Νίκος Φερεντίνος

Νίκος Φερεντίνος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Φερεντίνος γεννήθηκε το 1978.
Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πατρών και στη συνέχεια Ειδικευόμενος Παθολογίας στα Ιωάννινα. Ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στη ζωή του ήταν η ενεργή του συμμετοχή σε κινήματα της εποχής του. Κατά τους φοιτητικούς του χρόνους έλαβε μέρος στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, στη συνέχεια στα κινήματα των πλατειών, ενάντια στα μνημόνια που έφερε η ελληνική κρίση. Η συγγραφή ήταν πάντα ένα κρυφό μεράκι και συγχρόνως ένα καταφύγιο όπου κατέγραφε σκέψεις και προβληματισμούς. Από μικρός λάτρευε τη λογοτεχνία, όντας ανοιχτός σε όλα τα ρεύματα, ενώ κατάφερε να εκπονήσει τα δικά του κείμενα ήδη από παιδί. Από εκείνη την ηλικία γνώρισε την επιστημονική φαντασία, καθώς ήρθε σε επαφή με το έργο του Ιούλιου Βερν. Πάντα τον σαγήνευαν οι βιογραφίες μεγάλων επιστημόνων που συνετέλεσαν με τις εφευρέσεις τους στην πρόοδο, καθώς και η ίδια η επιστήμη.
Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό μυθιστόρημα επίσης επιστημονικής φαντασίας «Όνομα Χρήστη: Οι Λαοί της Θάλασσας».
Εργάζεται ως ιδιώτης γιατρός, έχει οικογένεια και δύο παιδιά.
Μυθιστορήματα
Όνομα χρήστη: Οι λαοί της θάλασσας (2019), Συμπαντικές Διαδρομές
Μηνύματα από τα Ηλύσια Πεδία (2021), Εκδόσεις Πηγή

Μηνύματα από τα Ηλύσια Πεδία – Νίκος Φερεντίνος

Μηνύματα από τα


Τα «Ηλύσια Πεδία» είναι ένας ψηφιακός παράδεισος. Είναι ένα πείραμα που λαμβάνει χώρα σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο στην Ελλάδα του μέλλοντος. Εθελοντές που πάσχουν από ανίατες ασθένειες επιθυμούν, πριν πεθάνουν, να περάσει η συνείδησή τους στην πραγματικότητα αυτή. Εκτός από αυτούς στον κόσμο μπαίνουν και χαρακτήρες τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να τους υπηρετούν και να συμπληρωθούν τα διάφορα κενά. Οι άνθρωποι που περνούν μέσα ξεκινούν μια νέα ζωή. Σε αυτή δεν αργούν να κάνουν πράξη πάθη που είχαν για χρόνια καταχωνιασμένα μέσα τους, να ακολουθούν ακόμα και σκέψεις που δεν τολμούσαν στη ζωή τους να ομολογήσουν ούτε στον εαυτό τους.

Τι θα γίνει όταν το πείραμα για οικονομικούς λόγους διακοπεί; Ποια θα είναι η τύχη των ανθρώπων μέσα στο σύστημα; Ποια θα είναι η αλληλεπίδρασή τους με τους χαρακτήρες τεχνητής νοημοσύνης; Και το κυριότερο, πού θα τους οδηγήσουν τα πάθη τους;

Μια περιπέτεια γεμάτη ανατροπές έρχεται να βάλει προβληματισμούς γύρω από το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και, κυρίως, να θέσει αντιλήψεις που είναι εδραιωμένες στο μυαλό μας σε μια εντελώς καινούργια βάση.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 776 σελ.

Όνομα χρήστη: Οι λαοί της θάλασσας – Νίκος Φερεντίνος
Ζούμε στο μέλλον, μια εποχή που όλες τις εργασίες έχουν αναλάβει οι μηχανές και δεν έχουν μείνει παρά ελάχιστες δουλειές για τον κόσμο. Μια χούφτα Εταιρίες κατέχουν όλα τα μέσα της παραγωγής, ένα Κράτος κυνηγά όποιον ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και μια Ομάδα νέων προσπαθεί να βρει τις δικές της διεξόδους. Μια δυστοπία που απαντά σε όσους πιστεύουν ότι η τεχνολογία από μόνη της φτάνει για να λύσει τα προβλήματα των ανθρώπων.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2019, 320 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Εκδόσεις Πηγή