Επιλεγμένες ιστοσελίδες

ΑΛΕΦ.GR
Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας. Ξεκίνησε το 1998 σαν alef.gr και υπηρετεί την κοινότητα της Ελληνικής Επιστημονική Φαντασίας με επιτυχία και συνέπεια. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό την ανάπτυξη και τη διάδοση της Επιστημονικής Φαντασίας και των Τεχνών του Φανταστικού. Διοργανώνει τακτικά, κινηματογραφικές προβολές, συζητήσεις, αναγνώσεις διηγημάτων, bazaar βιβλίων και κόμικς, παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, τιμητικές εκδηλώσεις κλπ. Εκίδει το περιοδικό ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και διοργανώνει Λογοτεχνικά Εργαστήρια που είναι μια γόνιμη εμπειρία για τους συμμετέχοντες συγγραφείς.
Μετάβαση στο: ΑΛΕΦ.GR
 
Βιβλιοπωλείο Πολιτεία
Με σχεδόν όλα τα ελληνικά βιβλία και δεκάδες χιλιάδες ξενόγλωσσα βιβλία και σχολικά βοηθήματα, με τις καλύτερες τιμές και τις πιο φθηνές εναλλακτικές επιλογές σε κάθε αναζήτηση, με προσφορές εκδοτών που συνοδεύονται από εκπτώσεις μέχρι και 85%, με ευκολίες πληρωμής που φτάνουν τις 24 άτοκες δόσεις ακόμα και για αγορές ελάχιστης αξίας, με δωρεάν αποστολή για όλες τις εντός Ελλάδας (και για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές) παραγγελίες άνω των 30 ευρώ, το ηλεκτρονικό online βιβλιοπωλείο Πολιτεία είναι το γνωστό σε όλους βιβλιοπωλείο της Αθήνας στην οθόνη του υπολογιστή σας.
Μετάβαση στο: Βιβλιοπωλείο Πολιτεία
 
EKEBI.gr
Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε το 1994 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού , με σκοπό την εφαρμογή της εθνικής πολιτικής για την προώθηση του βιβλίου.
Εκδότες, συγγραφείς και μεταφραστές, βιβλιοθηκονόμοι και βιβλιοπώλες, συμμετέχουν στο κέντρο αποφάσεων και συνεργάζονται στενά για την εκπλήρωση των στόχων του ΕΚΕΒΙ. Με την εκπροσώπησή τους στο Δ.Σ., παρεμβαίνουν σε σημαντικά ζητήματα της πολιτικής του.
Το ΕΚΕΒΙ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Στην προσπάθειά του για προώθηση της ελληνικής συγγραφικής δημιουργίας και της ανάγνωσης, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) συνέλεξε, κατέγραψε και ταξινόμησε στοιχεία για συγγραφείς, δημιουργώντας για τον καθένα ένα ξεχωριστό αρχείο που περιλαμβάνει σύντομο βιογραφικό σημείωμα, φωτογραφία, αναλυτική και πλήρη εργογραφία, καθώς και πλήρη στοιχεία μεταφράσεων των έργων τους. Αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας, που συνεχώς εμπλουτίζεται και επεκτείνεται, είναι το υλικό που παρουσιάζεται σήμερα σε ηλεκτρονική μορφή και στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε ενδιαφερόμενος.
Μετάβαση στο: EKEBI.gr
 
Εταιρεία Συγγραφέων
Η Εταιρεία Συγγραφέων (Hellenic Authors’ Society) είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός (μη κερδοσκοπικό σωματείο) που συστάθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1981.
Η Εταιρεία Συγγραφέων διοικείται από επταμελές Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση για μια διετία.
Μετάβαση στο: Εταιρεία Συγγραφέων
 
Τοβιβλίο.net
Τοβιβλίο.net είναι ένας σύγχρονος λογοτεχνικός ιστότοπος, στις σελίδες του οποίου μπορεί ο κάθε άνθρωπος που αισθάνεται πως θέλει να εκφραστεί δια του λόγου ή της τέχνης γενικότερα, να εκθέσει τις δημιουργίες του. Δοκίμια, μυθιστορήματα, νουβέλες, ποιήματα, στίχοι και άλλες συναφείς λογοτεχνικές δημιουργίες μπορούν να φιλοξενηθούν στις σελίδες του, όπως επίσης μουσική, φωτογραφίες και βίντεο. Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net είναι ένα μεγάλο ηλεκτρονικό περιοδικό στο οποίο ο δημιουργός έχει το ελεύθερο βήμα για να εκθέσει τις δημιουργίες του κι ο αναγνώστης να γίνει συμμέτοχος στη δημιουργία με την κριτική του αλλά και το δημιουργικό διάλογο.
Μετάβαση στο: τοβιβλίο.net
 
Το Πολιτιστικό Ραδιόφωνο της ΦΕ Ξάνθης
Το Ράδιο Ξάνθη δημιουργήθηκε από της ΦΕΞ το 1988. Αποτελεί το μοναδικό πολιτιστικό ραδιόφωνο της περιοχής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, με σκοπό την προβολή πολιτιστικών δρώμενων . Δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τα υπόλοιπα ραδιόφωνα της περιοχής, μιας και δεν μεταδίδει διαφημίσεις με οικονομικό όφελος, αφού τα λειτουργικά του έξοδα καλύπτονται εξολοκλήρου από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης. Όλοι οι παραγωγοί του ραδιοφώνου είναι εθελοντές (χωρίς κάποια αμοιβή), με μοναδικό τους μέλημα , να προσφέρουν με τον τρόπο τους στον πολιτισμό.
Μη ξεχνάτε την εκπομπή: Μύθι, μύθι ζωή σαν παραμύθι
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παραμύθι και μια ιστορία και τα δυο αγαπήθηκαν πολύ
από μικρούς και μεγάλους τόσο πολύ αγαπήθηκαν που έγιναν μια τεράστια αγκαλιά για να κλείνουν μέσα τους όλο τον κόσμο μαζί κι εσάς.
Γιατί οι ιστορίες και τα παραμύθια δεν είναι μόνο για μικρά παιδιά. « Μύθι, μύθι ζωή σαν παραμύθι» με την Δήμητρα Πυργελή.
Κάθε Δευτέρα στις 7 το απόγευμα η αγκαλιά των παραμυθιών και των ιστοριών της θα ανοίγει στο ράδιο Ξάνθη 93,5.
Μετάβαση στο: Το Πολιτιστικό Ραδιόφωνο της ΦΕ Ξάνθης
 
Συμπαντικές Διαδρομές
Ο δυναμικός εκδοτικός για τη σύγχρονη λογοτεχνία και ποίηση και τη λογοτεχνία του φανταστικού. Η λογοτεχνία όπως θέλετε να τη ζείτε. Η λογοτεχνία επιστρέφει στην Ελλάδα, οι συγγραφείς επιστρέφουν στο προσκήνιο. Ένας εκδοτικός από συγγραφείς για συγγραφείς και αναγνώστες.
Μετάβαση στο: Συμπαντικές Διαδρομές
 
BIBLIONET.gr
BIBLIONET: μια υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου
Κάποτε οι βιβλιογραφικές έρευνες γίνονταν χειρόγραφα (BBH του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών). Σήμερα υπάρχει η ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ. Μια πραγματική καινοτομία την οποία προσφέρει σήμερα δωρεάν το Ε.ΚΕ.ΒΙ. στους επαγγελματίες και τους φίλους του βιβλίου. Ένα εργαλείο που με το πέρασμα του χρόνου απέδειξε την αποτελεσματικότητα και τη χρησιμότητά του, ένα εργαλείο που συμβάλλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των επαγγελματιών του βιβλίου. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιεί κανείς, τόσο ευκολότερα βρίσκει απαντήσεις. Οι βιβλιοπώλες και οι βιβλιοθηκονόμοι που το χρησιμοποιούν είναι ενθουσιασμένοι. Και δεν είναι οι μόνοι. Δύσκολο για όσους το χρησιμοποιούν να το εγκαταλείψουν Και οι καινούργιοι χρήστες αναρωτιούνται γιατί δεν το έκαναν νωρίτερα, όταν κανείς ξέρει μάλιστα ότι λίγες ώρες εκπαίδευσης για τις βασικές χρήσεις της αρκούν. Είναι εντυπωσιακή η δυνατότητα προσαρμογής της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ σε όλους τους τρόπους δουλειάς. Μπορεί κανείς να τη χρησιμοποιήσει μόνος ή ομαδικά. Έχει μεγάλη ποικιλία αναζήτησης και δυνατότητα μετάβασης από μια γενική έως τη πιο ειδική θεώρηση. Επιτρέπει τη βελτίωση της οργάνωσης σε πολλά επίπεδα. Αλλάζει τον τρόπο παραγγελίας. Πριν ακόμα το βιβλίο φτάσει στο βιβλιοπωλείο γίνεται η πρώτη ενημέρωση για τις νέες εκδόσεις, ενώ μέσα σε μερικές μέρες συμπληρώνεται και το βιβλίο κατατάσσεται σύμφωνα με την επιστημονική κωδικοποίηση. Αναβαθμίζει τη δουλειά κάθε επαγγελματία αφήνοντάς του περισσότερο χρόνο για τους πελάτες του. Με άλλα λόγια, η ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ γλιτώνει από χρόνο, ενέργεια και χρήμα τους επαγγελματίες, ενώ προσφέρει απόλαυση στους λάτρεις του βιβλίου.
Μετάβαση στο: BIBLIONET.gr
 
Bookia.gr
Το Bookia είναι το Κοινωνικό Δίκτυο με αντικείμενο το Βιβλίο και τον Αναγνώστη. Ένας τόπος συνάντησης και επικοινωνίας όλων όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για τα βιβλία που διάβασαν ή διαβάζουν, να κάνουν νέους φίλους με κριτήριο τα κοινά ενδιαφέροντα και τις αναγνωστικές προτιμήσεις, να βρουν το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσουν.
Μετάβαση στο: Bookia.gr
 
Diastixo.gr
Το diastixo.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο, τις τέχνες και τον πολιτισμό.
Στις σελίδες του φιλοξενεί νέες κυκλοφορίες και κριτικές βιβλίων όλων των κατηγοριών.
Νέα, άρθρα, απόψεις, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με Έλληνες και ξένους συγγραφείς, αυτοπαρουσιάσεις, προδημοσιεύσεις, ανέκδοτα λογοτεχνικά έργα -ποιήματα, πεζά, θεατρικά- και βίντεο.
Επίσης, κείμενα για τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τα εικαστικά.
Συνεργάτες του περιοδικού είναι σημαντικοί δημιουργοί από τον χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού, συγγραφείς, κριτικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές, ιστορικοί τέχνης, εικαστικοί, συνθέτες, σκηνοθέτες και πολλοί άλλοι.
Μετάβαση στο: diastixo.gr
 
Frasis.gr
Το πρόγραμμα ΦΡΑΣΙΣ είναι ένα ειδικό πρόγραμμα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού / Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για την επιχορήγηση μεταφράσεων έργων αντιπροσωπευτικών του ελληνικού πολιτισμού που θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν στο εξωτερικό σε ξένη γλώσσα.
Ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Περιλαμβάνονται έργα της σύγχρονης αλλά και της παλαιότερης γραμματείας, της πνευματικής, επιστημονικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην ελληνική γλώσσα, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν σε ξένες αγορές βιβλίου και να συμβάλουν στη διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το πρόγραμμα αφορά όλα τα είδη του γραπτού λόγου: Πεζογραφία, Ποίηση, Δοκίμιο, Επιστήμες του Ανθρώπου, Φιλοσοφία, Ιστορία, Αρχαιολογία, Θέατρο, Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία, Θρησκεία, Ψυχολογία, Μαρτυρία-Χρονικό, Βιογραφίες, Ανθολογίες, Λευκώματα, Κόμικς, Γαστρονομία, Οικολογία-Περιβάλλον, Μουσική, Εφαρμοσμένες Τέχνες.
Προβλέπεται η συνολική επιχορήγηση (100%) του κόστους μετάφρασης.
Μετάβαση στο: Frasis.gr
 
Greek-language.gr
H «Πύλη για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση» είναι διαδικτυακό περιβάλλον που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του ΥΠΕΠΘ με προδιαγραφές εθνικής Πύλης για την ελληνική γλώσσα και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (2004-2006).
Απευθύνεται σε ερευνητές, φοιτητές, διδάσκοντες, μαθητές και γενικότερα σε όλους/ες όσοι/ες ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα, εντός και εκτός Ελλάδας. Επιχειρεί να καλύψει την ελληνική γλώσσα στη διαχρονία της -αρχαία ελληνική, μεσαιωνική ελληνική, νέα ελληνική- αλλά και στη συγχρονική της διάσταση.
Παρέχει μια σειρά από ηλεκτρονικά εργαλεία (ηλεκτρονικά λεξικά, σώματα κειμένων) και πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για κάθε μορφή άτυπης διδασκαλίας της ελληνικής στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.
Μετάβαση στο: Greek-language.gr
 
Jepeteo.com
Το προσωπικό ιστολόγιο του Jepeteo.
Θέματα γύρω από το Διάστημα, τα Παιχνίδια, τις Τηλεοπτικές σειρές και την Τεχνολογία.
Μετάβαση στο: Jepeteo.com
 
Literature.gr
Το Literature.gr είναι διαδικτυακό περιοδικό, επικεντρωμένο αμιγώς στη λογοτεχνία. Δημιουργήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2013, με σκοπό την προβολή, διάδοση και ανάδειξη της λογοτεχνίας, μέσα από το έργο των σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών αλλά και τη γνωριμία του αναγνωστικού κοινού με τη νεωτερική σκέψη των ξένων λογοτεχνών. Σε αυτό το πλαίσιο, επιλεγμένη ύλη του παρουσιάζεται τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Το περιοδικό στελεχώνεται από μια ισχυρή ομάδα συνεργατών, με σημαντικό έργο στο χώρο της λογοτεχνίας, και φιλοξενεί συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών, κριτικές βιβλίων, δοκιμιακή αρθρογραφία, προδημοσιεύσεις, αφιερώματα και διηγήματα. Στις υπηρεσίες του εντάσσεται η προώθηση Ελλήνων και ξένων συγγραφέων προς και από το εξωτερικό. Τον Δεκέμβριο του 2015 το Literature.gr θέσπισε το ετήσιο, Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο: The Literature.gr Phrase of The Year Prize, με το οποίο τιμώνται, ένας Έλληνας και ένας ξένος λογοτέχνης για το έργο τους.
Μετάβαση στο: Literature.gr
 
Mad Gamerz
Για τα online παιχνίδια κι όχι μόνο!
Μετάβαση στο: Mad Gamerz
 
MyAnimeVault.com
Everything about Anime!
Μετάβαση στο: MyAnimeVault.com
 
Nyctophilia
Το πρώτο αρθρογραφικό site αφιερωμένο στη λογοτεχνία & τέχνη του τρόμου και της φαντασίας.
Μετάβαση στο: Nyctophilia
 
Series Volt
Your favorite TV series and movies.
Newspaper is your news, entertainment, music fashion website. We provide you with the latest breaking news and videos straight from the entertainment industry.
Μετάβαση στο: Series Volt
 
SFF.gr
Μια ανεξάρτητη Ελληνική διαδικτυακή κοινότητα, όπου μπορούμε να συζητήσουμε, να δημοσιεύσουμε έργα μας και να ανταλλάξουμε απόψεις επάνω σε κάθε τομέα της Φανταστικής δημιουργίας.
Έλληνες λογοτέχνες, εκδότες και συντάκτες, μεταφραστές και αναγνώστες, εξαρχής αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθεια. Από το 2003 μέχρι σήμερα η δομή του sff.gr (Science Fiction Fantasy Greece) έχει αλλάξει πολλές φορές και συνεχίζει να αλλάζει όσο ο πληθυσμός της και οι ανάγκες των μελών της μεγαλώνουν. Με κέφι, όρεξη και πολύ δουλειά, σήμερα είναι πλέον η μεγαλύτερη ελληνική διαδικτυακή κοινότητα του είδους της. Συνεχίζει να είναι προσανατολισμένη στο χώρο της λογοτεχνίας μα, εκτός από τις εικονικές βιβλιοθήκες της και τους πολλούς θεσμούς που αφορούν συγγραφικά παιχνίδια, περιλαμβάνει πολλά και ποικίλα θέματα που αφορούν το παγκόσμιο φανταστικό σε κάθε τομέα του.
Μετάβαση στο: SFF.gr
 
Vakxikon.gr
Λογοτεχνία με άποψη.
Ένα περιοδικό γραμμάτων και τεχνών που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2008.
Η πρωτοχρονιά του 2010 έφερε το radio.vakxikon.gr. Και τα Χριστούγεννα στον ιστορικό “Μύλο” της Ναυαρίνου τις εκδόσεις Vakxikon.gr (ekdoseis.vakxikon.gr).
Το καλοκαίρι του 2014 στην οδό Ασκληπιού αρ. 17, το Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν παίρνει σάρκα και οστά.
Μετάβαση στο: Vakxikon.gr