Σοφία Κορωνίδου

Σοφία Κορωνίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Σοφία Κορωνίδου γεννήθηκε έναν Δεκέμβρη πριν κάμποσα χρόνια στη Θεσσαλονίκη.
Είναι μία παθιασμένη Τοξοτίνα και παράλληλα η στοργική μαμά μιας υπέροχης κορούλας. Το πρώτο της ρομαντικό-χιουμοριστικό μυθιστόρημα με τίτλο Έρωτας από την πρώτη… μάχη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός, ενώ από τις εκδόσεις Ανάτυπο κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων με τίτλο Οδός Αμαρτίας, αριθμός 12, στην οποία συμμετέχει με το διήγημά της «Το στοίχημα» που ανήκει στο είδος της Λογοτεχνίας Φαντασίας. Τον Απρίλιο του 2019, βραβεύτηκε για το διήγημά της «Θεσσαλονίκη 2048 μ.Χ.».
Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και λίγα Ισπανικά. Αρθρογραφεί στον ιστότοπο Silvery Books και συνδιαχειρίζεται και προτείνει βιβλία στη στήλη «Οι προτάσεις ενός βιβλιοφάγου» στον ιστότοπο Pearls n’ Roses. Ιστορίες της στα Αγγλικά βρίσκονται στην ιστοσελίδα Spillwords.com και φυσικά στο Pearls n’ Roses. Παράλληλα, μεταφράζει λογοτεχνία. Κάποια από τα ποιήματα που έχει μεταφράσει είναι της συγγραφέως και ποιήτριας Πόλυ Μίλτου και βρίσκονται στη σελίδα του Spillwords.com. Έχει, επίσης, εργαστεί ως επιμελήτρια κειμένων για τον εκδοτικό οίκο Ελκυστής.
Μυθιστορήματα
Έρωτας από την πρώτη μάχη (2016), Ωκεανός
Άγγελοι και Δαίμονες. Διαόλια και Τριβόλια (2022), Υδροπλάνο

Άγγελοι και Δαίμονες – Σοφία Κορωνίδου

ΆγγελοιΔιαόλια και Τριβόλια


Η Ρέα μόλις έχει μετακομίσει στο Βερολίνο και προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον της, όταν γνωρίζει τον πάντα χαμογελαστό νεαρό Τόμας, ο οποίος θα τη βοηθήσει αλλά και θα τη βγάλει έξω από τα νερά της. Στη συνέχεια, ο ώριμος Κρίστιαν θα βρεθεί στον δρόμο της για να την αποπροσανατολίσει πλήρως. Τελικά, η Ρέα με ποιον θα νιώσει πραγματικά ερωτευμένη; Και θα μπορέσει να ζήσει μαζί του; Ή η σύνδεση που υπάρχει μεταξύ των δύο αντρών και τα διάφορα εμπόδια που θα ανακύψουν, θα αποτελέσουν ανυπέρβλητα εμπόδια; Ένα κωμικό ρομάντζο με αναπάντεχες εξελίξεις και μεταφυσικές πινελιές. Το χρονικό ενός αληθινά ρομαντικού έρωτα. Μια ιστορία κωμικών συμπτώσεων, υπερρεαλιστικών ανατροπών και ανθρώπινων παρεξηγήσεων, στην οποία άγγελοι και δαίμονες εμφανίζονται από το πουθενά, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα μπλεξίματα στους ήδη αποπροσανατολισμένους ήρωές της.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2022, 426 σελ.

Έρωτας από την πρώτη μάχη – Σοφία Κορωνίδου
Η Μυρτώ είναι μια Ελληνίδα που μένει μόνιμα στο Βερολίνο. Ένα βράδυ, κι ενώ δουλεύει στον φορητό της υπολογιστή καθισμένη σε ένα από τα μπαρ της πόλης, γνωρίζει τον Γκερτ, διάσημο και πολύ γοητευτικό σκηνοθέτη, αρκετά μεγαλύτερό της σε ηλικία. Ο έρωτάς τους είναι κεραυνοβόλος αλλά το παρελθόν του Γκερτ και η διαφορά στους χαρακτήρες τους και στον τρόπο ζωής τους, αναπόφευκτα τους οδηγούν σε συγκρούσεις. Ο Γκερτ εννοεί να τιθασεύσει την απειθάρχητη Μυρτώ…

Στο φόντο της ερωτικής τους ιστορίας, η Φαίδρα, πάντα ψύχραιμη και έτοιμη να βοηθήσει…

Τα πάθη και οι διαφορές των ανθρώπων που συνδέονται μαζί τους, άλλοτε ως φίλοι και άλλοτε ως
εχθροί, λειτουργούν καταλυτικά στην πορεία της δικής τους ιστορίας.
Είναι τελικά η αγάπη αρκετή για να είναι δυο άνθρωποι μαζί;

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2016, 688 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ωκεανός, Υδροπλάνο