Πέρσα Μπολίκα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Πέρσα Μπολίκα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε δημοσιογραφία στο North College, με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Journalism and Social and Behavioral Science.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Ελληνικός Βορράς και Έθνος στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και σε περιοδικά.
Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Ο Κουλτζής» το 2014 απο τις εκδόσεις Αρναούτη και «Το αβγό του φιδιού επωάζεται σε μαρμάρινους ουλεμάδες» το 2018 απο τις εκδόσεις Βροτέας.

Ο Κουλτζής – Πέρσα Μπολίκα

Η ιστορία αρχίζει το 1917, με τη μεγάλη πυρκαγιά που μετέτρεψε το κέντρο της Θεσσαλονίκης σε πυρίκαυστο ζώνη, και τελειώνει με την Μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών της Συνθήκης της Λωζάννης το 1923.
Τρία νέα άτομα συναντιούνται στη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου και σε όλη τη διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας σε ένα άδοξο τέλος για ένα από αυτά!
Η υπόθεση κορυφώνεται στη Μυτιλήνη, την εποχή που οι κουλτζήδες κυνηγούσαν τους κοντραμπατζήδες.
Η εξήγηση των λέξεων. δίνεται στις σελίδες του βιβλίου και είναι φόρος τιμής σε Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Αρναούτη, 2014, 250 σελ.

Το αβγό του φιδιού επωάζεται σε μαρμάρινους ουλεμάδες – Πέρσα Μπολίκα

Ο Στέφανος Παρχαρίδης, γεννιέται στη Κομοτηνή, το 1925, από τον Σάββα και την Ανατολή, που έρχονται με την ανταλλαγή των πληθυσμών, από το χωριό Αρτάκη, κοντά στη Κωνσταντινούπολη. Η Ανατολή, “αναγκάζεται” πέντε χρόνια αργότερα, να μεταναστεύσει στο Μόναχο της Γερμανίας, σαν “φιλοξενούμενη εργάτρια”, και ανατρέφει το γιό της, που γίνεται μέλος της ναζιστικής νεολαίας, με τον Χίτλερ, να αιματοκυλεί την Ευρώπη, στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Στηβ Παρχαρίδης Σουλτς, πλέον, απόφοιτος της φιλοσοφικής σχολής του Μονάχου, και καθηγητής σε σχολή ηθοποιίας, παντρεύεται την ηθοποιό, σε έργα του Μπέρτολτ Μπρεχτ, και πλούσια κληρονόμο Ελίζαμπεθ Άρθρουρ Τόπκινς, από το Λονδίνο, η οποία βρίσκεται δολοφονημένη σε ξενοδοχείο του Μονάχου. Ο Στηβ, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, και την ισόβια κάθειρξη, τον εγκλεισμό του σε φυλακές και ψυχιατρικά άσυλα, με συμπαραστάτη την πεθερά του, την κατάθεση του ψυχιάτρου Καρλ Γκούσταβ Γιούνγκ, και τη πίστη του στο Θεό!! Γιατί, όπως του επεσήμανε ο Κ.Γ.Γ, δεν πρέπει απλά να είμαστε χριστιανοί, αλλά να γίνουμε ΧΡΙΣΤΟΙ!!!

Μυθιστόρημα, Βροτέας, 2018, 465 σελ.

Μυθιστορήματα
Ο Κουλτζής (2014), Εκδόσεις Αρναούτη
Το αβγό του φιδιού επωάζεται σε μαρμάρινους ουλεμάδες (2018), Βροτέας

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Αρναούτη, Ημερήσιος Τύπος, Βροτέας

485 views