Μαρία Χονδρού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Χονδρού γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε στη σχολή σκηνοθεσίας Λυκούργου Σταυράκου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αστρονομίας και δημιουργικής γραφής.
Της αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να κάνει κατασκευές.
Διήγημά της περιέχεται στη συλλογή «Ιστορίες κάτω από το γκι», Εκδόσεις Πολύτροπον, Δεκέμβριος 2014.
Διακρίθηκε σε διαγωνισμό διηγήματος από τις εκδόσεις ANIMA, όπου το διήγημά της περιλαμβάνεται στη συλλογή «Σταγόνες του χειμώνα».
Τιμήθηκε με έπαινο για το παραμύθι της “Ο κόσμος των δράκων” στο 33ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών για το έτος 2014, ενώ διακρίθηκε στο διαγωνισμό της Veramand Limited, όπου διήγημά της με τίτλο «Θολή Πραγματικότητα» θα περιλαμβάνεται σε συλλογή ηλεκτρονικής μορφής, μέσα στο έτος 2017.
Τον Ιούνιο του 2017 εκδόθηκε το πρώτο της παιδικό βιβλίο από τις εκδόσεις Anima, με τίτλο “Ο Μαγικός Κόσμος της Δριπαικόσας”.

Ο μαγικός κόσμος της Δριπαικόσας – Μαρία Χονδρού

Ονειρεύεσαι; Πιστεύεις στη μαγεία; Στα παραμύθια; Στις νεράιδες, στα ξωτικά, στους δράκους; Κάνεις με την φαντασία σου περίπλοκα σχήματα χαζεύοντας τα σύννεφα; Αν ναι, τότε μπορείς να βοηθήσεις. Ναι σίγουρα μπορείς. Γιατί αυτό το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου… σσς… μη το πεις δυνατά… είναι ένα μαγικό ταξίδι για να επιστρέψουμε ξανά στον κόσμο των παραμυθιών. Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά μα και το μυαλό σου περισσότερο, γιατί η μαγεία κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Είσαι έτοιμος; Κλείσε τα μάτια σου για λίγο και ονειρέψου. Ακολούθησε προσεχτικά το Ζαχαρία, τον Άγγελο και όλα τα μυστήρια πλάσματα σε ένα μοναδικό ταξίδι γιατί ο τελευταίος δράκος πρέπει να σωθεί. Ακολούθησε τους στον κόσμο της Δριπαικόσας. Πρόσεξε μόνο, πρέπει να πιστεύεις αλλιώς όλα θα χαθούν. Να είσαι έτοιμος. Πιστεύεις; Τότε ναι, υπάρχει ελπίδα. Και μην ξεχνάς, η επιλογή είναι πάντα και μόνο δική σου.
Εικονογράφηση: Ηλιάννα Καλαδάμη

Παιδική λογοτεχνία, Anima Εκδοτική, 2017, 100 σελ.

Θαμμένες μνήμες – Μαρία Χονδρού

Ποιοί είμαστε τελικά; Πόσα γνωρίζουμε για τη ζωή μας… για το εαυτό μας. Οι μνήμες μας τελικά είναι επιλεκτικές; Ορίζουν ζωές και χτίζουν συρματοπλέγματα ενάντια στο χρόνο; Σε όλα αυτά που ζήσαμε αλλά ποτέ δεν μάθαμε. Ή τελικά είναι όλα στημένα. Ένα ανόητο παιχνίδι με τον εαυτό μας. Μήπως τελικά τα σημάδια, αυτά που θεωρούμε κομμάτια διαίσθησης, πυγολαμπίδες στο σκοτάδι, τα έχουμε καρφώσει εμείς οι ίδιοι; Για να θυμηθούμε. Να θυμηθώ. Κανείς δεν με ρώτησε τι θέλω. Δε μου έδειξε τις επιλογές. Η ζωή σου. Η ζωή μου. Μάλλον δε χρειάστηκε καν.. δεν υπήρχε θέμα επιλογής. Η μοίρα ήταν ήδη κεντημένη. Δε ξέρω από ποιον. Δεν έχει σημασία. Το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο.

Μυθιστόρημα, Anima Εκδοτική, 2018, 236 σελ.

Παιδική λογοτεχνία
Ο μαγικός κόσμος της Δριπαικόσας (2017), Anima Εκδοτική
Θαμμένες μνήμες (2018), Anima Εκδοτική

Πηγές: Biblionet, Anima Εκδοτική

36 views