Πέτρος Κουμπλής

Πέτρος Κουμπλής

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Πέτρος Κουμπλής είναι δημοσιογράφος.
Από τα δεκαοκτώ χρόνια του ασχολείται με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει ενημερωτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, έχει ασχοληθεί με ντοκιμαντέρ, τη συγγραφή σατιρικών κειμένων και τη σκηνοθεσία. Έργα του: “Η θεία Δίκη” (μυθιστόρημα), “Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία” (θεατρικό), “12 ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια” (διηγήματα). Επί σειρά ετών διατηρεί καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο.
Μυθιστορήματα
Η θεία Δίκη (2008), Εκδόσεις Καστανιώτη

Διηγήματα
12 Ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια (2012), Άνεμος Εκδοτική

Θεατρικά έργα
Ο Θεός Βαριέται Τώρα Τελευταία (2014)

12 Ιστορίες που ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια – Πέτρος Κουμπλής

12 Ιστορίες


Ποιος αναρωτιέται πραγματικά για τις παράλογες φοβίες αυτού του κόσμου, για τα κλουβιά μέσα στα οποία ζει;
Ποιος έρχεται αντιμέτωπος με τα δικά του ψεύδη, ποιος τολμά να φανταστεί μια άλλη ζωή; Ποιος επαναστατεί στον κοινό τόπο της καθημερινότητας; Ποιος κοιτά τον ουρανό και όχι το ρολόι του; Ποιος προσέχει τις λεπτομέρειες;
Η ζωή είναι οι λεπτομέρειές της.

Ενώστε αυτά τα δώδεκα κομμάτια, τα φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους. Θα δείτε πως είναι τα δώδεκα βήματα του ίδιου ταξιδιού. Οι δώδεκα διαφορετικές αφηγήσεις μιας ιστορίας παρηγορητικής σε καιρούς δύσκολους -μα πάντοτε οι καιροί είναι δύσκολοι.

Δώδεκα ιστορίες.
Δώδεκα ιστορίες, που είναι ζωντανές. Και γι’ αυτό ονειρεύονται.
Ονειρεύονται να γίνουν παραμύθια.

Διηγήματα, Άνεμος Εκδοτική, 2012, 296 σελ.

Η θεία Δίκη – Πέτρος Κουμπλής

Η θεία Δίκη


Ένας τηλεοπτικός αστέρας ασπάζεται ως θρήσκευμα τη Φιλοδοξία. Την υπηρετεί πιστά, τυφλά και επίπονα. Τα όνειρά του γίνονται διαρκώς επιδιώξεις, και οι επιδιώξεις του τρέμουν μη γίνουν ματαιώσεις. Μοιάζει αστείος, χαρούμενος, νηφάλιος και υπομονετικός, κρύβοντας έτσι με αξιοζήλευτη μαεστρία τις σκοτεινές πλευρές της ύπαρξής του. Όμως, ένας τεμπέλης φίλος του, μερικά περίεργα τηλεφωνήματα, μια δολοφονία, ένας παράφορος έρωτας και ο μεγαλύτερος επιστήμονας όλων των εποχών θα περιπλέξουν την καθημερινότητά του αμετάκλητα, κάνοντάς τη… μυθιστόρημα.

Ένα μυθιστόρημα όπου η σκληρή πραγματικότητα των media συναντά το ρομαντισμό, ο κυνισμός συναντά το χιούμορ, ενώ ο Ρούσσος, ο ήρωας του βιβλίου, συναντά τη… θεία του: τη θεία Δίκη. Μια φιγούρα τόσο κωμική αλλά και τόσο τραγική όσο η ίδια η ζωή.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2008, 206 σελ.

Ο Θεός Βαριέται Τώρα Τελευταία – Πέτρος Κουμπλής

Ο Θεός βαριέται


Ένας συγγραφέας (Δημήτρης Φραγκιόγλου) που πάσχει από αφόρητη πλήξη, που υποφέρει από βαρεμάρα μένει άπραγος μέσα στην ματαιοδοξία του ενώ του έχει ανατεθεί να γράψει ένα έργο εντός συγκεκριμένης προθεσμίας για να παιχτεί στην Αυλή του Ηγεμόνα.

Στον μικρόκοσμό του όπου είναι ο ένας και μοναδικός Θεός/δημιουργός με μόνη παρέα την Φωνή της Τηλεόρασης (Ορέστης Καρύδας) αναβιώνει την ιστορία της δημιουργίας του κόσμου και «δημιουργεί» τους δύο ήρωες του , τον καταφερτζή και διαπλεκόμενο Βίκτωρ (Πάρις Λύκος) και τον αναρχικό αλήτη Εμίλ (Θάνασης Ζερίτης).

Ο Θεός πλήττει ναρκισσευόμενος μέσα στη ρουτίνα του. Κι αναβάλλει συνεχώς. Αναβάλλει τα πάντα – ακόμα και τη δημιουργία του Κόσμου. Αντιστέκεται στον Βίκτωρ και τον Εμίλ, χωρίς να τους επιτρέπει να υπάρξουν μέσα στον οργανωμένο σύμπαν του έργου του. Αρνείται να γράψει έστω και μία λέξη.

Αλλά όλα θα μπουν σ’ ένα διαφορετικό πλαίσιο όταν αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος με τον Εμίλ και τον Βίκτωρ. Τότε θα αρχίσει μια άλλη μάχη. Μάχη ζωής και θανάτου. Ή και των δύο συγχρόνως.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο με το έργο Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία, μια αστεία και συγχρόνως τρυφερή ιστορία, που ξεκινά σαν μια φάρσα για τη δημιουργία του κόσμου κι εξελίσσεται σ’ ένα συγκινητικό ταξίδι στην κόσμο της μοναξιάς και της πλήξης.

Κείμενο: Πέτρος Κουμπλής
Σκηνοθεσία : Μαργαρίτα Γερογιάννη
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Σκηνικά/Κουστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Ερμηνεύουν οι Δημήτρης Φραγκιόγλου, Πάρις Λύκος, Ορέστης Καρύδας, Θανάσης Ζερίτης

Πηγή: www.musicity.gr

Θεατρικό έργο, 2014

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Καστανιώτη, Άνεμος Εκδοτική