Ναταλία Νικοδήμου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ναταλία Νικοδήμου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Μεγάλωσε στα Εξάρχεια και εντρύφησε στα μικροοικοσυστήματα, από τις γλάστρες των μπαλκονιών έως και τον λόφο του Στρέφη. Η αγάπη της για τη φύση την έσπρωξε στην επιστήμη της βιολογίας, στις καταδύσεις και στις βοτανολογικές εξορμήσεις. Αποκεντρώθηκε το 2001 με τον σύζυγό της και έκτοτε ζουν σε ένα αγρόκτημα στη Λακωνία. Εργάζεται ως καθηγήτρια βιολογίας στην μέση εκπαίδευση και λατρεύει τα ξωτικά, τα δελφίνια και τους μαθητές της.
Μυθιστορήματα
Παρελθοντικοί (2019), Λυκόφως

Διηγήματα
Γευματίζοντας με τους λύκους (2021), Λυκόφως

Γευματίζοντας με τους λύκους – Ναταλία Νικοδήμου

Γευματίζοντας


Ο Βάσος Μακράκης δεν είναι ο πιο συνεπής εργαζόμενος, είναι όμως ο καταλληλότερος για να εκπροσωπεί τον διευθυντή του σε μία λέσχη όπου συναντιούνται κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη, για να συλλέγει πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην αγορά.
Στη λέσχη, που ανήκει στον Μίνωα Βοργίδη, ο Βάσος, αν και παντρεμένος, θα ερωτευτεί παράφορα μία σαγηνευτική νέα, την Έλενα, η οποία επιμένει να κρατάει μυστική την ταυτότητά της και αφήνει να αποκαλυφθούν μόνο οι ικανότητές της στο σκάκι και τον χορό.
Η λέσχη θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ιδιωτικού ερευνητή Αρίστου Πετράκου που ανέλαβε να ερευνήσει τις συνθήκες εξαφάνισης του γιου ενός βιομήχανου, ο οποίος επίσης φλέρταρε με την Έλενα.
Η εξαφάνιση ανοίγει τον δρόμο στον Μίνωα, να δείξει ότι παραμένει ένας λύκος που καιροφυλακτεί και ξέρει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες…

Σειρά: Σκοτεινές Πόλεις

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 118 σελ.

Παρελθοντικοί – Ναταλία Νικοδήμου
Όσοι παρελθοντικοί δεν εγκατέλειψαν αγαπημένους ή μοιραίους τόπους, περιπλανώνται τώρα στον άχρονο χρόνο. Άλλοτε προσπαθούν να θυμηθούν κι άλλοτε ενεργούν παθητικά στο παρόν χωρίς σύνδεση με το πριν και το μετά. Όλοι αγαπούν τη Γη και κατανοούν τον βασικό σκοπό: η Γη να παραμείνει όπως έχει.

Μια γυναίκα με τον μονόφθαλμο γάτο της καλούνται μετά από αιώνες πίσω στο αγρόκτημά τους. Μία εκούσια επιστροφή που όμως έχει μεγάλη σημασία για τους τελευταίους Γήινους.
Διαφορετικοί τόποι, χρόνοι και κοινωνίες συμπορεύονται σ’ ένα διατλαντικό και υπαρξιακό ταξίδι, ακολουθώντας τα δυναμικά ρεύματα της απώλειας και της νοσταλγίας.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2019, 254 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως

Please wait...