Νατάσσα Εξάρχου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Νατάσσα Εξάρχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Αμερικανικό Κολέγιο ενώ παράλληλα πήρε πτυχίο Πιάνου και δίπλωμα Σολίστ από το Εθνικό Ωδείο.
Έχει διδάξει πιάνο, έχει δουλέψει στο οικονομικό τμήμα μεγάλων εταιρειών, αλλά και ως στυλίστρια για φωτογραφήσεις μόδας σε περιοδικά – και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ασχολείται ερασιτεχνικά και με το σχέδιο μόδας.
Το “Αφήστε το βιογραφικό σας” αποτέλεσε την πρώτη της συγγραφική δουλειά.

Αφήστε το βιογραφικό σας – Νατάσσα Εξάρχου

Πόσο εύκολο είναι να βρεις δουλειά αντάξια των προσόντων σου σήμερα; Η Αναστασία, νέα, αισιόδοξη και πτυχιούχος, προσπαθεί να μπει με φόρα στην αγορά εργασίας και… αφήνει το βιογραφικό της. Το αφήνει γεμάτη ελπίδες και περιμένει… περιμένει… περιμένει… ή δουλεύει συνεχίζοντας να περιμένει, και συνεχίζοντας να αφήνει το βιογραφικό της με τη βεβαιότητα ότι κάπου, κάπως, κάποτε, θα εκτιμηθούν σωστά οι ικανότητές της.

Μυθιστόρημα, IntroBooks, 2010, 204 σελ.

Το κέρδος της αμφιβολίας – Νατάσσα Εξάρχου

Τρεις άνθρωποι: H Χριστίνα, ο Μαρκ, ο Ιωακείμ
Τρεις δεκαετίες: ’90s, ’00s, 2012
Τρεις πόλεις: Αθήνα, Μαδρίτη, Γενεύη

Τέλη δεκαετίας ’90. Η Britpop κερδίζει την Grunge, το παρόν μοιάζει ανέμελο και το μέλλον λαμπρό και η Χριστίνα ενηλικιώνεται γράφοντας Πανελλήνιες και περνώντας στο Πανεπιστήμιο. Οι σπουδές της θα της χαρίσουν όχι μόνο εμπειρίες αλλά και μια γνωριμία που θα καθορίσει το μέλλον της. Στο παράλληλο σύμπαν, ο Ιωακείμ κουβαλάει δίψα για επιτυχία, όρεξη για ζωή και βρίσκει σχεδόν πάντα τον στόχο του, ενώ ο Ελβετός Μαρκ, στις αρχές των ’00s, κάνει τη μεγάλη στροφή για να αλλάξει ουσιαστικά τη ζωή του και να είναι ελεύθερος. Το 2006, όταν ο πυρετός των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πια τελειώσει, ένα ταξίδι της Χριστίνας στη Μαδρίτη θα φέρει εκπλήξεις και ανατροπές…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2017, 560 σελ.

Αφήστε το βιογραφικό σας (2010), IntroBooks
Το κέρδος της αμφιβολίας (2017), Ωκεανός

Πηγές: Biblionet, IntroBooks, Ωκεανός

32 views