Πόπη Ελευθερίου

Πόπη Ελευθερίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Πόπη Ελευθερίου γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος της Χαροκοπείου Οικοκυρικής Σχολής και κάτοχος πτυχίου Proficiency της Αγγλικής. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Οικοκυρικών και Αγγλικών και αργότερα ως λογίστρια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μετά τη συνταξιοδότησή της ασχολήθηκε με τη συγγραφή ποιημάτων και βιβλίων.
Μυθιστορήματα
Σαφιέ (2018), Αρμός

Αφηγήσεις
Ουράνιο τόξο (2000), Λαβύρινθος
Ανάμεσα σε τρεις κόσμους (2002), Κοχλίας

Σαφιέ – Πόπη Ελευθερίου

Σαφιέ


Το παρόν βιβλίο αποτελεί την ιστορία μιας γυναίκας όπου ένα τραγικό γεγονός σημάδεψε τη ζωή της οικογένειάς της και άλλαξε ριζικά τη μοίρα της. Η πραγματικότητα με τη φαντασία βαδίζουν χέρι-χέρι και μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται πως τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η Ζωή!

Μυθιστόρημα, Αρμός, 2018, 242 σελ.

Ανάμεσα σε τρεις κόσμους – Πόπη Ελευθερίου

Ανάμεσα σε τρειςΗ οδύσσεια ενός Μικρασιάτη


… Ο αξιωματικός, φανερά εκνευρισμένος, πλησίασε και στάθηκε μπροστά στη Μαριάνθη. Άρπαξε από την αγκαλιά της το παιδί και, σηκώνοντάς το ψηλά, ακούμπησε τη μύτη του σπαθιού του στην κοιλιά του μωρού:
– Κάντο να σωπάσει, γιατί αλλιώς θα το κάνω εγώ, βρυχήθηκε. Τα γόνατα της Μαριάνθης λύγισαν και έπεσε στα γόνατα κλαίγοντας.
– Έλεος, σκότωσε εμένα, λυπήσου το παιδί μου.
– Το παιδί σου, ε; αγρίεψε ο Τούρκος. Το δικό μου το παιδί ποιος το λυπήθηκε όταν το έσφαξαν οι δικοί σας;…
… Για μια στιγμή ο Τούρκος δίστασε. Ύστερα, παρατώντας κάτω το παιδί, γύρισε κι έφυγε με μεγάλες δρασκελιές. Όλες οι ανάσες βγήκαν ανακουφισμένες. Τι να έγινε, άραγε, μέσα στην ψυχή του σκληρού μαχητή εκείνη τη στιγμή. Ίσως στα καστανά παιδικά μάτια της μικρής Ελληνίδας να είδε τα μάτια του δικού του παιδιού, ποιος ξέρει;

Αφηγήσεις, Κοχλίας, 2002, 144 σελ.

Ουράνιο τόξο – Πόπη Ελευθερίου

Ουράνιο τόξοΕικόνες μιας ζωής

Αφηγήσεις, Λαβύρινθος, 2000, 264 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αρμός, Κοχλίας, Λαβύρινθος

Please wait...