Ανδριανή

Μαρία Α. Γερασιµοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Α. Γερασιµοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στον τοµέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αµερικανικού Κολλεγίου Deree, ασχολήθηκε µε τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας για περισσότερο από δύο δεκαετίες.
Η ενασχόλησή της µε τα παιδιά και ειδικότερα µε τους εφήβους, όπως και τα µαθήµατα που έλαβε από τους µαθητές της, έγιναν αιτία να ενστερνιστεί σηµαντικότατες αξίες ζωής, τις οποίες µπόρεσε αργότερα να µεταφέρει και στα βιβλία της. Παρόλο που πάντα υπήρχε µέσα της η ανάγκη της συγγραφής, βγήκε στην επιφάνεια επιτακτικά µετά τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιµετώπισε.
Αγαπά τα ζώα και οτιδήποτε τη συνδέει µε την ηρεµία και την ιερότητα της φύσης, καθώς και τους ανθρώπους που αντιλαµβάνονται κι αγκαλιάζουν τέτοιου είδους αξίες.
Η «Ανδριανή» είναι το πρώτο από τα δύο µυθιστορήµατα που απαρτίζουν τη σειρά βιβλίων εποχής που έχει συγγράψει.
Ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους αναγνώστες της και τους δίνει τη δυνατότητα ανοιχτής επικοινωνίας µέσα από τη σελίδα της στο facebook Μαρία Α. Γερασιµοπούλου.
Μυθιστορήματα
Ανδριανή (2022), Εκδόσεις Πηγή

Ανδριανή – Μαρία Α. Γερασιµοπούλου

Ανδριανή– Το χαμένο σημείωμα –


Ο γέροντας τούς µίλησε µε τη φωνή της Μοίρας. Τους κοίταξε µε το διαπεραστικό του βλέµµα, µα δεν τους έβλεπε.

«Είµαι εδώ για να σας προειδοποιήσω. Βρήκατε την αληθινή αγάπη ο ένας στον άλλον. Όµως, αυτή είναι άνοµη κι έχει έναν πανίσχυρο εχθρό. Τη ζωή. Κάθε προσπάθεια προς την ένωσή σας, θα γίνεται αιτία δεινών, όχι µόνο δικών σας, αλλά κι άλλων ανθρώπων. Αρχής γενοµένης σήµερα».

Η Ανδριανή είναι αναγκασµένη να πληρώνει µε το αίµα της ψυχής της, ένα οικογενειακό µυστικό που τη φέρνει αντιµέτωπη µε τους δαίµονες των προγόνων της, ενώ µοιραία την αναγκάζει να υποστεί το µαρτύριο και τις συνέπειες ενός καθολικού, ανεκπλήρωτου έρωτα.

Το ιστορικό µυθιστόρηµα της Μαρίας Α. Γερασιµοπούλου, τοποθετείται στα τέλη του 19ου µε αρχές του 20ού αιώνα, στα συγκλονιστικά χρόνια της σταφιδικής κρίσης στην Πάτρα, όπου ένα αισθηματικό δράμα διαδραματίζεται σε μια Ελλάδα που αλυχτά και προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανή.

Μυθιστόρημα Εποχής

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2022, 380 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή