Κωνσταντίνος Σκιπητάρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωνσταντίνος Σκιπητάρης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και διαμένει.
Το 1970 μετοίκησε στη Σίφνο και ασχολήθηκε με τη γλυπτική. Το 1984 η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη συνδυάστηκε με τη διδασκαλία της γλυπτικής. Το 1986 άνοιξε το καφέ μπαρ Ανεμόεσσα, το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Από το 1990 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται στη Ν.Υόρκη με τη θεατρική σκηνογραφία. Το 2012 δημιούργησε τον θεατρικό πολυχώρο Burlesque, όπου εκτός πολλών και διαφόρων θεατρικών-μουσικών παραστάσεων ανέβασε ένα χρόνο μονόπρακτα του Πιραντέλο με δική του σκηνοθεσία και σκηνογραφία. Αργότερα συμμετείχε ως παραγωγός και σκηνογράφος σε θέατρα της Θεσσαλονίκης ανεβάζοντας όπερες, ενώ παράλληλα έγραψε σενάρια για παιδική σκηνή της Βόρ. Ελλάδος. Το 2018 κυκλοφόρησε το ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο «Τρίψυχω» από τις εκδόσεις Ανεμόεσσα. Το «Τρίψυχω» υπήρξε θεατρικό σενάριο που ανέβηκε με επιτυχία σε Ν. Υόρκη και Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Σκιπητάρης είναι ιδρυτής των εκδόσεων Ανεμόεσσα και μέλος στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Το ράφι της αγάπης».

Τρίψυχω – Κωνσταντίνος Σκιπητάρης
Ένα ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο οι ψυχώσεις εμφανίζονται όπως υπάρχουν στην καθημερινότητα, χωρίς όμως περιτυλίγματα καθωσπρεπισμού. Οι τρεις σπουδαιότερες γυναίκες της ζωής ενός άνδρα, η μητέρα του, η γυναίκα του και η κόρη του οδηγούνται από τις συμφοριασμένες μνήμες τους σε ένα εγκαταλειμμένο χωριό.
Στο σεισμόπληκτο Τρίστρατο, με τους 20 κατοίκους, που κρέμεται στα 900 μέτρα της Πίνδου. Προσφέρουν, για να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν και δίνουν κομμάτια από την ζωή, ακόμα και στον άυλο κόσμο. Και όταν έρθει η ανταπόδοση για την προσφορά τους, τι θα πάρουν; 36 ώρες στο δίπατο σπίτι, ήταν αρκετές, για να εισπράξουν ό,τι τους άνηκε.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2018, 200 σελ.

Μυθιστορήματα
Τρίψυχω (2018), Anima Εκδοτική

Πηγές: BIBLIONET, Anima Εκδοτική