Μαρίνα Ζαφείρη

Μαρίνα Ζαφείρη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρίνα Ζαφείρη γεννήθηκε στη Λάρισα και τα πρώτα χρόνια της εφηβείας της τα έζησε στο Dusseldorf της Γερμανίας.
Το 1986 σπούδασε στο Βερολίνο και τελείωσε σινάμα την σχολή Τουριστικών επαγγελμάτων. Εργάστηκε ως ξεναγός σε Γερμανική εταιρεία στην Αθήνα. Το 2000 ασχολήθηκε με τον χώρο της μόδας ως: Makeup-Artist και σήμερα ζει ανάμεσα Βερολίνο και Άλιμο Αττικής. Είναι μέλος φιλανθρωπικού ιδρύματος με στόχο να βοηθήσει οικογένειες που τα παιδιά τους ανήκουν σε διαφορετικό φύλο. Αυτή είναι η πρώτη συγγραφική της απόπειρα καθώς στο παρελθόν έχει γράψει και δύο κινηματογραφικά σενάρια τα οποία ακόμη δεν έχουν δημοσιευτεί.
Μυθιστορήματα
Πέρα από το… φύλο (2015), Εκδόσεις Όστρια

Πέρα από το… φύλο – Μαρίνα Ζαφείρη

Πέρα από το... φύλο


Ένα ζευγάρι Γερμανών αρχαιολόγων που ζει και διδάσκει στο Βερολίνο αποφασίζει να υιοθετήσει ένα αγοράκι από κάποιο ίδρυμα της Αθήνας.
Το όνειρο εκπληρώνεται, η αγάπη αγκαλιάζει και προσφέρει απλόχερα ευτυχία στο τρίπτυχο της ολοκλήρωσης.
Ο Μάριος είναι ένα παιδί διαφορετικό. Οι γονείς το ανακαλύπτουν στην εφηβεία, το στηρίζουν και μετά από πολλαπλές διαγνώσεις ψυχιάτρων σπεύδουν σε επαναπροσδιορισμό φύλου.
Το παιδί, κοπέλα πια, βρίσκει τη χαμένη γαλήνη της ψυχής της, προχωρά μπροστά, μεγαλώνει κοιτώντας με σεβασμό τα εμπόδια της ζωής, μέχρι που ανακαλύπτει τυχαία την πράξη υιοθεσίας της.
Θέλοντας να ανακαλύψει τις ρίζες της, πηγαίνει στην Αθήνα. Πόνος, σπαραγμός, απώλεια σκορπίζουν την καρδιά της. Από πού να μαζέψει τα κομμάτια της κι από πού να ξεκινήσει τη ζωή της! Ανηφορίζει έναν Γολγοθά στρωμένο από οδύνες που αιμορραγούν.
Η ελπίδα, η αγάπη και η αξιοπρέπεια, όμως, δεν την εγκαταλείπουν, ορίζουν τη ζωή της! Και με αυτές τις αξίες πορεύεται.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2015, 242 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Όστρια