Λένα Τερκεσίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λένα Τερκεσίδου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος (Master του Πανεπιστήμιου Middlesex της Αγγλίας), σύμβουλος ψυχικής υγείας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει ασχοληθεί με πλήθος δημοσιεύσεων στον περιοδικό Τύπο, καθώς και με σειρά παρουσιάσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Έχει εκδώσει τα βιβλία:
“Έρωτας με την πρώτη μπουκιά” – συλλογή διηγημάτων (Ταξιδευτής, 2008, 3η έκδοση· Διεθνές Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου με Γεύσεις και Βραβείο Καλύτερου Εξωφύλλου, Ισπανία 2008), “Goodbye, κύριε Φρόυντ” – μυθιστόρημα (Αρμός, 2012, 2η έκδοση), “Θέλεις να πούμε αλήθειες”; – μυθιστόρημα (Κέδρος, 2016).
Βιβλία για παιδιά:
“Οι θησαυροτροφές” (Άγκυρα, 2006) 5η χιλιάδα, “Ο Σάκης Γαλατάκης σε επικίνδυνη αποστολή” (Διάπλαση, 2006), “Θέλεις να γίνουμε μιλκ σέικ;” – θεατρικό έργο (Διάπλαση, 2008), “Ο Σάκης Γαλατάκης στο Φαστφουντοχωριό” (Διάπλαση, 2009), “Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας” (Ταξιδευτής, 2009 – Mίνωας, 2016), “Ο Σάκης Γαλατάκης στο Ζαχαροχωριό” (Διάπλαση, 2010), “Ο χρυσοψαρένιος” (Διάπλαση, 2010), “Η επανάσταση της Ντένιας Ντοματένιας” (Διάπλαση, 2010), “Η Μάγισσα Τιβικουτή” (Διάπλαση, 2010), “Τραγουδώ και μαθαίνω να τρώω σωστά” (Διάπλαση, 2012), “Ο Ερμής, το άτακτο πόνυ” (Διάπλαση, 2012), “Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη” (Μίνωας, 2016).
Θεατρικό έργο για παιδιά:
“Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας”. Θέατρο της Ημέρας 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011, 2015-2016, με την παιδαγωγική επιμέλεια (θεατρικό παιχνίδι) του Λάκη Κουρετζή και σε σκηνοθεσία της Μάγκυς Μοντζολή.
Βιβλία για διατροφή:
“Επιτέλους, βρήκα τη δίαιτά μου” (Καστανιώτης, 1999, 3η έκδοση), “100 γρήγορες, νόστιμες και διαιτητικές συνταγές της Λένας” (Καστανιώτης, 1999, 5η έκδοση), “Η χρυσή διατροφή των αρχαίων Ολυμπιονικών” (Καστανιώτης, 2003), “Πολύτιμες αρχαίες αφροδισιακές συνταγές” (Καστανιώτης, 2003· Παγκόσμιο Βραβείο Ιστορικού Βιβλίου Διατροφής σε διεθνή διαγωνισμό, Ισπανία 2004), “Η δίαιτα που έκανε θεά την Αφροδίτη” (Καστανιώτης, 2003· 3η αναθεωρημένη έκδοση 2010), “Σύγχρονος θερμιδομετρητής τροφίμων και μαγειρεμένων φαγητών” (Διάπλαση, 2006), “Εύκολες δίαιτες για γρήγορο και υγιεινό αδυνάτισμα” (Διάπλαση, 2007), “Γευστικές συνταγές χωρίς ενοχές” (Διάπλαση, 2010· Διεθνές Βραβείο Υγείας και Διατροφής, Ισπανία 2010).
Μυθιστορήματα
Goodbye, κύριε Φρόυντ (2012), Αρμός
Θέλεις να πούμε αλήθειες; (2016), Κέδρος
Πίσω απ’ τη βιτρίνα (2022), Ωκεανός

Διηγήματα
Ερωτας με την πρώτη μπουκιά (2008), Ταξιδευτής

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ο Σάκης Γαλατάκης σε επικίνδυνη αποστολή (2006), Διάπλαση
Οι θησαυροτροφές: διασκεδάζω και μαθαίνω να τρώω σωστά (2006), Άγκυρα
Θέλεις να γίνουμε μιλκ σέικ (θεατρικό) (2008), Διάπλαση
Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας (2009), Ταξιδευτής
Ο Σάκης Γαλατάκης στο Φαστφουντοχωριό (2009), Διάπλαση
Ο Σάκης Γαλατάκης στο Ζαχαροχωριό (2010), Διάπλαση
Ο χρυσοψαρένιος (2010), Διάπλαση
Η μάγισσα Τιβικουτή (2010), Διάπλαση
Η επανάσταση της Ντένιας Ντοματένιας (2010), Διάπλαση
Τραγουδώ και μαθαίνω να τρώω σωστά (2012), Διάπλαση
Ο Ερμής το άτακτο πόνυ (2012), Διάπλαση
Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη (2016), Μίνωας
Το μυστήριο του αρχαίου ναυαγίου (2016), Μίνωας
Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας (2016), Μίνωας
Η περιπέτεια της μάγισσας Ίνη-Τζίνη (2017), Σιδέρη Μιχάλη
Το μυστικό του Οδυσσέα (2018), Μίνωας
Το μυστήριο του μηχανισμού των Αντικυθήρων (2023), Εκδόσεις Πνοή

Μαγειρική
100 γρήγορες, νόστιμες και διαιτητικές συνταγές της Λένας (1999), Εκδόσεις Καστανιώτη
Πολύτιμες αρχαίες αφροδισιακές συνταγές (2003), Εκδόσεις Καστανιώτη
Γευστικές συνταγές χωρίς ενοχές (2010), Διάπλαση

Δίαιτες-Διατροφή
Επιτέλους, βρήκα τη δίαιτά μου (1999), Εκδόσεις Καστανιώτη
Η χρυσή διατροφή των αρχαίων ολυμπιονικών (2003), Εκδόσεις Καστανιώτη
Η δίαιτα που έκανε θεά την Αφροδίτη (2003), Εκδόσεις Καστανιώτη
Σύγχρονος θερμιδομετρητής τροφίμων και μαγειρεμένων φαγητών (2006), Διάπλαση
Εύκολες δίαιτες για γρήγορο και υγειινό αδυνάτισμα (2007), Διάπλαση
Η δίαιτα που έκανε θεά την Αφροδίτη (2010), Εκδόσεις Καστανιώτη

Βραβεία
“Πολύτιμες Αρχαίες Αφροδισιακές Συνταγές”
Διεθνές Βραβείο Ιστορικού Βιβλίου Διατροφής (2003)
Παγκόσμιο βραβείο Ιστορικού Βιβλίου Διατροφής (2004)
Τιμητική διάκριση για το συγγραφικό της έργο από το [Σ.Α.Φ.Ε.] (2008)

“Ερωτας με την πρώτη μπουκιά”
Διεθνές Βραβείο Καλύτερου Λογοτεχνικού Βιβλίου με Γεύσεις (2008)
Διεθνές Βραβείο Καλύτερου Εξώφυλλου (2008)

“Γευστικές συνταγές χωρίς ενοχές”
Διεθνές Βραβείο Καλύτερου βιβλίου Υγείας και Διατροφής (2010)

Το μυστήριο του μηχανισμού των Αντικυθήρων – Λένα Τερκεσίδου

Το μυστήριοΤο τάμπλετ των αρχαίων


Ο Οδυσσέας και η παρέα του βρίσκονται στα Αντικύθηρα, όπου γίνεται υποβρύχια έρευνα για το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Ένα βράδυ θα ακούσει τυχαία ένα μέλος της ομάδας καταδύσεων να τσακώνεται σε απόμερο μέρος με κάποιον που του λέει πως το «αφεντικό» είναι θυμωμένο και περιμένει κι άλλη αποστολή. Όταν ο Οδυσσέας μαθαίνει πως εξαφανίστηκαν από το σκάφος κάποια από τα ευρήματα που ανέσυραν από τον βυθό της θάλασσας, τα οποία έχουν σχέση με τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, φουντώνουν μέσα του οι υποψίες και αποφασίζει να λύσει το μυστήριο. Ποιος όμως είναι ο εγκέφαλος της κλοπής και πόσο επικίνδυνος είναι;
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ο πρώτος μηχανικός υπολογιστής στον κόσμο και σ’ αυτόν έχει τις ρίζες του η σημερινή τεχνολογία.

Ένα βιβλίο περιπέτειας, μυστηρίου και ανατροπών, που μας ταξιδεύει στα Αντικύθηρα και στα κρυμμένα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πνοή, 2023, 90 σελ.

Πίσω απ’ τη βιτρίνα – Λένα Τερκεσίδου

Πίσω απ' τη


Τα Χριστούγεννα του 1973, σε ένα πάρτι γενεθλίων η Δάφνη γνωρίζει τον Θεόφιλο. Οι δύο νέοι ερωτεύονται τρελά. Εκείνος είναι αγρότης. Εκείνη σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών. Οι γονείς της αντιδρούν, αλλά η Δάφνη δεν θέλει να ακούσει κουβέντα.
Ενώ ο Θεόφιλος υπηρετεί στην Κρήτη, εκείνη γνωρίζει τον Κίμωνα, ο οποίος την ερωτεύεται. Κι αυτή, όμως, δεν είναι αδιάφορη.
Όταν γίνεται η εισβολή στην Κύπρο το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνει ο Θεόφιλος ανατινάζεται και θεωρείται νεκρός.
Μετά από ένα μήνα η Δάφνη μαθαίνει πως ο Θεόφιλος είναι σε κώμα βαριά τραυματισμένος. Παρόλο που εκείνος τελικά μένει ανάπηρος δεν θα τον εγκαταλείψει. Αλλάζει τα πάντα στη ζωή της και αφοσιώνεται σ’ αυτόν.
Τί θα γίνει, όμως, όταν εμφανιστεί και πάλι στη ζωή της ο Κίμωνας;

Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και τον πόλεμο. Για τη σπαταλημένη νιότη και τα ανεκπλήρωτα όνειρα.

Αφορμή για την έμπνευση αυτού του μυθιστορήματος στάθηκε η συνάντηση της συγγραφέως με τον Θανάση Ζαφειρίου στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ο μόνος που επέζησε, όταν χτυπήθηκε το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου 1974 όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο.

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2022, 384 σελ.

Το μυστικό του Οδυσσέα – Λένα Τερκεσίδου
Ένα βράδυ στη Σύρο ο Οδυσσέας και η παρέα του βλέπουν ένα περίεργο σκάφος σε μια απομακρυσμένη προβλήτα. Δύο ύποπτοι τύποι μιλούν στα αγγλικά για μια εικόνα που πρέπει να την πάνε στο σπίτι του “αφεντικού”.

Την επόμενη μέρα τα παιδιά μαθαίνουν πως κλάπηκε η εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου του διάσημου ζωγράφου Ελ Γκρέκο και όλο το νησί είναι αναστατωμένο. Αμέσως υποψιάζονται τους δύο άντρες που είδαν το προηγούμενο βράδυ και ο Οδυσσέας αποφασίζει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης.

Ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή; Και πόσο επικίνδυνος είναι τελικά;

Ένα βιβλίο μυστηρίου, περιπέτειας και ανατροπών, που φωτίζει ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μίνωας, 2018, 112 σελ.

Η περιπέτεια της μάγισσας Ίνη-Τζίνη – Λένα Τερκεσίδου

Ένα παραμύθι για τους πρόσφυγες


Η μαγισσούλα Ίνη-Τζίνη γεννήθηκε στην πολιτεία Ταμπού-Λελέ και ξεχώριζε για τις ικανότητές της στο βιολί. Μια μέρα όμως επιτέθηκαν εχθροί, κατέστρεψαν την πολιτεία της και μαζί το σπίτι της και τις ιπτάμενες μπότες της και τον μαγικό μανδύα της και το μαγικό βιολί της.

Η Ίνη-Τζίνη και οι γονείς της αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη μαγική θαλασσινή πολιτεία. Στην καινούργια της πατρίδα πώς θα καταφέρει τελικά να αποκτήσει πάλι πίστη στον εαυτό της και να αναγνωριστεί η αξία της;

Η μάγισσα Ίνη-Τζίνη παρά τις δυσκολίες που της παρουσιάζονται δεν τα παρατάει, αλλά αγωνίζεται και προσπαθεί ώστε να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Ένα παραμύθι για τους πρόσφυγες…
Eικονογράφηση: Στέλλα Αποστόλου

Παιδική λογοτεχνία, Σιδέρη Μιχάλη, 2017, 64 σελ.

Το όνειρο του μάγου Τέρη Ξεφτέρη – Λένα Τερκεσίδου

Το όνειρο


Ο μάγος Τέρης Ξεφτέρης ζούσε στην Πολιτεία των Αλχημιστών και πήγαινε στη Μεγάλη των Μάγων Σχολή. Είχε μεγάλο ταλέντο να φτιάχνει μαγικά φίλτρα, με σκοπό να σώσει τους ανθρώπους από σοβαρές αρρώστιες, αλλά ήταν και πολύ καλός στο σκουπόσφαιρο. Το όνειρό του ήταν να γίνει ο πιο διάσημος παίχτης, ώστε όλοι να τον θαυμάζουν.

Τι θα συμβεί όμως όταν στο μαγοπρωτάθλημα ο αντίπαλός του, ο Κοραξόν, τον τραυματίσει πολύ άσχημα; Πώς θα του φερθούν εκείνοι που προηγουμένως έδειχναν ότι τον λατρεύουν; Θα βρει τρόπο ο Τέρης Ξεφτέρης ώστε να αναγνωριστεί η αξία του και να γίνει αγαπητός σε όλη την πολιτεία; Θα πραγματοποιήσει το όνειρό του;

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Παιδική λογοτεχνία, Μίνωας, 2016, 32 σελ.

Θέλεις να πούμε αλήθειες; – Λένα Τερκεσίδου

Θέλεις να πούμε


Όταν η Ελεονόρα απολύεται και φτάνει στο χείλος του γκρεμού έχει δύο επιλογές: να μείνει αδρανής ή να μετατρέψει την απογοήτευση σε δύναμη και να αλλάξει το πεπρωμένο της.

Η αποκάλυψη της υιοθεσίας της, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η επιμονή της να σπουδάσει, αν και είναι τριάντα πέντε χρονών, και η αναζήτηση της ταυτότητάς της την κάνουν να ξεπεράσει τα όριά της και να φύγει στη Νορβηγία.

Τι θα συμβεί όμως όταν φανερωθούν αλήθειες και αποκαλυφθούν μυστικά που δεν είχε ποτέ φανταστεί; Θα συνεχίσει να εθελοτυφλεί; Και όταν εμφανιστεί ο Μάριος, ο μεγάλος της έρωτας, τι θα κάνει; Θα τα τινάξει όλα στον αέρα; Θα καταφέρει τελικά να απαλλαγεί από τις ανασφάλειες και τις ερωτικές της εξαρτήσεις;

Μια ιστορία για τον μαγικό κόσμο της συνειδητότητας, όπου για να εκπληρωθούν τα όνειρα τίθεται μια ερώτηση: “Θέλεις να πούμε αλήθειες”;

Ένα βιβλίο για την Ελεονόρα που κάποτε έμοιαζε με πολλές άλλες γυναίκες.

Μυθιστόρημα, Κέδρος, 2016, 336 σελ.

Το μυστήριο του αρχαίου ναυαγίου – Λένα Τερκεσίδου

Το μυστήριο


O Φίλιππος πηγαίνει διακοπές στη Σαντορίνη στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, παρέα με τον ξάδελφό του, Άντζελο, και τον γάτο του, Φουντάκια. Στο πλοίο όμως, τυχαία, ακούει μια περίεργη συζήτηση μεταξύ ενός Έλληνα κι ενός Άγγλου για έναν θησαυρό. Ο παππούς του Άγγλου είχε πολεμήσει στη Σαντορίνη κι είχε ανακαλύψει ένα αρχαίο ναυάγιο. Αποκεί είχε κλέψει τρία σπάνια, αρχαία, χρυσά στεφάνια και τα είχε κρύψει σε μια παραλία.

Τι θα συμβεί όταν ο Φίλιππος, ο Άντζελο και η αγαπημένη τους φίλη Βάντα αποφασίσουν να βρουν πρώτοι τα αρχαία στεφάνια, για να μείνει ο θησαυρός στην Ελλάδα, αλλά και για να γίνουν διάσημοι σε όλη την οικουμένη; Μήπως, χωρίς να το καταλάβουν, θα εμπλακούν σε μια επικίνδυνη ιστορία με πολλά απρόοπτα;

Ένα βιβλίο μυστηρίου και περιπέτειας που θα μας ταξιδέψει στον χρόνο, ρίχνοντας φως στα καλά κρυμμένα μυστικά της Σαντορίνης και στην ιστορία της.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μίνωας, 2016, 112 σελ.

Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας – Λένα Τερκεσίδου

Οι σωματοφύλακες


Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ο Σάκης Γαλατάκης, η Φρουτένια και οι φίλοι τους προετοιμάζονται να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας και Διατροφής.
Θα κερδίσει όποιος παράγει τις πιο υγιεινές τροφές για τους ανθρώπους.
Οι Χημικοχωρίτες όμως με τον Ανθρακόλα και την παρέα του, που χρησιμοποιούν χημικά όπλα, καταστρώνουν ένα φοβερό σχέδιο για να τους εμποδίσουν.
Θα καταφέρουν οι Μεγαλομπουκίτες, οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας, να τους εξοντώσουν και να πάρουν το βραβείο;
Ποιο είναι το μυστικό τους όπλο;

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Παιδική λογοτεχνία, Μίνωας, 2016, 36 σελ.

Έρωτας με την πρώτη μπουκιά

Αληθινές ερωτικές ιστορίες με γεύσεις
Πόση σως υποκρισίας μπορεί να καλύπτει μία σχέση;
Πόσο κρύο μπορεί να είναι το πιάτο της εκδίκησης; Πόσο πικρή μπορεί να είναι η αποκάλυψη ενός μυστικού και πόσο άνοστη η κατάληξη ενός ειδυλλίου; Πώς σερβίρουμε μια απόφαση στον εαυτό μας και στον άλλο; Υπάρχει συνταγή για μία ευτυχισμένη σχέση;
Και τελικά είναι μύθος ή όχι ο έρωτας με την πρώτη μπουκιά;
Στην εποχή των εφήμερων σχέσεων και των αντιθέσεων, του φθηνού έρωτα και των ψεύτικων υποσχέσεων, επτά ιστορίες έρχονται να μας ταρακουνήσουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, συστήνοντάς μας τους ανθρώπους που γεύονται τη ζωή δίπλα μας. Πρόκειται για επτά αληθινές ιστορίες με γεύση μοναξιάς, χωρισμού, προδοσίας, χαράς, υπομονής, αλλά και ελπίδας. Ιστορίες που όλοι έχουμε ακούσει, αλλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη διαχρονικότητα, τη βαθύτητα και τη σημασία τους.
Η Λένα Τερκεσίδου στο νέο της βιβλίο ξετυλίγει το γοητευτικό κουβάρι των ανθρωπίνων σχέσεων προσδίδοντάς του ξεχωριστή γεύση: αυτήν του έρωτα μαζί με -εννοείται, αληθινές- συνταγές.
Γιατί η ζωή μαγειρεύει διαφορετικά απ’ ότι περιμένουμε.

 

Η δίαιτα που έκανε θεά την Αφροδίτη

Για αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει ένα υγιεινό πρόγραμμα “αποτοξίνωσης” και αδυνατίσματος τεσσάρων εβδομάδων, προσαρμοσμένο στις μέρες μας, που μας βοηθάει να χάσουμε εύκολα βάρος, χωρίς να νιώθουμε πείνα, στέρηση ή σωματική και ψυχολογική κούραση.
Η ευρηματικότητα της “Δίαιτας που έκανε θεά την Αφροδίτη” αφορά στο ότι μπορούμε να επιλέξουμε και να εφαρμόσουμε το προσωπικό διαιτητικό πρόγραμμα που μας ταιριάζει ανάλογα με τις ανάγκες και την εκάστοτε διάθεσή μας.
Η ευέλικτη αυτή μέθοδος απώλειας βάρους έχει εφαρμοστεί σε πλήθος γυναικών και ανδρών με θεαματικά αποτελέσματα.
Εδώ θα βρείτε τα εξής προγράμματα για μόνιμη απώλεια βάρους:
– Αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους (2-3 κιλά σε μία εβδομάδα)
– Αποτοξίνωση και σταδιακή απώλεια βάρους (3-4 κιλά σε τρεις εβδομάδες)
– Αποτοξίνωση και μεγάλη απώλεια βάρους (5-6 κιλά σε ένα μήνα)
– Αποτοξίνωση και σταδιακή απώλεια πολλών κιλών (8-10 κιλά σε δύο μήνες)

 

Οι θησαυροτροφές

Διασκεδάζω και μαθαίνω να τρώω σωστά
Ένα βιβλίο -οδηγός για τη σωστή διατροφή- που αποκαλύπτει στα μικρά παιδιά με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των βασικών τροφών, που πρέπει να καταναλώνουν για να ‘ναι γερά και χαρούμενα..
Για παράδειγμα, το γάλα ή ο Γαλατένιος μάς λέει: “Να είσαι ο φίλος μου ο κολλητός, να γίνεις γρήγορος, ωραίος, δυνατός…”
Η σαλάτα ή ο Ντοματένιος μάς εξομολογείται: “Άμα με τρως θα έχεις κέφια για να παίζεις, να γελάς, και την μπάλλα σου γερά, να κουτουλάς…”
Η καραμέλα ή η Καραμελίτα μάς προτείνει: “Καλύτερα να τρως το κέικ το σπιτικό, που είναι νόστιμο, αφράτο, μαλακό…”
Το βιβλίο περιέχει διασκεδαστικές δραστηριότητες και αυτοκόλλητα.

 

Goodbye, κύριε Φρόυντ

Το τρίγωνο μάνα-γιος-ερωτική σύντροφος είναι πάντα προβληματικό και καμιά φορά θανάσιμο. Για το γιο!
Η μάνα-χταπόδι (Σιάνα), που θέλει να διαφεντεύει τη ζωή του κανακάρη της και τρέμει στη σκέψη πως κάποια άλλη γυναίκα θα της τον πάρει. Ο επαναστάτης, αλλά υποταγμένος γιος (Μπίλλυ), που ασφυκτιά, μέσα στα πλοκάμια της, αλλά δεν τολμά να κόψει τον ομφάλιο λώρο και από φόβο γιατί βολεύεται. Οι γυναίκες-πεταλούδες, οι γυναίκες-αράχνες, οι γυναίκες-σύντροφοι, που αναστατώνουν και ανατρέπουν κάθε τόσο τη ζωή του. Το όνειρο της μουσικής καριέρας και της διασημότητας, που πνίγεται μέσα σ’ ένα οικογενειακό εστιατόριο. Οι αποτυχημένες απόπειρες δραπέτευσης από τα μητρικά δεσμά.
Θα κλείσει τελικά ο Μπίλλυ τους λογαριασμούς; Θα καταφέρει να αντιτάξει «Goodbye, κύριε Φρόϋντ»;
Ρεαλιστική, με χιούμορ, ρέουσα και τολμηρή γραφή που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη.
Μια τρισδιάστατη αξονική τομογραφία των σχέσεων μάνας-γιου, των νεανικών ονείρων, των ερωτικών αναζητήσεων, των απογοητεύσεων και των επαναστάσεων της εποχής μας και της ανθρώπινης φύσης, μέσα στην οποία θα βρουν τον εαυτό τους πάρα πολλές αναγνώστριες και αναγνώστες.

 

Ο χρυσοψαρένιος

Στη Χώρα των Καρπένιων ζούσε ο Ρένιος Καρυδένιος, που του άρεσε πολύ να κολυμπάει, να κάνει βουτιές και πατητές. Ο Καρυδοπατέρας του όμως επιθυμούσε να γίνει διάσημος πρωταθλητής στην κολύμβηση, γι’ αυτό κάθε πρωί τον πήγαινε στο Καρυδοκολυμβητήριο για προπόνηση. Αλλά ο Ρένιος Καρυδένιος ήθελε να κολυμπάει ελεύθερος και ζήτησε από το Χρυσόψαρο, το φίλο του, να τον βοηθήσει. Ένα βράδυ λοιπόν ήρθε ο Βασιλιάς από τη Λιμνοχώρα και με το μαγικό ραβδί του
μεταμόρφωσε τον Ρένιο Καρυδένιο σε Χρυσοψαρένιο και τον πήρε μαζί του. Εκεί έκανε καινούργιους φίλους, ακόμα και τους κροκοδείλους, και ήταν ευτυχισμένος.
Θα συνεχίσει όμως άραγε ο Χρυσοψαρένιος να ζει στη Λιμνοχώρα ή θα γυρίσει στο σπίτι του και στην οικογένειά του;

 

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κέδρος, Εκδόσεις Μίνωας, Εκδόσεις Πατάκη, Εκδόσεις Πνοή