Κίρα Καρνέζη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κίρα Καρνέζη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Το 2015 δημοσίευσε το πρώτο της βιβλίο επιστημονικής φαντασίας “Ένας ευτυχισμένος, βολικός κόσμος” με τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε διαγωνισμούς απο τις εκδόσεις Paraxenes Meres και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης. Έχει επίσης δημοσιεύσει στο ηλεκτρονικό περιοδικό “Chalice”. Το βιβλίο “Καλοκαίρι στην Ελλάδα (μια γεύση από βύσσινα)” είναι το πρώτο της βιβλίο στα Αγγλικά, και γράφτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο του 2015. Η Κίρα ενδιαφέρεται πάντα για το μέλλον, την τεχνολογία και την ανθρώπινη φύση. Της αρέσει επίσης να φαντάζεται διαφορετικές εκδόσεις της πραγματικότητας και να τις βάζει στο χαρτί ή στην οθόνη του υπολογιστή της.

Ένας βολικός και ευτυχισμένος κόσμος – Κίρα Καρνέζη

Ένας βολικός


Η Λίλη Μπουθ είναι το κεντρικό πρόσωπο ενός πειράματος που σκοπό έχει να την κάνει απόλυτα ευτυχισμένη, με κάθε κόστος. Το πείραμα αυτό μεταδίδεται σε όλο τον πλανήτη και δίνει ελπίδα στους ανθρώπους. Ξαφνικά, η καλύτερη φίλη της Λίλης καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Το μυαλό και η μνήμη τους παίζουν περίεργα παιχνίδια και υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουν. Θα τα καταφέρουν να μείνουν ευτυχισμένες;

«Είναι ένα κείμενο επιστημονικής φαντασίας που θέτει υπαρξιακά και κοινωνικά ερωτήματα και όμως διαβάζεται αρκετά ευχάριστα».
Σάννυ Κέιρ, φίλη της Λίλης Ντάβπορτ

«Είναι ένα βιβλίο που θα βρει τη θέση του στη βιβλιοθήκη σας!»
Ζέιθ, Communications Manager, Μέιτζορ Κλίνικ, Ντάβπορτ

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2015, 146 σελ.

Μυθιστορήματα
Ένας βολικός και ευτυχισμένος κόσμος (2015), Συμπαντικές Διαδρομές

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές