Κώστας Φασουλόπουλος

Κώστας Φασουλόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κώστας Φασουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και από μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον του για οτιδήποτε μηχανοκίνητο, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και κοινωνιολογικά/πολιτιστικά. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ και στη συνέχεια πέρασε σχεδόν ένα χρόνο εν πλω, σαν αξιωματικός μηχανής σε καράβι του εμπορικού ναυτικού. Από το 2014 δραστηριοποιείται στο χρόνο της ναυτιλίας. Έχει εργαστεί σα συντάκτης πολιτιστικών εντύπων και μηχανοκίνητων θεμάτων για περιοδικά και διαδίκτυο για δεκαπέντε χρόνια.
Έργα του:
– 2013 Κόμικ Σαμουράι, σε συνεργασία με τον κομίστα, Τάσο Συνερλή. Δημοσίευση στο περιοδικό MotoGP World.
– 2018 Αστυνομικό μυθιστόρημα Εξευγενισμός, εκδόσεις Εύμαρος.
Μυθιστορήματα
Εξευγενισμός (2018), Εύμαρος
Τρεις μύγες σε κόκκινο βελούδο (2022), Αλεξάνδρεια

Τρεις μύγες σε κόκκινο βελούδο – Κώστας Φασουλόπουλος

Τρεις μύγες


Τρεις ετερόκλητοι χαρακτήρες παγιδεύονται σε ένα όργιο εγκλήματος και τρόμου, σαν μύγες πάνω σε κόκκινο βελούδο. Τρεις άντρες χρησιμοποιούν τις ικανότητες που νομίζουν πως διαθέτουν επιδιώκοντας πλούτο και καλοπέραση, αλλά εγκλωβίζονται σε καταστάσεις που τους υπερβαίνουν και τελικά αναγκάζονται να κοιτάξουν κατάματα τη μοίρα τους.

Ένας μπράβος σε νυχτερινά μαγαζιά της Ρόδου κάνει μεγάλη ζωή σπρώχνοντας ναρκωτικά και ξεγελώντας την αστυνομία. Η ρουτίνα του διακόπτεται από την απώλεια του μοναδικού πράγματος που τον ενδιαφέρει: της μονάκριβης Ducati μοτοσυκλέτας του. Θα καταφέρει να εντοπίσει τους κλέφτες ή θα παρασυρθεί σε μια δίνη αίματος και παράνοιας;

Ένας κουρέας έχει τακτοποιήσει τη ζωή του σ’ ένα ήσυχο αθηναϊκό προάστιο, μετά από χρόνια κόπων και βασάνων. Η ανέφελη και προβλέψιμη καθημερινότητα κλονίζεται με τον εμπρησμό τού καταστήματός του μέσα στη μαύρη νύχτα. Ποιος τον έχει βάλει στο μάτι και τι θέλει από έναν αγαθό και απλοϊκό άνθρωπο, που τα μοναδικά του ενδιαφέροντα είναι τα κουρέματα και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα;

Ένας τυχοδιώκτης ναυτικός καταλήγει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στο νησί της Λέρου. Υποδυόμενος τον τουρίστα, περιμένει να συναντήσει έναν άγνωστο άντρα για να του πουλήσει ένα πολύτιμο όσο κι επικίνδυνο φορτίο. Θα καταφέρει να φύγει από το νησί φορτωμένος με χρήμα ή το σκοτεινό παρελθόν του θα τον προλάβει;

Μυθιστόρημα, Αλεξάνδρεια, 2022, 256 σελ.

Εξευγενισμός – Κώστας Φασουλόπουλος

Εξευγενισμός


Εξευγενισμός: ή αλλιώς κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική αναδι-άρθρωση μιας περιοχής χαμηλού βιοτικού επιπέδου. Κατά τη διαδικασία “εξευγενισμού” οι παλαιότεροι και πιο αδύναμοι οικονομικά πληθυσμοί εκτοπίζονται, ταυτόχρονα με την εισαγωγή επενδύσεων και κεφαλαίου. Μετά την εκκαθάριση από τους παλιούς κατοίκους, η ίδια περιοχή αναπλάθεται και αναβαθμίζεται, με σκοπό τη δημιουργία υπεραξίας ώστε να πουληθούν γη και ακίνητα σε αγοραστές από μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα, με μέγιστο κέρδος.

Ο Κώστας Παπανικολάου, ένας πλούσιος και επιτυχημένος μεγαλοκατασκευαστής και μεσίτης, θα βρεθεί νεκρός μέσα στην πολυτελή Mercedes του, στη Μαρίνα Φλοίσβου. Την υπόθεση αναλαμβάνει ο αστυνόμος Γιώργος Μαργέτης, ένας μεσήλικας αξιωματικός του τμήματος ανθρωποκτονιών, με μοναδικά ενδιαφέροντα τη δουλειά του και τα παλιά ιταλικά αυτοκίνητα. Η έρευνα θα τον οδηγήσει από τις νεοκλασικές επαύλεις του Παλαιού Φαλήρου στο πολυπολιτισμικό καζάνι της Κυψέλης, της Βικτώριας και του Αγίου Παντελεήμονα. Στη ζούγκλα του υποβαθμισμένου κέντρου, μέσα στα γκράφιτι και τα εγκαταλειμμένα κτίρια, ο Μαργέτης θα χρειαστεί να κάνει τις πιο αναπάντεχες συμμαχίες όχι μονάχα για να διαλευκάνει την υπόθεση, αλλά κυρίως για να επιζήσει.

Ο Εξευγενισμός είναι ένα σύγχρονο νουάρ μυθιστόρημα με φόντο την Αθήνα της οικονομικής κρίσης, του μνημονίου και των περικοπών, με άγρια γκάζια, κινηματογραφική δράση και ήρωες τους κατοίκους του κέντρου, νόμιμους και παράνομους.

Αστυνομική Λογοτεχνία

Μυθιστόρημα, Εύμαρος, 2018, 336 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εύμαρος, Αλεξάνδρεια