Μαρία Κατσικοβόρδου

Μαρία Κατσικοβόρδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Κατσικοβόρδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα.
Σπούδασε στο Αμερικάνικο Κολέγιο, Deree, Marketing και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Cardiff της Ουαλίας στις Διεθνείς Δημόσιες Σχέσεις και στην Πολιτική Επικοινωνία. Η ίδια εργάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια σε διάφορα γραφεία Τύπου και εταιρίες Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Ζει στην Αθήνα και απολαμβάνει να περνά χρόνο στα social media, στο facebook και στο twitter, ενώ όποτε κάτι της κάνει εντύπωση το μοιράζεται στο όμορφο blog της mou-ekane-entyposi.
Το βιβλίο της “Αναζητώντας ένα happy end” είναι το πρώτο που γράφει.
Μυθιστορήματα
Αναζητώντας ένα Happy End (2011), Andy’s Publishers
Τα ποτέ που έγιναν ζωή (2016), Andy’s Publishers

Τα ποτέ που έγιναν ζωή – Μαρία Κατσικοβόρδου

Τα ποτέ που έγιναν


Πόσο εύκολα οι λέξεις “ποτέ” και “για πάντα” βγαίνουν από ένα στόμα και πόσο δύσκολο είναι για τη ζωή αυτές να τις βγάλει αληθινές. Με πόσο ενθουσιασμό δίνονται υποσχέσεις “ό,τι και αν συμβεί” και πόσο γρήγορα αυτό το “ό,τι” έρχεται να το προκαλέσει η ζωή, να δει τη δύναμή του και την αντοχή του.

“Τα ποτέ που έγιναν ζωή”, είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην Αθήνα και μιλά για τα διλήμματα και τις αγωνίες τριών κοριτσιών, όταν η ζωή ένα καλοκαίρι, λίγο μετά τα 30 τους, τις φέρνει αντιμέτωπες με τα ποτέ που έχουν πει, απέναντι σε στιγμές που δεν πίστευαν ποτέ ότι στη δική τους ζωή θα συμβούν, σε μάχη με σκέψεις, ανάγκες και επιθυμίες που έρχονται σε ρήξη με το παρελθόν τους και ανοίγουν το δρόμο για ένα διαφορετικό μέλλον.

Η Μαρκέλλα είναι καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και ονειρεύεται οικογένεια και πολλά παιδιά με τον μεγαλοδικηγόρο Νίκο. Η Άννα είναι μοντέλο με διεθνή αναγνώριση, κόρη εφοπλιστή και όπως γράφουν τα περιοδικά ετοιμάζεται να παντρευτεί με τον Άρη, Βουλευτή Αθηνών και πολιτικό καριέρας. Και η Ελένη είναι τραπεζικός υπάλληλος, κόρη γνωστού τραπεζίτη, παντρεμένη με τον μεγάλο της έρωτα τον Γιάννη, σε ένα τέλειο γάμο και για πάντα δική του. Το τέλος του καλοκαιριού θα βρει τις τρεις αυτές κοπέλες σε μια άλλη ζωή από αυτή που είχαν συνηθίσει, με έναν άλλον εαυτόν τους από αυτόν που κάποτε ήταν.

Μυθιστόρημα, Andy’s Publishers, 2016, 257 σελ.

Αναζητώντας ένα Happy End – Μαρία Κατσικοβόρδου

Αναζητώντας ένα


Η ζωή δεν κινείται γραμμικά, η ζωή δεν έχει το ίδιο πλάνο για όλους, η ζωή δεν έχει για εμάς τα ίδια όνειρα με εμάς….τα δικά της όμως ίσως τελικά να είναι πιο όμορφα από ό,τι έχουμε οι ίδιοι ποτέ τολμήσει να ονειρευτούμε.

Το “Αναζητώντας ένα happy end” είναι ένα βιβλίο ρομαντικό, όπως και η ηρωίδα του, η Νανά, και παρουσιάζει την πορεία της και τα εμπόδια που συνάντησε, μέχρι τα 35 έστω, απέναντι στα δικά της όνειρα, στις προσδοκίες της, στις φιλοδοξίες της, στους έρωτες, στη ζωή την ίδια μέσα από την αναζήτηση του δικού της happy end!

Μυθιστόρημα, Andy’s Publishers, 2011, 200 σελ.

Πηγές: Biblionet, Andy’s Publishers