Μανώλης Κιλισμανής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Μανώλης Κιλισμανής είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών από τη πρώτη μέρα της ζωής του η οποία τοποθετείται στην εποχή που οι Beatles κυριαρχούσαν στη Μ.Βρετανία με το She Loves You, πρώην καθηγητής αγγλικών, συνεργάτης σε πολλά έντυπα (παραδοσιακά και ηλεκτρονικά), παραγωγός ραδιοφώνου και επί τριετίας συνεργάτης των Νυχτών Πρεμιέρας, θεωρεί εαυτόν τυχερό που υπήρξε τμήμα της ομάδας των Ρόδον Club και Ρόδον FM.
Ενίοτε εκτελεί και χρέη (μέτριου) DJ.
Έγραφε στη Μουσική, αλλά και στη θρυλική, «απόλυτη» μουσική εφημερίδα, την πρώτη εβδομαδιαία του είδους της στην Ελλάδα, Οζ.
Ακολούθησαν αργότερα το Ποπ + Ροκ και βέβαια ό,τι καλύτερο υπήρξε ποτέ στο ελληνικό Ραδιόφωνο, ο Ρόδον 94,4 από το 1994 έως το 1997.

Στο χωριό – Μανώλης Κιλισμανής

Μπορεί να φύγει τώρα; ΤΩΡΑ, όμως! Όχι σ’ ένα λεπτό, όχι σε πέντε, όχι σε μισή ώρα. Τώρα, αμέσως! Να εξαϋλωθεί, να γίνει το πρώτο πετυχημένο πείραμα τηλεμεταφοράς της ανθρωπότητας και να καταλήξει κάπου δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά! Όχι, για σιγουριά σε ένα άλλο πλανητικό σύστημα καλύτερα, κάπου που ακόμα και το Εντερπράιζ θα δυσκολευόταν να φτάσει.

Σαφώς και ελλοχεύουν σοβαρότεροι κίνδυνοι στο να φέρεις κάποιον, που γνώρισες πριν από λίγη ώρα στο σπίτι σου για σεξ. Μπορεί να σε ληστέψουν, να σε δείρουν, να σε σκοτώσουν. Δεν είναι δα και λίγες οι ιστορίες, που έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια και δυστυχώς όλες αποδείχθηκαν αληθινές. Απ’ αυτά έχω γλυτώσει μέχρι τώρα. Μια φορά μόνο, μου την είχαν πέσει ένα τσούρμο πιτσιρικάδες στο πάρκο, είχα φάει μερικές ψιλές, γιατί είχα αρνηθεί να απαντήσω στο φιλοσοφικό ερώτημα «είσαι πούστης;» αλλά βαρέθηκαν μάλλον γρήγορα κι εγκατέλειψαν τη προσπάθεια, καθώς είδαν κόσμο να τους πλησιάζει, τρέχοντας και φωνάζοντας «θα σας γαμήσουμε τσογλανάκια». Δε μου είχε περάσει ποτέ, όμως, από το μυαλό πως θα ερχόμουν εγώ κάποια στιγμή στη θέση του θύτη για κάποιο από τα προαναφερθέντα εγκλήματα.

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2019, 312 σελ.

Μυθιστορήματα
Στο χωριό (2019), 24 γράμματα

Πηγές: Biblionet, 24 γράμματα