Κωστής Γ. Αγγελάκης

Κωστής Γ. Αγγελάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωστής Αγγελάκης γεννήθηκε το 1962 στον Μέρωνα Ρεθύμνης και από το 1971 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά. Η «Εύπλοια» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του ύστερα από την «Αναρρούσα» που εκδόθηκε το 2020 από τις Εκδόσεις Πνοή.
Μυθιστορήματα
Αναρρούσα (2020), Εκδόσεις Πνοή
Εύπλοια (2022), Εκδόσεις Πνοή

Εύπλοια – Κωστής Γ. Αγγελάκης

ΕύπλοιαΉ οι παράδοξες συνέπειες
ενός αθώου πάθους


Ένας ρακένδυτος ηλικιωμένος περιπλανώμενος καταλαμβάνεται από υστερικό παραλήρημα προτού καταρρεύσει στους πυρπολημένους από τον καύσωνα δρόμους της Αθήνας. Η συνέχεια δίνεται στον θάλαμο της ψυχιατρικής κλινικής, όπου ο Ζήσιμος, ένας νεαρός ψυχίατρος, επιχειρεί να ανακαλύψει τις αιτίες του κλονισμένου ψυχισμού του, μέσω ενός ημερολογίου και μίας μυστηριώδους συσκευής που θα βρεθούν στα χέρια του. Η σχέση γιατρού και ασθενή υποχωρεί καθώς το παρελθόν του Πάρι Σο αποκαλύπτεται με τρόπο αναπάντεχο. Ένας κόσμος πέρα από κάθε φαντασία φανερώνεται, στον οποίο ο Ζήσιμος βυθίζεται όλο και περισσότερο. Το απίστευτο δίνει τη θέση του στο αλλόκοτο, κι εκείνο με τη σειρά του, στο κραυγαλέο, θέτοντας σε δοκιμασία αντιλήψεις και πεποιθήσεις και ανάβοντας τον πόθο για ένα ταξίδι στον κόσμο πίσω από την απατηλή εικόνα του. Όχι κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι συνέβη πίσω στον χρόνο, όταν ο Ηλιόφαντος και η Ορχήστρα του παρέσυραν τον Πάρι Σο στον μαγευτικό τους κόσμο, κι εκείνος ακολουθώντας τις προτροπές τους έτρεξε σαν δραπέτης μακριά, αναζητώντας μιαν άλλη ζωή.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2022, 456 σελ.

Αναρρούσα – Κωστής Γ. Αγγελάκης

ΑναρρούσαΜυθιστόρημα εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα


Αναρρούσα· η επιστροφή των κυμάτων προς τα πίσω, ό,τι μένει στην επιφάνεια ύστερα από το ορμητικό ξέσπασμα της ζωής. Ο Άλκης, ένας νεαρός δημοσιογράφος, αναλαμβάνει τη δημοσιογραφική κάλυψη ενός φρικιαστικού εγκλήματος. Σ’ αυτή την περιδίνηση στις ζωές των ανθρώπων και στις συμφορές τους, θα δοκιμαστεί και ο ίδιος. Σανίδα σωτηρίας μέσα σ’ αυτή τη συνειδησιακή παλίρροια, ο έρωτας, που εμφανίζεται από το πουθενά, βαθαίνει τον έως τότε ρηχό συναισθηματικό του κόσμο, δοκιμάζει τις ψυχικές αντοχές του, τον αναγκάζει να ανακαλύψει απ’ την αρχή τον εαυτό του. Όμως ο έρωτας είναι ένας απέραντος ωκεανός, και τα βάθη του, επικίνδυνα κι ανεξερεύνητα. Μια περιήγηση στην τραγικότητα της ύπαρξης και στους κλυδωνισμούς της ψυχής, μια ωδή στην πραγματική φιλία, στην πραγματική αγάπη, σ’ όλα εκείνα που μας δίνουν οξυγόνο και ζωογόνα δύναμη, ώστε μέσα από την τρικυμία της ζωής, να αναδυόμαστε ξανά στην επιφάνεια.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πνοή, 2020, 336 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή