Μανώλης Α. Κατσούλης

Μανώλης Α. Κατσούλης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μανώλης Α. Κατσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951.
Σπούδασε μηχανολόγος εργοδηγός. Είκοσι χρόνων εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο “Στοχασμοί”. Ασχολήθηκε με τη φιλοσοφία, τη λογοτεχνία, την πολιτική. Σήμερα είναι δήμαρχος στα Γλυκά Νερά Αττικής με πλούσια κοινωνική, πολιτιστική κι εθνική δράση. Δεκάδες άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο, τοπικό και περιοδικό Τύπο. Συνεργάστηκε με παγκόσμιους φορείς για την ειρήνη, τη διεθνή αλληλεγγύη, το περιβάλλον, την ανάδειξη του αρχαίου ελληνικού πνεύματος κι ιδιαίτερα του μυκηναϊκού πολιτισμού.

Ο άνθρωπος-λύκος – Μανώλης Α. Κατσούλης

Ο άνθρωπος-λύκος


Έρωτες, σπουδές, αντίσταση, ξενύχτια, νεανικές παρέες και καθημερινός αγώνας για την επιβίωση στην Αθήνα των χρόνων της δικτατορίας… Και ύστερα οι απώλειες, η μοναξιά, η εγκατάλειψη και η δύσκολη στρατιωτική θητεία σε κάποια Μοίρα Πυροβολικού στη Θράκη, με απαράδεκτες μεθόδους εκπαίδευσης και πειθαρχίας. Και όμως ο Μιχάλης, που στα δεκαεννιά του χρόνια πίστευε ότι είχε απεριόριστες ικανότητες και ήθελε να στρατευθεί σε μια υπόθεση πανανθρώπινη για να ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής, μέσα από τις δοκιμασίες και τη σύγκρουσή του με τον άνθρωπο-λύκο θα οδηγηθεί στη λύτρωση και την αυτοσυνείδηση… Μήπως όλα είναι μια πρόβα, κομμάτια ενός μεγάλου σχεδίου, για να συναντήσει κανείς τ’ αγαπημένα του πρόσωπα σε μια άλλη πραγματικότητα και να ζήσει αληθινά;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2002, 221 σελ.

Ο άνθρωπος-λύκος – Μανώλης Α. Κατσούλης
Έρωτες, σπουδές, αντίσταση, αναμορφωτήριο, στράτευση, ξενύχτια, μουσική, νεανικές παρέες και καθημερινός αγώνας για την επιβίωση στην Αθήνα των χρόνων της δικτατορίας. Και ύστερα οι απώλειες, οι δολοφονίες, τα ατυχήματα, η μοναξιά, η εγκατάλειψη και η δύσκολη στρατιωτική θητεία σε κάποια Μοίρα Πυροβολικού στη Θράκη την εποχή της επιστράτευσης, με απαράδεκτες μεθόδους εκπαίδευσης και πειθαρχίας. Ο Μιχάλης που στα δεκαεννιά του χρόνια πίστευε ότι είχε απεριόριστες ικανότητες να ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής και ήθελε να στρατευτεί σε έναν αγώνα πανανθρώπινο, μέσα από τις δοκιμασίες και τη σύγκρουσή του με τον Άνθρωπο Λύκο θα οδηγηθεί στη λύτρωση και στην αυτοσυνείδηση. Μήπως όλα εδώ είναι μια πρόβα, κομμάτια ενός μεγάλου σχεδίου, για να συναντήσει κανείς τ’ αγαπημένα του πρόσωπα σε μία άλλη πραγματικότητα και να ζήσει εκεί πλέον αληθινά; Η ανακάλυψή του αυτή όμως θα έρθει αργά.

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2020, 396 σελ.

Μυθιστορήματα
Ο άνθρωπος-λύκος (2002), Εκδόσεις Καστανιώτη
Ο άνθρωπος-λύκος (2020), Όστρια Βιβλίο

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, Εκδόσεις Καστανιώτη

28 views.