Ναταλία Νικοδήμου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ναταλία Νικοδήμου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Μεγάλωσε στα Εξάρχεια και εντρύφησε στα μικροοικοσυστήματα, από τις γλάστρες των μπαλκονιών έως και τον λόφο του Στρέφη. Η αγάπη της για τη φύση την έσπρωξε στην επιστήμη της βιολογίας, στις καταδύσεις και στις βοτανολογικές εξορμήσεις. Αποκεντρώθηκε το 2001 με τον σύζυγό της και έκτοτε ζουν σε ένα αγρόκτημα στη Λακωνία. Εργάζεται ως καθηγήτρια βιολογίας στην μέση εκπαίδευση και λατρεύει τα ξωτικά, τα δελφίνια και τους μαθητές της.

Παρελθοντικοί – Ναταλία Νικοδήμου
Όσοι παρελθοντικοί δεν εγκατέλειψαν αγαπημένους ή μοιραίους τόπους, περιπλανώνται τώρα στον άχρονο χρόνο. Άλλοτε προσπαθούν να θυμηθούν κι άλλοτε ενεργούν παθητικά στο παρόν χωρίς σύνδεση με το πριν και το μετά. Όλοι αγαπούν τη Γη και κατανοούν τον βασικό σκοπό: η Γη να παραμείνει όπως έχει.

Μια γυναίκα με τον μονόφθαλμο γάτο της καλούνται μετά από αιώνες πίσω στο αγρόκτημά τους. Μία εκούσια επιστροφή που όμως έχει μεγάλη σημασία για τους τελευταίους Γήινους.
Διαφορετικοί τόποι, χρόνοι και κοινωνίες συμπορεύονται σ’ ένα διατλαντικό και υπαρξιακό ταξίδι, ακολουθώντας τα δυναμικά ρεύματα της απώλειας και της νοσταλγίας.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2019, 254 σελ.

Μυθιστορήματα
Παρελθοντικοί (2019), Λυκόφως

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως