Κωνσταντίνος Καπότσης

Κωνσταντίνος Καπότσης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωνσταντίνος Καπότσης, με καταγωγή από τη Σκόπελο, γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα.
Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. και παρακολούθησε με υποτροφία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αναστηλώσεων στο York της Αγγλίας. Το 2015 εξέδωσε το μυθιστόρημα «Οι Σισιλάνοι», Andy’s Publishers. «Ο ψίθυρος της Ιθάκης» είναι το δεύτερό του μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Οι Σισιλιάνοι (2015), Andy’s Publishers
Ο ψίθυρος της Ιθάκης (2022), Αγγελάκη Εκδόσεις
Οι Σισιλιάνοι (2023), Αγγελάκη Εκδόσεις

Οι Σισιλιάνοι – Κωνσταντίνος Καπότσης

Οι Σισιλιάνοι


«Μα τι νόμιζε κι αυτός; Πόσο να ξεμακρύνουν τα πράγματα που ‘χαν στριμώξει μέσα του; Τα καταχώνιαζε κάθε που ‘βγαιναν πάνω, τα ξανάριχνε βαθιά στην ψυχή του χρόνια ολόκληρα, σαν τσουβάλια μ’ ελιές που στούμπωναν το ’να πάνω στ’ άλλο για να ξεζουμιστούν. Και τώρα, του ‘χαν φτάσει τα φλούδια μέχρι τον λαιμό…» Μετά από χρόνια, ένας νέος επιστρέφει στο νησί του, όπου αναγκάζεται να μείνει μαζί με τον προπάππου του, έναν άνθρωπο που θυμάται σαν κακό παραμύθι. Συνηθισμένοι οι δυο τους να τρέχουν μακριά απ’ το παρελθόν, δυσφορούν στην αρχή με τούτη τη συμβίωση, δεν μιλούν. Μα σαν αποφασίζουν να κοιταχτούν μες στα μάτια, ψάχνουν απεγνωσμένα να σμίξουν σαν δυο σταγόνες νερό. Χώμα, φωτιά, αίμα, ξυπνούν ξαφνικά στις φλέβες τους, κι αρχίζουν να κυλούν όλο και πιο γρήγορα καθώς φεύγουν οι μέρες. Θα προλάβουν; Μήπως έχουν αργήσει πολύ για να τρέξουν πίσω από δεσμούς λησμονημένους; Τα σημάδια δείχνουν καλά. Μα όχι όλα. Γιατί ο γέρος κουβαλά μυστικά που στοιχειώνουν. Και μαζί με τις ζωές και τις πέτρες που ξεθάβονται στο νησί, ξεθάβεται και σκοτάδι.

Μυθιστόρημα, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2023, 378 σελ.

Ο ψίθυρος της Ιθάκης – Κωνσταντίνος Καπότσης

Ο ψίθυρος


Η Πηνελόπη τον μισεί, ο Τηλέμαχος θέλει να τον στείλει στον Άδη και ο λαός βαρέθηκε να ακούει τις φαντασιόπληκτες ιστορίες του. Αυτή είναι η μοίρα που επιφύλαξε η Ιθάκη στον ήρωα της Τροίας, στον άνθρωπο που κατέκτησε τον κόσμο, αλλά απέτυχε να πάρει πίσω τον δικό του.

Ώσπου μια μέρα, ο Οδυσσέας θα σαλπάρει ξανά, αυτή τη φορά για να υπερασπιστεί το νησί από έναν τρομακτικό εχθρό που τον στοιχειώνει σαν κακό πεπρωμένο. Καθώς η θάλασσα μπαίνει ανάμεσα στον ίδιο και τους αγαπημένους του, δεν μοιάζει να τους απομακρύνει όπως έκανε κάποτε, παρά εισχωρεί στις τσακισμένες ζωές τους σαν πλημμυρίδα που σβήνει σημάδια. Η ζωογόνος δύναμη του νερού, κουβαλώντας όνειρα και αναμνήσεις, φαίνεται να είναι η μοναδική τους ελπίδα να νικήσουν τον χρόνο και να γιατρέψουν το παρελθόν.

Μυθιστόρημα, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2022, 440 σελ.

Οι Σισιλιάνοι – Κωνσταντίνος Καπότσης

Οι Σισιλιάνοι


Μετά από χρόνια, ένας νέος επιστρέφει στο νησί του, όπου αναγκάζεται να μείνει μαζί με τον προπάππου του, έναν άνθρωπο που θυμάται σαν κακό παραμύθι. Συνηθισμένοι οι δυο τους να τρέχουν μακριά απ’ το παρελθόν, δυσφορούν στην αρχή με τούτη τη συμβίωση, δεν μιλούν. Μα σαν αποφασίζουν να κοιταχτούν μες στα μάτια, ψάχνουν απεγνωσμένα να σμίξουν σαν δυο σταγόνες νερό. Χώμα, φωτιά, αίμα, ξυπνούν ξαφνικά στις φλέβες τους, κι αρχίζουν να κυλούν όλο και πιο γρήγορα καθώς φεύγουν οι μέρες. Θα προλάβουν; Μήπως έχουν αργήσει πολύ για να τρέξουν πίσω από δεσμούς λησμονημένους; Τα σημάδια δείχνουν καλά. Μα όχι όλα. Γιατί ο γέρος κουβαλά μυστικά που στοιχειώνουν. Και μαζί με τις ζωές και τις πέτρες που ξεθάβονται στο νησί, ξεθάβεται μαζί και σκοτάδι.

Μυθιστόρημα, Andy’s Publishers, 2015, 308 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αγγελάκη Εκδόσεις, Andy’s Publishers