Κώστας Α. Μιχαλάς

Κώστας Α. Μιχαλάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κώστας Μιχαλάς γεννήθηκε και ζει στην Κέρκυρα, ασκεί το επάγγελμα του οικονομικού και φορολογικού συμβούλου.
Ασχολήθηκε ταυτόχρονα για μεγάλο διάστημα με τη δημοσιογραφία και αρθρογράφησε με το ψευδώνυμο ” Πολιτικός Σχολιαστής. Το “Αντικώδικας Da Vinci” είναι το τέταρτο βιβλίο του. Έχει εκδόσει και τα: “Έρωτες μίση πάθη στη δίνη του πολέμου”, “Ταξίδι στο παρελθόν στο νησί των γυρισμών”, “Στο κύλισμα της γήινης ζωής” κ.ά. Όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΑΛΔΕ.

Ταξίδι στο παρελθόν στο νησί των γυρισμών – Κώστας Α. Μιχαλάς

Ρομαντικές ιστορίες αγάπης και έρωτα στο φως των αστεριών…


Ένα ταξίδι αστρικό αφήνοντας τη φαντασία να περιπλανηθεί για λίγο και με βαθιά την νοσταλγία της επιστροφής για τη στράτα του γυρισμού. Ένα σεργιάνι από το χθες στο σήμερα. Μια αναδρομή στην ιστορία που έρχεται από τα βάθη των χιλιετιών. Ταξίδι στο παρελθόν με όνειρα πολλά λουσμένα στο χρυσαφένιο κερκυραϊκό ήλιο μπροστά στα υπέροχα μάτια της γλυκιάς βασιλοπούλας των Φαιάκων Ναυσικάς, που δεν τρόμαζε στη γυμνή θέα του θρυλικού ναυαγού Οδυσσέα και που τότε ακόμα τον καλωσόριζε με την κερκυραϊκή κελαϊδιστή φωνή της, προσφέροντάς του την ξακουστή κερκυραϊκή φιλοξενία.

Ταξίδια, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2006, 317 σελ.

Έρωτες-μίση, πάθη στη δίνη του πολέμου – Κώστας Μιχαλάς
Όταν η ελπίδα πάει κόντρα στη ζωή και προκαλεί, μια ουράνια προφητεία κάνει τη μοίρα να κλαίει
Με περίσσευμα αγάπης για την Κέρκυρα, τον τόπο που μεγάλωσε και ζει, ο κερκυραίος συγγραφέας Κώστας Α. Μιχαλάς, καταθέτει τη συνεισφορά του για ιστορικά και κοινωνικά δεδομένα του τόπου σε μία ταραγμένη εποχή της περιόδου του πολέμου και της κατοχής. Αυτή τη φορά με το μυθιστόρημά του “Έρωτες-μίση, πάθη στη δίνη του πολέμου”.
Στο εξώφυλλο υπάρχει και το μότο “Όταν η ελπίδα πάει κόντρα στη ζωή και προκαλεί, μια ουράνια προφητεία κάνει τη μοίρα να κλαίει”, χαρακτηριστικό του “μύθου”, που διατρέχει το μυθιστόρημα , το οποίο μας παρουσιάζει τις ερωτικές ιστορίες νέων ζευγαριών της εποχής.
Ο αναγνώστης παρακολουθεί με ενδιαφέρον, τι θα απογίνουν τα ζευγάρια της ιστορίας, που με γλαφυρό τρόπο ξεδιπλώνει ο συγγραφέας, ενώ παράλληλα το ενδιαφέρον στρέφεται και στην τύχη της Κέρκυρας που έχει μπει στη δίνη των κατακτητών εισβολέων που ανηλεώς βομβαρδίζουν το όμορφο νησί.
Η εμπειρία του συγγραφέα είναι φανερή στο στήσιμο του λόγου, που γλαφυρός και απέριττος οδηγεί τον αναγνώστη μέσα από τα καντούνια μιας Κέρκυρας ρομαντικής και αγαπημένης σε ιστορίες με έρωτες-μίση πάθη που αναπτύχθηκαν και επηρεάστηκαν από τη δίνη του πολέμου, στην αποχή πριν και μετά από αυτόν.
Περιεκτικό και ενδιαφέρον σαν μία ιστορία που ξεκινάει από τη ρομαντική εποχή και καταλήγει στη μεταπολεμική περίοδο επηρεασμένη από όλα τα δεινά του πολέμου και της κατοχής. Ένα ωραίο ανάγνωσμα που μεταφέρει τον αναγνώστη στις ρομαντικές ερωτικές ιστορίες του, κάνοντάς τον να ταυτίζεται πολλές φορές με τους πρωταγωνιστές του.

Μυθιστόρημα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2008, 334 σελ.

Στο κύλισμα της γήινης ζωής – Κώστας Μιχαλάς

Μυθιστόρημα ονειροπόλημα


Στις γειτονιές των γαλαξιών και έρωτες μέχρι την αιωνιότητα
Ένα μυθιστόρημα ονειροπόλημα, γοητευτικό σεργιάνι στις γειτονιές των γαλαξιών, το νέο μυθιστόρημά του Κώστα Μιχαλά με τίτλο: “Στο κύλισμα της γήινης ζωής”.
Στο εξώφυλλο υπάρχει και το μότο “Στις γειτονιές των γαλαξιών και έρωτες μέχρι την αιωνιότητα”, χαρακτηριστικό του “μύθου”, που διατρέχει το μυθιστόρημα.
Ο αναγνώστης παρακολουθεί με ενδιαφέρον. Παράτυπες λατρείες, πολιτικές ίντριγκες της ολιγαρχίας, με αρχιερείς και ρασοφόρους βυθισμένους στη διαφθορά, στην απληστία και στα σκάνδαλα. Ρασοφόροι ανάξιοι, κρούσματα παιδεραστίας, ανώμαλες διαστροφές, αρχιερείς που κάνουν χρήση της ιδιότητας τους με σκοπό την εκμετάλλευση.
Μεγάλοι έρωτες που δεν γιατρεύονται και ταξιδεύουν αγκαλιασμένοι στην αιωνιότητα. Άνθρωποι χωρίς όνειρα και ελπίδες που ζουν στο περιθώριο.
Περιεκτικό και ενδιαφέρον. Ένα ωραίο ανάγνωσμα που μεταφέρει τον αναγνώστη σε ιστορίες ερωτικού πάθους που συναρπάζουν και σμίγουν το φανταστικό με το πραγματικό, κάνοντάς τον να ταυτίζεται πολλές φορές με τους πρωταγωνιστές του.

Μυθιστόρημα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2009, 284 σελ.

Αντικώδικας Da Vinci – Κώστας Μιχαλάς

Οι απεσταλμένοι του δημιουργού


Στη μέση του δρόμου οι αδηφάγες φλόγες κατακαίουν τις τελευταίες σάρκες. Η προσπάθεια του αστυνόμου, να ανακαλύψει στα απομείναντα αποκαΐδια, τα αίτια και την ταυτότητα του χρονοταξιδιώτη που τέλεψε, άκαρπη.
Μια ομάδα ασυμβίβαστων νεαρών φοιτητών γυρίζει το χρόνο πίσω. Φωτίζει τις σκοτεινές πλευρές του αυλόδουλου Da Vinci, που έφτιαχνε μηχανές βασανιστηρίων σε βάρος του λαού.
Ξεσκεπάζει την ανωμαλία της ολιγαρχίας, ρίχνει φως στη σκουριά της Βίβλου και στη ζωή του Ιησού. Στραπατσάρει τους ψευδοπροφήτες, ξαστερώνει την καταχνιά του Ντα Βίντσι, πυρπολεί τα σκοτεινά σημεία του Μυστικού Δείπνου και της περιβόητης Τζοκόντα.
Ένα μυθιστόρημα τυφώνας, που ταξιδεύει τον αναγνώστη στους χωροχρόνους, προβάλλει το δίλημμα, Υιός του Θεού ή απεσταλμένος του Δημιουργού. Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται παράλληλα με μια ρομαντική
– ερωτική μπαλάντα, αλλά και τραγική σονάτα αγάπης.

Μυθιστόρημα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2011, 389 σελ.

Όταν οι ψυχές επιστρέφουν – Κώστας Μιχαλάς
Μια αληθινή βιβλική ιστορία αγάπης, που γύρισε από την άλλη διάσταση
Ένα βιβλίο, που στο ξεφύλλισμα κάθε σελίδας του, θα βαθαίνει την αγωνία του αναγνώστη και η διήγηση
του θα λειτουργεί με αστρική επιρροή στη ψυχή.
Όταν οι ψυχές επιστρέφουν, είναι μια αληθινή ιστορία αγάπης και μυστηρίου, ίσως βιβλική, που μια
ερωτευμένη ψυχή, από έναν ακρωτηριασμένο έρωτα, από μια αγάπη που άφησε στη μέση, βρήκε τις συμπαντικές
πύλες ανοικτές και γύρισε πίσω, έχοντας στη μνήμη της, υπολείμματα προηγούμενης ζωής.
Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία, που έρχεται από την άλλη διάσταση, για να ξανασυναντήσει αυτό που
άφησε στη γη. Ένας βιβλικός έρωτας, μια γοητευτική λογοτεχνική περιπλάνηση, που θα προβληματίσει όλους
όσους καταφέρονται με τέτοια βεβαιότητα στην ανυπαρξία και μηδενισμό της συνέχισης μετά θάνατον ζωής,
λες και έφτιαξαν οι ίδιοι τη Δημιουργία.

Μυθιστόρημα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2014, 371 σελ.

Ένα γάμος σαν μυθιστόρημα – Κώστας Μιχαλάς
Το ρολόι του χρόνου σταμάτησε στο τρίτο τέταρτο του αιώνα που πέρασε. Είναι μια ταραγμένη εποχή, που μπλοκάρει στα δίχτυα της παραχωμένης νοοτροπίας, δύο ανθρώπινες καρδιές. Μια αληθινή μοιραία ιστορία αγάπης και έρωτα, σκαλωμένη στους ορίζοντες της ανθρωπότητας. Ένα ταξίδι στον έρωτα που ομορφαίνει τη ζωή.
Δυο άγνωστοι νέοι, από διαφορετικές συντεταγμένες της γης με ένα τεράστιο χάσμα κοινωνικής τάξης να τους χωρίζει, χωρίς να τους εμποδίζουν τα σύνορα και οι διαφορετικές θρησκείες, χτυπήθηκαν από το βέλος του φτερωτού γιου της Αφροδίτης Έρωτα.
Μια ιστορία, κυνηγημένη από τους διώχτες της αγάπης με ιερή μανία. Δυο νεανικές καρδιές, που αγωνίζονται σκληρά να σπάσουν τα ταμπού, της αρχέγονης νοοτροπίας που καθόριζε την τύχη των παιδιών.
Αγάπη, έρωτας, μίσος, εκδίκηση, αυτές οι τέσσερις λέξεις, πλέκουν ένα ασφυκτικό δίχτυ γύρω από τους ήρωες μας. Δυο νέοι που βρίσκονται στη δίνη ενός σκληρού πογκρόμ, ένα λαβ στόρι, που η αριστοκρατία της Αγγλικής πλουτοκρατίας, προσγειώνεται στην αγκαλιά του Κερκυραίου προλετάριου, μια ιστορία πλημμυρισμένη με στοιχεία αισθηματικής κομεντί, αλλά και ένας γεμάτος περιπέτεια και σασπένς γάμος αλλά Κερκυραϊκά, λες και βγήκε από τις σελίδες της Οδύσσειας.

Μυθιστόρημα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2016, 206 σελ.

Το μαυσωλείο της σκέψης – Κώστας Μιχαλάς
Ένα μυθιστόρημα που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν αναγνώστη, με πρωταγωνιστές πέντε υπέροχους ήρωες της διαφορετικής σκέψης. Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται παράλληλα με μια σπαραχτική πορεία αγάπης, κάποιου ταραγμένου και απαγορευμένου έρωτα. Ένας έρωτας που διαδραματίζεται στη χαλεπή εποχή της δικτατορίας, μεταξύ δύο νέων παιδιών, φοιτητών της φιλοσοφικής, που αγαπήθηκαν αψηφώντας το τεράστιο χάσμα της διαφορετικής αντίληψης. Ένας γιος προλετάριου έγκλειστου στη Μακρόνησο και μιας συμφοιτήτριας τέκνο των πρωτεργατών της Χούντας. Μια σπαραχτική ιστορία αγάπης που μεταλλάχτηκε από το απάνθρωπο πογκρόμ σε κόλαση ψυχής.
Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του θα ζήσετε τη συμπαντική σκέψη και μέσα από τους ανέμους της ιστορίας, θα φωτιστούν τα καμώματα των δήθεν γνωστικών ανθρώπων.

Μυθιστόρημα, ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2019, 412 σελ.

Μυθιστορήματα
Έρωτες-μίση, πάθη στη δίνη του πολέμου (2008), ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Στο κύλισμα της γήινης ζωής (2009), ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Αντικώδικας Da Vinci (2011), ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Όταν οι ψυχές επιστρέφουν (2014), ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Ένα γάμος σαν μυθιστόρημα (2016), ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Το μαυσωλείο της σκέψης (2019), ΑΛΔΕ Εκδόσεις

Μαρτυρίες-Αναμνήσεις-Ντοκουμέντα-Έρευνες
Ταξίδι στο παρελθόν στο νησί των γυρισμών (2006), ΑΛΔΕ Εκδόσεις

Πηγές: BIBLIONET, ΑΛΔΕ Εκδόσεις