Μυρτώ Μαραγκού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μυρτώ Μαραγκού γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε Γλωσσολογία στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, στην πόλη της Ρόδου. Η επιλογή των σπουδών, εν μέρει καρμική, οφείλεται στο μεγάλο της ενδιαφέρον για τις γλώσσες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια γραφολογίας, επικοινωνίας, αυτογνωσίας και δραστηριοποιείται στον χώρο της επιμέλειας-διόρθωσης κειμένων. Κληρονόμησε από την οικογένειά της το μικρόβιο της αγάπης για τα βιβλία και έκτοτε δεν μπορεί να τα αποχωριστεί. Η συγγραφή βιβλίων ξεκίνησε κατά τα φοιτητικά της χρόνια και όχι από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Όμως, κατέληξε να γίνει ανάγκη και τρόπος έκφρασης.
Το πρώτο της μυθιστόρημα εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, με τον τίτλο «Κυνηγός» (Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή). Όταν δεν γράφει, της αρέσει να μελετά αρχαία κείμενα, ψυχολογία και φιλοσοφία, να ζωγραφίζει με διάφορες τεχνικές και να χάνεται µε τις ώρες σε ατελείωτο gaming και διάβασμα.

Κυνηγός – Μυρτώ Μαραγκού
Η Νέρεζα είναι µια κοπέλα χωρίς οικογένεια, µόνη στον κόσµο. Κανένας δεν νοιάστηκε ποτέ για εκείνη. Είναι στη φυλακή για ένα έγκληµα που δεν θυµάται αν έκανε, που δεν ξέρει πότε το έκανε. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε κανένας που να της µιλήσει για το παρελθόν της, την ταυτότητά της. Μοναδική της περιουσία ένα µικρό µαύρο βιβλίο, χωρίς τίτλο, που δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε στην κατοχή της και που περιγράφει έναν άλλο κόσµο, τελείως διαφορετικό από τον δικό της.
Μία µέρα, εντελώς απρόβλεπτα, ελευθερώνεται από τη φυλακή και αναγκάζεται να ζήσει µια καινούρια ζωή σε ένα άγνωστο σπίτι, σε µια άγνωστη πόλη, ανάµεσα σε άγνωστους ανθρώπους. Και πάνω που έχει αρχίσει να συνηθίζει στους νέους ρυθµούς, το βιβλίο εξαφανίζεται. Έτσι, χάνει το µοναδικό κοµµάτι που τη συνέδεε έως τώρα µε τον εαυτό της. Η απώλειά του είναι ένα τροµερό χτύπηµα για εκείνη και το γεγονός αυτό τη βυθίζει στο χάος.
Και τότε, εµφανίζεται η Σκιά…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2017, 166 σελ.

Τέλος – Μυρτώ Μαραγκού
Ενα ταξίδι με το τρένο· δύο άγνωστοι, μία γυναίκα κι ένας άντρας.
Μια αναπάντεχη συνάντηση με έντονη αλληλεπίδραση.
Παιχνίδια λέξεων, ψυχολογικά τρικ, μοναχικές διαδρομές αυτογνωσίας και λύτρωσης.
Κι όταν ο ένας φεύγει, μένει πίσω ένα αινιγματικό αντικείμενο που θα οδηγήσει σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι θησαυρού.
Η συγχρονικότητα που τους ένωσε, θα διασταυρώσει ξανά τις πορείες τους;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 210 σελ.

Μυθιστορήματα
Κυνηγός (2017), Εκδόσεις Πηγή
Τέλος (2019), Εκδόσεις Πηγή

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή