Πάρις Περάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Πάρις Περάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης.
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, απο τα φοιτητικά του χρόνια έως σήμερα, διδάσκει Μαθηματικά στον ιδιωτικό τομέα και δημιούργησε μια σειρά βοηθημάτων μαθηματικών για παιδιά. Εξ απαλών ονύχων, έμαθε πιάνο και ασχολήθηκε με τη μουσική και τη σύνθεση, ενώ ωριμάζοντας επέκτεινε τις γνώσεις του σε άλλα πέντε μουσικά όργανα. Τα βιβλία “Clue Story” είναι μείγματα πλασμένα με υλικά από όλα τα πάθη και τα ταλέντα του. Παράλληλα με την εκμάθηση κρητικής λύρας, δημιούργησε τη συλλογή με τις 365 καλύτερες μαντινάδες του. Τον Πάρι μπορείτε να συναντήσετε: Cluestory.gr, proponitismathimatikon.gr
Νουβέλες
Clue Story (2015), Interactive Reading – Περάκης Πάρις

Μυθιστορήματα
Clue Story 2 (2016), Interactive Reading – Περάκης Πάρις
Clue Story 3, Ποιος κρυβόταν πίσω από τα άλυτα μυστήρια του 20ού αιώνα? (2017), Interactive Reading – Περάκης Πάρις

Εκπαιδευτικά
Προπονητής μαθηματικών ΣΤ΄ δημοτικού (2013), Interactive Reading – Περάκης Πάρις
Προπονητής μαθηματικών Ε΄ δημοτικού (2016), Interactive Reading – Περάκης Πάρις
Προπονητής μαθηματικών Γ΄ δημοτικού (2017), Interactive Reading – Περάκης Πάρις
Προπονητής μαθηματικών Δ΄ δημοτικού (2017), Interactive Reading – Περάκης Πάρις

Μαντινάδες
365 Μαντινάδες για όλα (2016), Interactive Reading – Περάκης Πάρις

Clue Story 3, Ποιος κρυβόταν πίσω από τα άλυτα μυστήρια του 20ού αιώνα? – Πάρις Περάκης

Διαδραστικό μυθιστόρημα με γρίφους


Ο Ηρακλής Κορλές ήταν στα νιάτα του ένας μαχητικός ρεπόρτερ παλιάς κοπής, με έμφυτα ταλέντα ενός έμπειρου και πολυμήχανου ντετέκτιβ. Η περιέργεια, η τύχη και η υπερφυσική παρατηρητικότητα, μάρτυρα και συμμέτοχο στην εξιχνίαση των πιο παράξενων μυστηρίων του 20ού αιώνα.
Ίσως το τελευταίο άλυτο μυστήριο που θα εξιχνιάσει στη ζωή του, είναι αυτό του θανάτου της κόρης του. Θα τον βοηθήσετε?
Κατά την αφήγηση των μυστηρίων, ο Ηρακλής Κορλές σάς προκαλεί να λύσετε μαζί του περίπου 30 γρίφους, αινίγματα και διλήμματα που συνάντησε στο διάβα του, με αποκορύφωμα το μεγάλο δίλημμα της τελικής επιλογής σας που ίσως θα κρίνει το τέλος…
Σε μια διαδραστική ιστορία που συνεχώς ταλαντεύεται ανάμεσα στην αλήθεια, τη μυθοπλασία και την επιστημονική φαντασία, ποια θα είναι η δική σας επιλογή?
Στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα:
1) Ο άνθρωπος του Σόμερτον (Υπόθεση Tamam Shud)
2) Ο θάνατος της Μέριλιν Μονρόε
3) Η δράση της συμμορίας των Ροζ Πανθήρων

Μυθιστόρημα, Interactive Reading – Περάκης Πάρις, 2017, 285 σελ.

365 Μαντινάδες για όλα – Πάρις Περάκης

Δωρεάν βιβλιο με μαντινάδες


– Όμορφες, ρομαντικές, χιουμοριστικές μαντινάδες για τον Έρωτα, για τη Ζωή, για τον Γάμο (κακή του τύχη), για την Οικογένεια, για τη Φιλία, για το Ωραίο Φύλο, για την Καψούρα, για την Κρήτη, για Χρόνια Πολλά, για τα Ονόματα, για ΟΛΑ!
– 365 μέρες έχει ένας χρόνος, 365 μαντινάδες γράφτηκαν για εσάς. Μια μαντινάδα κάθε μέρα θα σας αλλάξει τη διάθεση.

Μαντινάδες, Interactive Reading – Περάκης Πάρις, 2017, 121 σελ.

Προπονητής μαθηματικών – Γ’ Δημοτικού – Πάρις Περάκης

Βοήθημα για την Γ’ Δημοτικού


Διασκεδαστικές Ασκήσεις Εμπέδωσης. Επιπλέον DVD με Μαθηματικά βίντεο. Μυστικά Μυνήματα Αποκωδικοποιητής.

Σπουδή και διδασκαλία, Interactive Reading – Περάκης Πάρις, 2017, 145 σελ.

Προπονητής μαθηματικών Δ΄δημοτικού – Πάρις Περάκης

Βοήθημα για μαθητές Δ΄ Δημοτικού


Ένα πρωτότυπο βοήθημα Μαθηματικών για μαθητές Δ’ Δημοτικού που συνδέει τα αθλήματα με τα Μαθηματικά και κάνει τον μαθητή να τα “συμπαθήσει” μέσα από την προπόνηση.

Σπουδή και διδασκαλία, Interactive Reading – Περάκης Πάρις, 2017, 216 σελ.

Προπονητής μαθηματικών Ε΄ Δημοτικού – Πάρις Περάκης

Βοήθημα μαθηματικών για μαθητές Ε΄ Δημοτικού


Ένα διασκεδαστικό βοήθημα Μαθηματικών για μαθητές Πέμπτης Δημοτικού που συνδέει τα αθλήματα με τα Μαθηματικά και κάνει τους μαθητές να τα “συμπαθήσουν” κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Σπουδή και διδασκαλία, Interactive Reading – Περάκης Πάρις, 2016, 130 σελ.

Clue Story 2 – Πάρις Περάκης

Διαδραστικό μυθιστόρημα με γρίφους


“Σκέψου με τα μάτια μου…”
Ένας ήρωας που πάσχει απο ψυχαναγκαστικές διαταραχές, με τη βοήθεια ενός νεαρού παιδιού που ανήκει στο φάσμα του Αυτισμού, παλεύουν με σκοπό να αθωώσουν μια γυναίκα η οποία βρίσκεται στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Κυρίως όμως, παλεύουν με τους δαίμονες που γεννούν τα διαφορετικά μυαλά τους. Με μόνο σύμμαχο τη μουσική, καταφέρνουν να απαλύνουν ο ένας τις διαταραχές του άλλου. Το αν θα πετύχουν τον στόχο τους, θα κριθεί απο τον αναγνώστη, ο οποίος θα επιλέξει ανάμεσα στο ΛΕΥΚΟ και το ΜΑΥΡΟ τέλος. Μέχρι τότε, καλείται να “σκεφτεί με τα μάτια τους” και να λύσει μαζί τους πάνω απο 80 γρίφους που θα εμφανιστούν στον δρόμο προς την τελική λύτρωση. Στη διαδρομή αυτή, η τύχη θα στείλει τη βοήθεια φιλοσόφων και μυθικών προσώπων που θα παίξουν τον ρόλο τους στη μαγική μεταμόρφωση αυτού του μυθιστορήματος σε ένα διαδραστικό ταξίδι στη θάλασσα του μυαλού, με βάρκα τους γρίφους και τη μουσική…

Μυθιστόρημα, Interactive Reading – Περάκης Πάρις, 2016, 297 σελ.

Clue Story – Πάρις Περάκης

Διαδραστική αστυνομική νουβέλα με γρίφους


To “Clue Story” είναι η πρώτη ελληνική δημιουργία ενός αστυνομικού βιβλίου σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, με τη μορφή της διαδραστικής ανάγνωσης (interactive reading). Η ιδέα στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή του αναγνώστη στην συνέχιση και το τέλος της ιστορίας με συλλογή στοιχείων, επίλυση γρίφων και προβλημάτων, με τελικό σκοπό τη λύση του μυστηρίου μιας απαγωγής.
Η Υπόθεση Περιληπτικά:
Μια κραυγή μέσα στην νύχτα, συνδυασμένη με μια υπόκρουση περίεργων ήχων σπασίματος γυαλιών, αναστατώνουν τον Άρη, που ως λιγόψυχος αρχικά, αποφασίζει να μην κάνει τίποτα. Την επόμενη μέρα μαθαίνει ότι η κραυγή βγήκε από το στόμα της Δήμητρας, το κορίτσι από τον τέταρτο, για το οποίο είχε μια έντονη “συμπάθεια”. Αποφασίζει να αναζητήσει την αιτία των θορύβων και ανακαλύπτει πρώτος ότι πρόκειται για βίαιη απαγωγή. Η “συμπάθειά” του τον κάνει να παραμερίσει την λιγοψυχία του και να μαζέψει στοιχεία για να εξιχνιάσει το έγκλημα. Τα στοιχεία αυτά τον οδηγούν σε πρωτόγνωρα μονοπάτια. Θα ταξιδέψει στην Κρήτη, στην Κύπρο και όπου αλλού χρειαστεί. Στο ταξίδι του, θα έρθει αντιμέτωπος με γρίφους και αινιγματικά γεγονότα που θα αναγκάσουν τον ήρεμο και συντηρητικό χαρακτήρα του να ανταπεξέλθει σε οριακές καταστάσεις, όπως η καταδίωξη από την αστυνομία, η φυλάκιση, ακόμα και η απειλή του θανάτου. Το μυστήριο της απαγωγής παίρνει τεράστιες εγκληματικές αλλά και πολιτικές διαστάσεις, όσο εκείνος προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι των γρίφων και παράλληλα να σώσει τη ζωή του. Το τέλος μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Το τί θα αλλάξει θα το αποφασίσει ο αναγνώστης με την τελευταία του επιλογή…

Νουβέλα, Interactive Reading – Περάκης Πάρις, 2015, 125 σελ.

Ο προπονητής μου στα Μαθηματικά – ΣΤ’ Δημοτικού – Πάρις Περάκης

ΣΤ' ΔημοτικούΒοήθημα Μαθηματικών ΣΤ’ Δημοτικού.


Προπόνηση με Επιτραπέζια Παιχνίδια με ερωτήσεις απο όλες τις τάξεις!!!
Σύντομα διαθέσιμο το βοήθημα ΣΤ’ & το Σκάκι Μαθηματικών εξισώσεων

Σπουδή και διδασκαλία, Interactive Reading – Περάκης Πάρις, 2013

Πηγές: Biblionet, Interactive Reading – Περάκης Πάρις