Ράνια Ταλαδιανού

Ράνια Ταλαδιανού

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ράνια Ταλαδιανού γεννήθηκε στην Αθήνα.
Από μικρή έβρισκε καταφύγιο στη γραφή, μέχρι που στα δεκαπέντε της ύφανε τον πρώτο της μαγικό κόσμο. Όσο σπούδαζε «Περιβαλλοντολογία» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, συνεργάστηκε ως συγγραφέας και επιμελήτρια με τη λογοτεχνική ομάδα του «Moonlight Tales». Παρακολούθησε το σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής του εργαστηρίου «Scripta Manent» και διακρίθηκε στον διαγωνισμό διηγημάτων των εκδόσεων iWrite με τίτλο «Παιχνίδια του Θρόνου στο Βυζάντιο». Ασχολείται με τη γραφιστική, τη γλυπτική και παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής στην ερασιτεχνική ομάδα «Acting How». Η «Μνήμη» αποτελεί τον πρώτο σταθμό της σειράς με τίτλο «Η Πτώση της Εύας» και μονάχα έναν οιωνό όσων έπονται στον κόσμο των έκπτωτων Αγγέλων.
Έχει το όμορφο blog: Ράνια Ταλαδιανού.
Μυθιστορήματα
Η πτώση της Εύας (2020), Εκδόσεις Πηγή

Συλλογικά έργα
Παιχνίδια του Θρόνου στο Βυζάντιο (2019), Εκδόσεις iWrite.gr – Με το διήγημα “Ο λυγμός της Θεοδώρας”

Η πτώση της Εύας – Ράνια Ταλαδιανού

Η πτώση της ΕύαςΜνήμη


“Περιµένει πάνω από τη Γη, µε το σκήπτρο τεντωµένο προς τον λιποτάκτη. Μόλις σφίξει τη λαβή, τα φτερά ξηλώνονται. Λίγος χρόνος χρειάζεται για να φτάσει στο µηδέν ο Άγγελος”.

Η πρωτόπλαστη Εύα κατέστρεψε την ανθρωπότητα. Ακόµη θυµάµαι τους Αγγέλους να καταρρέουν µέσα στον θόλο του ουρανού, σαν πεφταστέρια. Ως άλλη Εύα, χιλιετίες αργότερα, ήταν γραπτό να οδηγήσεις σε µια νέα Πτώση. Τη δική µου. Η εντολή µας ήταν απλή• όµως µια υπόσχεση πάγωσε τα δάχτυλά µου επάνω στη σκανδάλη.

Οι απόκληροι έχουν την τάση να παρακούν τον Πατέρα τους. Δεν έδωσα προσοχή στα σηµάδια, στο όνοµα, στα ραγίσµατα της ψυχής σου. Ούτε γνώριζα τα σχέδια των αντίπαλων παρατάξεων.

Ήµουν απλώς ένας Στρατιώτης.

Εκτελούσα οδηγίες πάνω σε µια σκακιέρα που δεν ανήκε σε κανέναν Άγγελο.

Επέλεξα την απαγορευµένη για τη θέση µου κίνηση.

Έθεσα σε λειτουργία ένα σχέδιο πιο µεγάλο από τον εαυτό µου.

Δεν ήξερα, Εύα.

Αν είχα άλλη µια ευκαιρία, θα σε σκότωνα όσο ήταν ακόµη νωρίς.

Με όλο µου το είναι,
Στρατιώτης νούµερο 2.132.001
Άζραελ

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 542 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή