Νανά Μπροδήμα

Νανά Μπροδήμα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Νανά Μπροδήμα είναι μια χαρισματική ποιήτρια και συγγραφέας.
Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, πέντε βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και ένα διήγημα, από τις εκδόσεις Όστρια Βιβλίο. Καθώς και τρία βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, από τις εκδόσεις Μιχάλης Σιδέρης.
Ποίηση
Υποσεινήδητες αλήθειες (2014), Όστρια Βιβλίο
Στη δίνη του έρωτα (2014), Όστρια Βιβλίο
Στα απόκρυφα μονοπάτια της καρδιάς (2014), Όστρια Βιβλίο

Διηγήματα
Μια ωραία πεταλούδα (2014), Όστρια Βιβλίο

Παιδική λογοτεχνία
Η επιστροφή της χαμένης άνοιξης (2014), Όστρια Βιβλίο
Ένα ψάρι ήρωας (2015), Όστρια Βιβλίο
Η γερόντισσα Ευκαιρία & ο άπληστος νεαρός (2015), Όστρια Βιβλίο
Ο μαγεμένος καθρέφτης (2018), Όστρια Βιβλίο
Ένας αδικοχτυπημένος από τη μοίρα γίγαντας (2018), Όστρια Βιβλίο
Η μάγισσα πολύχρωμη και ο μικρός ζωγράφος (2021), Μιχάλης Σιδέρης
Τα καλύτερα Χριστούγεννα της Ροζούλας (2021), Μιχάλης Σιδέρης
Φιλία με μια πεταλούδα (2022), Μιχάλης Σιδέρης
Το μαγικό τετράδιο του Άγιου Βασίλη (2022), Μιχάλης Σιδέρης

Το μαγικό τετράδιο του Άγιου Βασίλη – Νανά Μπροδήμα

Το μαγικό


Η αξία του να μοιράζεσαι.
Δεν έχει σημασία πόσα παιχνίδια, ρούχα ή λιχουδιές έχεις.
Αν δεν μοιράζεσαι, δεν έχεις τίποτα.
Η ηρωίδα μας δεν το είχε συνειδητοποιήσει αυτό.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά! Όταν νιώσει την αξία του να μοιράζεσαι, θα καταλάβει και τη σημασία και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
Ένα δώρο δίνει χαρά όχι μόνο σε αυτόν που το παίρνει αλλά και σε αυτόν που το δωρίζει ανοίγοντας την καρδιά του.

Εικονογράφηση: Νικολέττα Φιλιππίδη

Παιδική λογοτεχνία, Μιχάλης Σιδέρης, 2022, 24 σελ.

Φιλία με μια πεταλούδα – Νανά Μπροδήμα

Φιλία με


Η φιλία είναι πολύτιμο αγαθό είτε υπάρχει μεταξύ ανθρώπων, είτε μεταξύ ενός ανθρώπου και κάποιου άλλου πλάσματος της φύσης. Ακόμα και η εφήμερη και σύντομη φιλία μιας πεταλούδας είναι ανεκτίμητη και αξίζει να τη ζήσουμε και να τη θυμόμαστε για πάντα. Μια ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά να αγαπούν και να προστατεύουν τις πεταλούδες μιας και είναι τόσο πολύτιμες.

Εικονογράφηση: Ιφιγένεια Σιδέρη

Παιδική λογοτεχνία, Μιχάλης Σιδέρης, 2022, 24 σελ.

Τα καλύτερα Χριστούγεννα της Ροζούλας – Νανά Μπροδήμα

Τα καλύτερα


Τα καλύτερα Χριστούγεννα της Ροζούλας μάς ταξιδεύουν σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα, όπου η μαγεία των Χριστουγέννων, η αγάπη και η χαρά είναι διάχυτες, ενώ η ανιδιοτέλεια, η αλληλοβοήθεια και η προσφορά, παρά τις προσωρινές δυσκολίες, τελικά ανταμείβονται και κάνουν τα Χριστούγεννα της Ροζούλας αξέχαστα.

Εικονογράφηση: Χρύσα Διανέλλου

Παιδική λογοτεχνία, Μιχάλης Σιδέρης, 2021, 24 σελ.

Η μάγισσα πολύχρωμη και ο μικρός ζωγράφος – Νανά Μπροδήμα

Η μάγισσα πολύχρωμη


Τη μονότονη ζωή μιας μάγισσας που ζούσε ολομόναχη σε ένα σκοτεινό κάστρο διακό­πτει η ξαφνική επίσκεψη ενός μικρού αγοριού. Μαζί ανακαλύπτουν όχι μόνο την κρυμμένη καλοσύνη της μάγισσας αλλά και την άγνωστη μαγική της δύναμη. Βάζοντας λίγο χρώμα στη ζωή της αλλά και στη ζωή των νέων της φίλων, η μάγισσα έγινε Πολύχρωμη!

Μια όμορφη ιστορία για τη μαγική δύναμη της φιλίας!

Εικονογράφηση: Δήμητρα Πέππα

Παιδική λογοτεχνία, Μιχάλης Σιδέρης, 2021, 24 σελ.

Ένας αδικοχτυπημένος από τη μοίρα γίγαντας – Νανά Μπροδήμα

Ένας αδικοχτυπημένος


Ο καλός και πολύ πλούσιος γίγαντας τα χάνει όλα σε μία στιγμή κακού και ενώ έχει αποσυρθεί από την κοινωνία και έχει κλειστεί στον εαυτό του, οι καλοί του φίλοι που δεν ξεχνούν πόσα απλόχερα τους έχει προσφέρει σε δύσκολες στιγμές, συνωμοτούν μαζί με την καλή μάγισσα και τον σώζουν από τη βαθιά μελαγχολία του· του γιατρεύουν για πάντα τις πληγές με την αγάπη και συμπαράστασή τους. Το βιβλίο «Ένας αδικοχτυπημένος από τη μοίρα γίγαντας» μάς διδάσκει την αξία της προσφοράς και επίσης μας υπενθυμίζει ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο στη ζωή και ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες πάντα για όσα έχουμε.

Παιδική λογοτεχνία, Όστρια Βιβλίο, 2018, 30 σελ.

Ο μαγεμένος καθρέφτης – Νανά Μπροδήμα

Ο μαγεμένος καθρέφτης


Τρεις αχώριστοι αδελφικοί φίλοι που η φιλία τους θα δοκιμαστεί στο όνομα της αγάπης. Απρόσμενες χαρές αλλά και αναπάντεχες δοκιμασίες και θλίψεις περιμένουν τον Ιερεμία, τον έναν από τα τρία παιδιά. Μια κακιά μάγισσα και η κατάρα της που φυλάγεται για καιρό σε έναν μαγεμένο καθρέφτη και που απροσδόκητα θα πέσει πολλά χρόνια μετά σε λάθος χέρια. Λίγο πριν χαθούν όλα θα έρθει η πραγματική αγάπη να σώσει τον ήρωα του παραμυθιού και θα ομορφύνει τις ζωές όλων των αγαπημένων του.

Παιδική λογοτεχνία, Όστρια Βιβλίο, 2018, 30 σελ.

Ένα ψάρι ήρωας – Νανά Μπροδήμα

Ένα ψάρι ήρωας


Αφιερωμένο σε όλους εκείνους που δεν τους δόθηκε απλόχερα το θείο δώρο της ομορφιάς της όψης αλλά τα κατάφεραν γιατί διέθεταν κάτι ανώτερο… την ομορφιά της ψυχής.

Παιδική λογοτεχνία, Όστρια Βιβλίο, 2015, 20 σελ.

Η γερόντισσα Ευκαιρία & ο άπληστος νεαρός – Νανά Μπροδήμα

Η γερόντισσα


Όλα τα βιώματά μας, μας διδάσκουν κάτι και προπαντός αυτά που σημαδεύουν την ψυχή μας.

…Και η γερόντισσα συνέχισε το έργο της, αυτό που ήξερε πολύ καλά να κάνει τόσα χρόνια και συνεχίζει ως τις μέρες μας, να δίνει δηλαδή ευκαιρίες και αυτό που κρίνει κάθε φορά πως χρειάζεται πραγματικά ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά. Ίσως την επόμενη φορά να στεκόταν πιο τυχερή και να κατάφερνε να βοηθήσει κάποιον να πραγματοποιήσει με την ευκαιρία που θα του προσέφερε, τα όνειρά του…

Παιδική λογοτεχνία, Όστρια Βιβλίο, 2015, 16 σελ.

Υποσεινήδητες αλήθειες – Νανά Μπροδήμα

Υποσεινήδητες αλήθειες


Αλήθειες που κρύβουμε μέσα μας, στο υποσυνείδητό μας. Λύσεις σε όλα τα προβλήματά μας, στις φοβίες και τις ανασφάλειές μας. Όλα βρίσκονται μέσα μας. Αρκεί τρόπο να βρούμε στο υποσυνείδητό μας να βουτήξουμε, στην επιφάνεια όσα μας βασανίζουν να βγάλουμε και να τα αντιμετωπίσουμε. Μονάχα εμείς τον τρόπο θα τον βρούμε. Πρέπει τη δύναμη από μέσα μας να αντλήσουμε και σε όλα τα ερωτήματά μας απαντήσεις τότε θα μπορέσουμε να δώσουμε. Με αυτό τον τρόπο θα οδηγηθούμε στην αυτογνωσία και εν τέλει στην αυτοπραγμάτωση.
Η ποιητική συλλογή Υποσυνείδητες Αλήθειες αποτελείται από 70 έμμετρα ποιήματα.

Ποίηση, Όστρια Βιβλίο, 2014, 86 σελ.

Στη δίνη του έρωτα – Νανά Μπροδήμα

Στη δίνη του έρωτα


Η ποιητική συλλογή στη δίνη του έρωτα αποτελείται από 30 έμμετρα ποιήματα τα οποία περιγράφουν τις διακυμάνσεις του έρωτα που ξεκινάει από θαυμασμό και παίρνει πολλές μορφές στην προσπάθειά του να ανθίσει. Συναντά πολλές φορές εμπόδια και ίσως κάποιες απ’ αυτές να παραμένει ανεκπλήρωτος .Στο παρόν βιβλίο προσεγγίζεται ο έρωτας σαν μια δίνη, σαν μια σειρά συναισθημάτων, καταστάσεων ή γεγονότων που προκαλούν ζάλη και αναστάτωση σε αυτόν που τον βιώνει.

Ποίηση, Όστρια Βιβλίο, 2014, 60 σελ.

Στα απόκρυφα μονοπάτια της καρδιάς – Νανά Μπροδήμα

Στα απόκρυφα μονοπάτια της καρδιάς


Στα απόκρυφα, αδιάβατα, μυστικά μονοπάτια ακόμα κι από εμάς τους ίδιους. Υποσυνείδητα υπόγεια συναισθήματα, όσα έχουμε προσπαθήσει για χρόνια να πνίξουμε αλλά διέξοδο κάποτε βρίσκουν και ορμητικά σαν χείμαρροι μας καταπνίγουν.
Όσα συναισθήματα δεν τολμήσαμε να ομολογήσουμε ούτε στον ίδιο τον εαυτό μας και μόνο αν μπούμε βαθιά στα απόκρυφα μονοπάτια της καρδιάς μας θα καταφέρουμε κάποια μέρα να λυτρωθούμε.

Ποίηση, Όστρια Βιβλίο, 2014, 58 σελ.

Μια ωραία πεταλούδα – Νανά Μπροδήμα

Μια ωραία πεταλούδα


Το διήγημα “Μια ωραία πεταλούδα” είναι μια αλληγορική ιστοριούλα, ένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά που καμιά φορά χάνουν το πραγματικό νόημα της ζωής και που άθελά τους ξεχνούν τα πράγματα που έχουν αληθινή αξία ή ακόμα μπορεί και να προδίδουν αυτούς που τους αγαπούν πραγματικά και όταν το αντιλαμβάνονται είναι ήδη πολύ αργά.

Διήγημα, Όστρια Βιβλίο, 2014, 22 σελ.

Η επιστροφή της χαμένης άνοιξης – Νανά Μπροδήμα

Η επιστροφή της χαμένης άνοιξης


Μπορεί άραγε να υπάρξει αντίδοτο στην κατάρα μιας κακιάς μάγισσας; Κάτι ανώτερο που να μπορέσει να νικήσει την κακία και το μίσος και να φέρει γαλήνη και αγάπη στην καρδιά; Η επιστροφή της χαμένης άνοιξης είναι ένα παραμύθι που εξυμνεί την πραγματική αγάπη, την αγάπη δίχως όρια που έχει τη δύναμη να νικά τα πάντα

Παιδική λογοτεχνία, Όστρια Βιβλίο, 2014, 34 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, Μιχάλης Σιδέρης