλίο, ένα απλό μυθιστόρημα φαντασίας, μέσω όμως του οποίου μας επανασυνδέει με τις βαθύτερες ανθρώπινες αξίες και ουσίες του ανθρώπου.

Το ταξίδι της φλόγας στη Γη – Κέλλυ Δαμίγου
Είναι αλήθεια ότι όλα συνδέονται μέσα στο σύμπαν;
Κι αν ναι, όλες οι ανατροπές στη ζωή μου
επηρεάζονται και από άλλους πλανήτες,
γαλαξίες και πολιτισμούς;
Αν ισχύουν όλα αυτά, είμαστε σίγουρα
στον πλανήτη της ελεύθερης βούλησης;

Αυτά είναι μερικά ερωτήματα, που κάνει η Θόριν στον εαυτό της ξανά και ξανά, μετά τις τόσες ξαφνικές ανατροπές και αλλαγές στη ζωή της.

Την ίδια στιγμή βαθιά μέσα στο σύμπαν, σε μια πανέμορφη κρυστάλλινη μπλε-χρυσή διάσταση, μια τεράστια αρχαία Φλόγα που βρίσκεται εκεί από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου, νιώθει αυτό το έντονο κάλεσμα από τη Γη.

Η Φλόγα παίρνει την απόφαση να κάνει την κάθοδό της στη Γη και να προσφέρει τα συμπαντικά δώρα αφύπνισης στους ανθρώπους. Αφθονία, Δημιουργικότητα, Αγάπη, Αλήθεια, Υγεία, Eνότητα, Σιωπή, Πίστη, Τρυφερότητα είναι μερικά απ’ αυτά και είναι έτοιμη να τα μοιράσει στις ζωές των ανθρώπων. Τι γίνεται όμως όταν το σκοτάδι είναι αποφασισμένο να δώσει και εκείνο τη μάχη του;

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, μία απλή, φανταστική, αλλά ταυτόχρονα πολύ αληθινή ιστορία που μας επανασυνδέει με τις βαθύτερες αξίες και ουσίες του ανθρώπου και με το σύμπαν.

Μερικές φορές εμείς οι άνθρωποι χρειάζεται απλά να ηρεμήσουμε και να πιστέψουμε πως πάντα έρχεται ο κατάλληλος χρόνος για να εκδηλωθούν οι καταστάσεις και τα γεγονότα που λαχταράει η ψυχή μας.

Απολαύστε το ταξίδι της Φλόγας στη Γη. Απολαύστε το δικό σας ταξίδι στη γη που λέγεται ΖΩΗ και γεμίστε με τα δώρα της Φλόγας, που αν ανοίξετε την καρδιά σας θα διαπιστώσετε πως προορίζονται και για εσάς!

Νουβέλα, Οσελότος, 2017, 108 σελ.

Ο Οδυσσέας γνωρίζει τους Αγγέλους – Κέλλυ Δαμίγου

και γίνεται θαρραλέος, γενναίος και δυνατός


Ο Οδυσσέας είναι ένα οκτάχρονο αγόρι που απολαμβάνει τις αφηγήσεις της μητέρας του για Αγγέλους, νεράιδες, δράκους, ξωτικά και άλλες υπάρξεις, λίγο πριν πάει για ύπνο.
Όμως μια μέρα, ο Οδυσσέας αλλάζει κι ένα βλέμμα απορίας γεμίζει τα μάτια του. Μέσα του έχουν “ξυπνήσει” ερωτήσεις.
“Μαμά, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Άγγελοι;” ρωτάει προβληματισμένος.
Η Λίλιαν, η μητέρα του, του διηγείται με αγάπη και αλήθεια τα πάντα για το Αγγελικό Βασίλειο. Του εξηγεί πώς επικοινωνούν οι Άγγελοι με τους ανθρώπους, πώς είναι τα σώματά τους, του μιλάει για τα πανέμορφα χρώματά τους, ενώ αναφέρεται συγκεκριμένα στους Κόκκινους Αγγέλους, για το ποια είναι η εργασία που προσφέρουν στη Γη, καθώς και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους.

Το διδακτικό παραμύθι “Ο Οδυσσέας γνωρίζει τους Αγγέλους” είναι μία πανέμορφη, τρυφερή και ταυτόχρονα αληθινή ιστορία με πρωτοπόρο τον Οδυσσέα, που μας δείχνει με απλό τρόπο πώς οι Άγγελοι γίνονται οι παντοδύναμοι φίλοι στη ζωή του και πώς ο ίδιος συντονίζεται ξανά με θάρρος, γενναιότητα, ασφάλεια, εμπιστοσύνη και χαρά στην καθημερινή του ζωή.

Απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας (5-12 ετών) και είναι το πρώτο από μια σειρά παραμυθιών που έχουν πρόθεση να φέρουν στα παιδιά, μέσα από την επαφή τους με τους Αγγέλους, εσωτερική συναισθηματική στήριξη και δύναμη.
Εικονογράφηση: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2017, 32 σελ.

Νουβέλες
Το ταξίδι της φλόγας στη Γη (2017), Οσελότος

Παιδική λογοτεχνία
O Οδυσσέας γνωρίζει τους Αγγέλους και γίνεται θαρραλέος, γενναίος και δυνατός (2017), Οσελότος

Πηγές: Biblionet, Οσελότος