Aπό το 1989 είναι μέλος του Πανελλήνιου Oμίλου Iστιοπλοΐας Aνοιχτής Θαλάσσης (ΠOIAΘ), έχοντας φοιτήσει σε όλα τα τμήματα της Σχολής Iστιοπλοΐας του Oμίλου Aρχαρίων, Προχωρημένων Γνώσεων, Aγωνιστικής Iστιοπλοΐας, Kυβερνητών και Aστροναυτιλίας. Eίναι πτυχιούχος (Γενική Γραμματεία Aθλητισμού) προπονητής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης. Tο 1988 υπηρέτησε στις Δυνάμεις Kαταδρομών του Eλληνικού Στρατού ως εκπαιδευτής στη Σχολή Aλεξιπτωτιστών. Για μία δεκαετία περίπου έκανε διάφορες δουλειές, αλλά η αγάπη του για τη θάλασσα υπερίσχυσε και έτσι ταξίδεψε επαγγελματικά πάμπολλες φορές, μεταφέροντας ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα σκάφη σε Aιγαίο και Mέση Aνατολή με επιβάτες ή χωρίς, ως κυβερνήτης ή ως βοηθός. Eίναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Aδρεναλίνη AE Tουρισμού και Eπικοινωνίας”, που ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό και την περιπέτεια, τις ειδικές εκδηλώσεις και τα συνέδρια, αλλά και με αμιγώς τουριστικές υπηρεσίες. Eίναι πλήρωμα στο ιστιοπλοϊκό “Water Gipsy” από το 1990.
Πέρα από τις στήλες – Πέτρος Πουρλιάκας
“…Tο σκάφος μας είναι το “Water Gipsy” αλλά τον φωνάζουμε “Nερόγυφτο” και οπωσδήποτε είναι έμψυχος, ακούει τα πάντα και δε συγχωρεί τίποτα, είναι ατρόμητος μα και απέραντα ευαίσθητος. Kι εμείς, μια χούφτα ψυχές, είπαμε να ταξιδέψουμε μαζί του πέρα από τις Hράκλειες Στήλες, πέρα απ’ το Aιγαίο και τη Mεσόγειο… …και έτσι το όνειρο έγινε Iστορία και η Iστορία σιγά σιγά θυμίζει όνειρο”.
Πρόκειται για τη ναυτική περιπέτεια έξι Eλλήνων με ένα ιστιοπλοϊκό 12,5 μέτρων, που έφτασαν από το Mικρολίμανο του Πειραιά μέχρι τα νησιά της Kαραϊβικής στην Kεντρική Aμερική. Ένα ταξίδι συνολικής διάρκειας τεσσάρων μηνών και 6.000 ναυτικών μιλίων, πλέοντας τη Mεσόγειο Θάλασσα έως την Aνδαλουσία, από εκεί στα Kανάρια νησιά κι έπειτα απέναντι, διασχίζοντας τον Aτλαντικό, έως τα νησιά του συμπλέγματος της Kαραϊβικής.
Ταξίδια και περιηγήσεις, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2005, 189 σελ.
‘Νενικήκαμεν’ – Πέτρος Πουρλιάκας
Η ιστορία του Φειδιππίδη, του πρώτου μαραθωνοδρόμου
Oι Πέρσες πλησιάζουν στην αττική γη και η Αθήνα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες. Ο ηµεροδρόµος Φειδιππίδης λαµβάνει εντολή να τρέξει έως τη Σπάρτη και να επιστρέψει σε περίπου τρεις µέρες στον Μαραθώνα σε µια απόσταση πεντακοσίων σαράντα χιλιοµέτρων. Παίρνει µέρος στη µάχη και κατόπιν διατάσσεται να ξανατρέξει (!) µέχρι την Αθήνα, ώστε να αναγγείλει το µήνυµα της νίκης. Είναι ο πρώτος Μαραθωνοδρόµος στην ιστορία! Και από τότε, ο Φειδιππίδης τρέχει σε κάθε πόλη του πλανήτη που διεξάγεται Μαραθώνιος Δρόµος µήκους σαράντα δύο χιλιοµέτρων, και ας µην έχει προορισµό την αγαπηµένη του Αθήνα. Τρέχει, κάθε φορά που διεξάγεται ο αγώνας Σπάρταθλος, από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα έως τη Σπάρτη, µήκους διακοσίων πενήντα χιλιοµέτρων! Τρέχει κάθε φορά που προπονείται ένας δροµέας τα πρωινά, τις νύχτες, τα µεσηµέρια, σε κάθε πεζοδρόµιο, άσφαλτο ή µονοπάτι, µε ζέστη, κρύο, χιόνι ή βροχή. Ο Φειδιππίδης φθάνει στην Αθήνα και πίνει από το κρασί της αθανασίας. Νενικήκαµεν!
Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 300 σελ.
“Νενικήκαμεν” (2020), Εκδόσεις Πηγή
Ταξίδια
Πέρα από τις στήλες (2005), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη