Μαρία Βρυσανάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Βρυσανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου κατοικεί μόνιμα, εργάζεται και σπουδάζει κοινωνική λειτουργός.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και τον περισσότερό της χρόνο τον αφιερώνει στη λογοτεχνία -είτε γράφοντας είτε διαβάζοντας- και τον αγαπημένο της σκύλο. Λατρεύει τη σοκολάτα και οτιδήποτε έχει σχέση με το φαγητό, ενώ απολαμβάνει να εξερευνεί τη φύση και να πηγαίνει εκδρομές με τους φίλους της. Προτού ανακαλύψει την αγάπη της για τη συγγραφή, τα σκίτσα και τα παζλ ήταν η αγαπημένη της ασχολία. Το βιβλίο της «Η αναμέτρηση» είναι το πρώτο από τη σειρά “Θεοί και Δαίμονες”.
Έχει την όμορφη ιστοσελίδα: Θεοί και Δαίμονες – Μαρία Βρυσανάκη.
Μυθιστορήματα
Θεοί και Δαίμονες: Η Αναμέτρηση (2017), Λυκόφως
Θεοί και Δαίμονες: Σύγκρουση (2018), Λυκόφως
Θεοί και Δαίμονες: Κυριαρχία (2019), Λυκόφως
Θεοί και Δαίμονες: Δεσμοί ψυχών (2021), Λυκόφως

Θεοί και Δαίμονες – Μαρία Βρυσανάκη

Θεοί και ΔαίμονεςΔεσμοί Ψυχών
Βιβλίο 4ο


Δύο καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται.
Μία ισχυρή κατάρα εθισμού και αγάπης.
Ένας άνθρωπος που γεννήθηκε για να πεθάνει για τους Θεούς.
Και η κρισιμότερη απόφαση που καλείται να πάρει.

Με τον Γκέιλ νεκρό και την αποστολή της να έχει αποτύχει, η Μέγκαν βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εκτέλεση. Ο Κρέιτον θα πάρει τελικά την εκδίκησή του.
Και ο Διάβολος θα χάσει την αιωνιότητα την Ημέρα της Κρίσης.
Ο Διάβολος όμως δεν παραιτείται ποτέ. Αποφασισμένος να κερδίσει, αυτός και οι σύμμαχοί του θα στείλουν το μοναδικό άτομο που μπορεί να πάρει την Μέγκαν με το μέρος τους.
Μία περίεργη αιχμαλωσία.
Μία ενδιαφέρουσα πρόταση ισχύος.
Και δύο δεσμοί ψυχών, ικανοί να φέρουν την αγάπη και τη Δευτέρα Παρουσία.
Κάθε δεσμός όμως έχει και ένα τίμημα.
Ποιο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η Μέγκαν;

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2021, 492 σελ.

Θεοί και Δαίμονες – Μαρία Βρυσανάκη

Κυριαρχία
Βιβλίο 3ο


Η Μέγκαν δεν θα είναι ποτέ όπως πριν.

Αναγκασμένη να ζήσει μακριά από τον Γκέιλ, έφυγε από τη Νόρθεα με έναν σκοπό: να ελευθερώσει τον Κορβίνιους από τις φυλακές και να μάθει το μυστικό του για να διορθώσει το λάθος της. Να αναστήσει τον αδερφό της.

Με τον Μέισον στο πλευρό της, ξεκινά τη μεγάλη της αποστολή.

Όμως, οι πραγματικοί εχθροί τούς περιμένουν εκεί, μαζί με νέα μυστικά που θα αλλάξουν για πάντα τον κόσμο των Λερόιλ, των Θεών και των ανθρώπων. Η καταιγίδα των αποκαλύψεων φέρνει τη Μέγκαν αντιμέτωπη με Αρχαίους Θεούς, συμμαχίες και πολέμους, οικογενειακά μυστικά, κατάρες των Θεών και το δαιμονικότερο πλάσμα που στοιχειώνει τα όνειρα των ανθρώπων.

Οι σύμμαχοί της λιγοστεύουν. Ρεμόρ και Λερόιλ αλλάζουν. Κανείς δεν είναι όπως πριν. Κανείς δεν είναι ασφαλής.

Και κάποιος πρέπει να πεθάνει.

Η Μέγκαν θα βρεθεί ενώπιον του μεγαλύτερου διλήμματος: Μήπως το να φέρει πίσω τον αδερφό της σημαίνει πως θα χάσει για πάντα τον αγαπημένο της;

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2019, 456 σελ.

Θεοί και Δαίμονες – Μαρία Βρυσανάκη

Σύγκρουση
Βιβλίο 2ο


Η δοκιμασία τελείωσε, αλλά όχι όπως η Μέγκαν Φορμπς θα ήθελε. Δύο από τους φίλους της χάθηκαν και η ίδια προσπαθεί να διαχειριστεί το βάρος της απώλειάς τους, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αποκάλυψη που ποτέ δεν περίμενε.

Ο Ρόναλντ είναι φυλακισμένος και περιμένει την καταδίκη του, γνωρίζοντας πως ο θάνατός του είναι η σωτηρία της Μέγκαν, παρότι εκείνη θα κάνει τα πάντα για να τον ελευθερώσει.

Πώς, όμως, θα τον σώσει, όταν και η ίδια κινδυνεύει από τον Κρέιτον;

Με τον Γκέιλ στο πλευρό της, αναζητούν σωτηρία. Οι δυο τους έρχονται όλο και πιο κοντά, ανακαλύπτουν μαζί νέα μυστικά για τον κόσμο τους αλλά και τους πραγματικούς σκοπούς της δοκιμασίας, ενώ προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να γλιτώσουν τον Ρόναλντ από την εκτέλεση και να φύγουν μακριά.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2018, 486 σελ.

Θεοί και Δαίμονες – Μαρία Βρυσανάκη

Η Αναμέτρηση
Βιβλίο 1ο


Η Μέγκαν Φορμπς γεννήθηκε για να πεθάνει
Γιατί… όταν τολμάς να παίζεις με τον Θεό, πρέπει να ξέρεις να χάνεις

Η Μέγκαν Φορμπς εκπαιδεύεται στην Ακαδημία να μισεί, όπως όλοι οι Ρεμόρ, τους ανθρώπους και, εάν χρειαστεί, να θυσιαστεί στον επόμενο πόλεμο εναντίον τους, προκειμένου να κερδίσουν την εξουσία οι Λερόιλ.

Η μοίρα των Ρεμόρ είναι προδιαγεγραμμένη: Οφείλουν να ορκίζονται πίστη στην ανώτερη φυλή και να πολεμούν για εκείνη, με αντάλλαγμα οι Λερόιλ να διαιωνίζουν το είδος τους.

Η Μέγκαν επαναστατεί. Αψηφώντας έναν από τους σημαντικότερους νόμους των Λερόιλ, ερωτεύεται έναν Ρεμόρ με κίνδυνο να καταλήξει στη φυλακή, την ώρα που σχεδιάζει να φύγει από την Ακαδημία και να αναζητήσει ένα μέρος για να ζήσει ελεύθερη μαζί του και με τους αγαπημένους της.

Και μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το πετύχει: να γίνει φύλακας του μεγαλύτερου εχθρού της. Και είναι αποφασισμένη να το κάνει, ακόμα και αν πρέπει να σκοτώσει τους όμοιούς της.

Δεν ξέρει όμως ότι εκείνοι που εμπιστεύεται κρατάνε μεγάλα μυστικά, ούτε ότι κάποιοι θα την μπλέξουν στα παιχνίδια τους, για να εκπληρώσουν τα σχέδια των Θεών.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2017, 436 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως

Please wait...