Νεφέλη Ευαγγέλου

2021 Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα στα Χανιά που δεν αποχωρίστηκα, παρά μόνο την περίοδο των βασικών σπουδών στο Α.Π.Θ. Ό,τι είχε σχέση με την προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή μου ζωή, αναπτύχθηκαν στην πόλη μου. Γράφω από παιδί.
Τα τελευταία επτά χρόνια, δημοσιεύτηκαν πολλά λογοτεχνικά –κυρίως διηγήματα– κείμενα στον τοπικό Τύπο. Το θεώρησα σαν πρόκριμα για την πιο πλατειά και σοβαρή προσπάθεια που απαιτεί η έκδοση βιβλίου και μάλιστα στην τρίτη ηλικία. Από την ανταπόκριση των αναγνωστών, θα κριθεί η τύχη των υπολοίπων που βρίσκονται σε αναμονή. Όχι εγώ… το ημερολόγιο είναι στην ουσία η πορεία ενός ζευγαριού στη ζωή, παράλληλα και με άλλων πολλών προσώπων. Καθρεφτίζονται χαρακτήρες, ήθη, αλλά κυρίως μία εποχή «χρυσή». Ο τίτλος είναι εύρημα της αγαπημένης μου Ελένης Σαριδάκη που εκτιμώ ιδιαίτερα και την ευχαριστώ…»
Μυθιστορήματα
Όχι εγώ… το ημερολόγιο (2021), Λεξίτυπον

Όχι εγώ… το ημερολόγιο – Νεφέλη Ευαγγέλου

Όχι εγώ… το ημερολόγιοΒιογραφικό


Εκείνος σχετικά έμπειρος από εντυπώσεις που αποκόμισε από τη ζωή. Εκείνη, αν και είχε αποχαιρετήσει την πρώτη νιότη, παρέμενε άπειρη, με κύριο γνώρισμα την «καλή συμπεριφορά» προς όλους. Αν δεν συναντιόντουσαν σε φιλική ομήγυρη, δεν θα γίνονταν ποτέ φίλοι, ζευγάρι και ό,τι άλλο επακολούθησε, με τον τρόπο που συνέβη. Είναι η ιστορία αληθινή και αφηγείται τα μυστήρια των σχέσεων των ανθρώπων. Υπάρχει φιλία, έρωτας, αγάπη, αντιζηλία, υπεροχή, επικράτηση. Δεν ήταν εύκολη. Προκάλεσε πόνο, χαρά, αλλά και αμφιβολίες για τη «βιωσιμότητά» της. Ωστόσο, μέσα σ’ αυτήν την ιστορία, άνθησε χαμόγελο της ευτυχίας σε κάποιες σημαντικές στιγμές και άπλωσαν, η γαλήνη και η πίστη στην αγάπη, τα πέπλα της τελικής επιβραβεύσεις.

Η συνέχεια δεν γράφεται με λίγες λέξεις…

Μυθιστόρημα, Λεξίτυπον, 2021, 328 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λεξίτυπον