Πέτρος Μπράιλας

Πέτρος Μπράιλας

Ελληνες λογοτέχνες
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής του ασχολήθηκε με τις πωλήσεις και το εμπόριο. Λόγω του επαγγέλματός του και μέσω της επικοινωνίας του με διαφορετικούς ανθρώπους, κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο την φαντασία του, ένα εφόδιο που στην ουσία τον ώθησε να ξεκινήσει την συγγραφή μικρών αυτοτελών ιστοριών λόγου. Παρόλο που είχε πάρει μέρος σε διαφόρους διαγωνισμούς συγγραφής με θετικές κριτικές, δεν αποφάσιζε να κάνει το βήμα για την συγγραφή ολοκληρωμένων μυθιστορημάτων. Εν τέλει ένα ταξίδι στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο θα είναι το ερέθισμα για να ξεκινήσει τη συγγραφή και την ολοκλήρωση του πρώτου του μυθιστορήματος, με τίτλο “Αέναοι συνοδοιπόροι”. Δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες του είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών και οι νέες τεχνολογίες.
Μυθιστορήματα
Αέναοι συνοδοιπόροι (2013), Εκδόσεις Φυλάτος
Innuendo (2021), Εκδόσεις Φυλάτος

Innuendo – Πέτρος Μπράιλας

InnuendoΙννουέντο


Όταν ο νεαρός λογιστής Στέφανος Χατζής γνώριζε τυχαία την καταξιωμένη και εκκεντρική συγγραφέα Ιζαμπέλ Ντε Μποκ, τίποτα δε θα μπορούσε να τον είχε προειδοποιήσει για την πρόταση που θα του έκανε.
Ένα ανορθόδοξο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι ξεκινά από την πρώτη κιόλας στιγμή, με τους δύο αταίριαστους ήρωες να αλλάζουν ρόλους κατά βούληση προσπαθώντας να μείνουν μακριά από τη φάκα.
Όμως όταν η παρτίδα αναγκαστικά διακόπτεται στη μέση, ένα νέο παιχνίδι αγωνίας ξεκινά για έναν από τους δύο…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2021, 212 σελ.

Αέναοι συνοδοιπόροι – Πέτρος Μπράιλας

Αέναοι συνοδοιπόροι


Μία τυπική γνωριμία μέσα από το διαδίκτυο, ανάμεσα σε δύο άτομα με σημαντική ηλικιακή διαφορά. Δύο χαρακτήρες, με φαινομενικά σταθερή συναισθηματική υποδομή, κατακλύζονται από έναν παράφορο έρωτα. Σμίγουν για ένα εικοσιτετράωρο και χωρίζουν, με την υπόσχεση να μην επικοινωνήσουν ξανά. Τηρούν την υπόσχεση. Όμως δεν μπορούν να συγκρατήσουν την επιθυμία, ούτε να αποφύγουν την τραγωδία.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2013, 134 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος