Μαρία Φώσκολου

Μαρία Φώσκολου

Ελληνες λογοτέχνες
H Μαρία Φώσκολου γεννήθηκε και µεγάλωσε στα προάστια του Πειραιά και είναι το µεσαίο παιδί µιας πενταµελούς οικογένειας.
Ζει µε την οικογένειά της στους πρόποδες της Πάρνηθας. Εργάζεται από µικρή, ως ιδιωτική υπάλληλος, και σήµερα εργάζεται σε ένα από τα µεγαλύτερα κτηµατοµεσιτικά γραφεία της Αθήνας. Έχει κρυµµένα στο συρτάρι στίχους και παιδικά παραµύθια, που από έφηβη ξεκίνησε να γράφει. Το «Πόσο αντέχει µια καρδιά» είναι το πρώτο της συγγραφικό έργο.

Πόσο αντέχει μια καρδιά; – Μαρία Φώσκολου

Πόσο αντέχει μια καρδιά;


Όταν η Δανάη ερωτεύεται εντελώς απρόσµενα τον Μάνο, αρχίζει µια ιστορία αγάπης που µοιάζει ιδανική. Μια ζωή ονειρεµένη που το νήµα της κόβεται απότοµα εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήµατος.

Η Δανάη, σε νεαρή ηλικία, αναγκάζεται να βιώσει τη δυσβάσταχτη αυτή απώλεια. Και µετά από µια µεγάλη περίοδο αποµόνωσης, θα θελήσει να βρει τρόπο να τιµωρήσει τον εαυτό της που έµεινε πίσω αναγκασµένη να συνεχίσει να ζει.

Μέσα σε αυτή την παραφροσύνη θα γνωρίσει τον Αλέξανδρο µε το αγγελικό του πρόσωπο. Μαζί του, θα γευτεί τον έρωτα από την αρχή. Κοντά του, θα γνωρίσει τον φόβο.

Ένα δυνατό µυθιστόρηµα που οδηγεί τον αναγνώστη, από την αγκαλιά της αγάπης στην παράνοια της κακοποίησης.

Άραγε, πού µπορεί µια καρδιά
να ησυχάσει;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 322 σελ.

Μυθιστορήματα
Πόσο αντέχει μια καρδιά; (2020), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή

30 views.