Λίλλυ Κοτσώνη

2022 Ελληνες λογοτέχνες
H Λίλλυ Κοτσώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία. Το 2019 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή “Το τραγούδι του ερωδιού” (εκδόσεις Ιωλκός). Το 2020 συμμετείχε στη συλλογική ποιητική έκδοση “Επί λέξει” (εκδόσεις Φίλντισι). Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Οι “360 μοίρες εκτός” είναι το δεύτερο βιβλίο της.
Ποίηση
Το τραγούδι του ερωδιού (2019), Ιωλκός
360 μοίρες εκτός (2022), Ιωλκός

Συλλογικά έργα
Επί λέξει (2020), Φίλντισι

360 μοίρες εκτός – Λίλλυ Κοτσώνη

360 μοίρεςΠοιήματα


360 μοίρες εκτός η νέα ποιητική συλλογή της Λίλλυς Κοτσώνη, που έρχεται, μετά από μια δύσκολη περίοδο εγκλεισμού, σηματοδοτώντας τη λυτρωτική έξοδο από τον ασφυκτικό κλοιό μιας προδιαγεγραμμένης πορείας.

Μια περιστρεφόμενη πολυθρόνα στο πεζοδρόμιο γίνεται το σύμβολο της αβίαστης εξωστρέφειας των συναισθημάτων και της ελεύθερης κυκλικής ματιάς στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της νέας μέρας.

Αγάπη, αφοσίωση, φιλία, πόνος, νοσταλγία, ρεαλισμός, ματαίωση, μα και ελπίδα, γεμίζουν τις σελίδες της συλλογής και παρασύρουν τον αναγνώστη στην επίγνωση της δικής του πολύτιμης αλήθειας.

Ποίηση, Ιωλκός, 2022, 80 σελ.

Το τραγούδι του ερωδιού – Λίλλυ Κοτσώνη
Η ποιητική συλλογή αποτελείται από τριάντα οκτώ πινελιές σκέψης αποτυπωμένες στο χαρτί – άλλοτε χρωματιστές, άλλοτε ασπρόμαυρες. Συναισθήματα και καταστάσεις που όλοι έχουμε ζήσει κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής μας. Αναμνήσεις και εικόνες που μας συνοδεύουν στο χρόνο.

ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ
Σωπαίνω μην ταράξω το σούρουπο,
το στόμα κλείνω ερμητικά να μη βραδιάσει.

Ζεστά κύματα οι λέξεις δραπετεύουν απ’ το στήθος μου,
στο λαιμό ανεβαίνουν,
τις χορδές καίνε και χτυπούν στον ουρανίσκο.

Τα χείλη σφίγγω
σαν χείμαρρος καυτός μην πεταχτούν
και σε τρομάξουν.

Τη λάβα καταπίνω·
φλέγομαι.

Άδικα πάλι πέρασε το απόδειπνο.

Ποίηση, Ιωλκός, 2019, 58 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ιωλκός